Ποδόσφαιρο

Καζάνας: “Το πιο ποιοτικό ρόστερ της ιστορίας του φέτος ο Άρης, πολύ κοντά σε έναν τίτλο”

Στο Yellow Radio 101.7 και την εκπομπή “Box To Box” φιλοξενήθηκε ο μέχρι πρότινος προπονητής των ακαδημιών του Άρη και πιο συγκεκριμένα της Κ17 αλλά και Κ19, Κώστας Καζάνας, ο οποίος μίλησε για την παρουσία του στα τμήματα υποδομής του Άρη, για τους νεαρούς παίκτες και κατά πόσο αυτοί μπορούν να έχουν σημαντικό ρόλο σε έναν Άρη που κάνει πρωταθλητισμό ενώ στάθηκε και στην φετινή εικόνα της ομάδας και την πορεία που μπορεί να έχει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Ιάσονα Μίσχο:

Για τα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στον Άρη:

Ήτανε τέσσερα πολύ όμορφα χρόνια στις ακαδημίες του Αρη, κάθε χρόνος που περνούσε ήτανε και καλύτερος στην ομάδα. Το αποκορύφωμα όλων αυτών των χρόνων ήταν τα παιδιά που κατάφεραν να αποκτήσουν εμπειρίες με την πρώτη ομάδα και να μετρήσουν και κάποιες συμμετοχές στα φιλικά . Με τον καιρό πιστεύω πως θα πάρουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες και σε επίσημες αναμετρήσεις, είναι παίκτες που η ομάδα πρέπει να τους πιστέψει γιατί έχουνε ποιότητα.

Για τον Χατζηιωάννου και τις δύο συμμετοχές που έχει φέτος με την φανέλα της πρώτης ομάδας:

Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει πολύ μεγάλη βελτίωση τα τελευταία χρόνια. Είναι κυρίως ένας ταχυδυναμικός ποδοσφαιριστής στοιχείο που πρέπει να πατήσει πάνω σε αυτό για να βελτιώσει ορισμένες ελλείψεις που ίσως έχει και να βοηθηθεί ώστε να υπάρξει η ανάλογη εξέλιξη. Θεωρώ οτι χρόνο με τον χρόνο θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερα πράγματα από αυτόν μέσα στο γήπεδο.

Για τον Παναγίδη:

Ο Παναγίδης στηρίζεται στην τεχνική του αλλά και την ποδοσφαιρική του ευφυΐα. Η ικανότητα που έχει με την μπάλα στα πόδια αλλά και η πάσα είναι τα δυνατά του σημεία.

Για τον νεαρό μέσο του Άρη, Σγούρο:

Ο Σγούρος μπορεί και κατευθύνει το παιχνίδι της ομάδας στη μεσαία γραμμή, έχει πολύ καλή μεταβίβαση και διαθέτει σίγουρα και αυτός ποδοσφαιρική ευφυία. Θεωρώ πως αν πάρει από την πρώτη ομάδα τις ευκαιρίες θα δείξει τι αξίζει όπως έδειξε και στα φιλικά μία πολύ καλή εικόνα.

Για τα σέντερ μπακ, Τανούλη και Χρυσόπουλο:

Ο Τανούλης ήτανε αρχηγός στην Κ17 με την οποία είχαμε τερματίσει δεύτεροι στο Βόλο, έχει σωματικά προσόντα που τον βοηθούν στο να παίζει καλά και στο ψηλό παιχνίδι αλλά και κάτω. Είναι αρκετά καλός και σαν κόφτης αλλά και στο να χτίζει παιχνίδι. Πίστεύω πως μπορεί να συνεχίσει την παράδοση των κεντρικών αμυντικών του Άρη η οποίοι είχαν προσωπικότητα και ήταν συνήθως ξένοι τα τελευταία χρόνια. Από την άλλη ο Χρυσόπουλος είναι ένα δυνατό παιδί, που τον είδα στον Ποσειδώνα Καλαμαριάς και τον έφερα στις ακαδημίες του Άρη. Στην αρχή τον χρησιμοποιούσα ως αριστερό μπακ αλλά λόγω του ύψους και της δύναμης του μεταφέρθηκε στην θέση του αριστεροπόδαρου κεντρικού αμυντικού. Ολόκληρη την πρώτη χρονιά παρουσίας του στον Άρη την έβγαλε ως ακραίος αμυντικός, μετά στην Κ19 άλλαξε θέση λόγω του ύψους που πήρε αλλάκαι την δύναμης που απέκτησε. Είναι γενικά ένας πάρα πολύ εξελίξιμος παίκτης ο οποίος θα βοηθήσει κατά πολύ την ομάδα.

Για την παράδοση του Άρη στους τερματοφύλακες και αν ο Καρακασίδης μπορεί να την συνεχίσει:

Ήταν και αυτός μέλος της ομάδας που έφτασε μέχρι τον τελικό, πρόκειται για έναν σταθερό τερματοφύλακα ήρθε στην ομάδα πέρυσι και μάλιστα στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Μπροστά του θεωρώ οτι έχει πάρα πολύ μέλλον, μπορεί να φτάσει αρκετά ψηλά αρκεί να δουλευτεί τεχνικά αλλά και τακτικά ώστε να διακριθεί με την πρώτη ομάδα.

Για το αν είναι τιμή για τον ίδιο πως ο Μπούργος επέλεξε παίκτες από την Κ19 για την προετοιμασία:

Eίναι τιμή για όλον τον οργανισμό του Άρη, όταν έρχεται ένας προπονητής αυτού του επιπέδου με τόσες εμπειρίες και βλέπει κάτι το οποίο του αρέσει τότε σημαίνει πως κάτι δουλεύει καλά στην ομάδα οπότε είναι τιμή και για εμένα προσωπικά αλλά και πολύ περισσότερο συνολικά για τον σύλλογο και εννοείται για τους ίδιους τους παίκτες διότι κάποιος επιβραβεύει την δουλειά που κάνουν.

Για το αν αυτά τα παιδιά μπορούν να επιτελέσουν σημαντικό ρόλο σε έναν Άρη που κάνει πρωταθλητισμό:

Όλα έχουν να κάνουν με τις συγκυρίες και με τις αγωνιστικές εμπειρίες οπότε μόνο αν είσαι μάντης μπορείς να προβλέψει κάτι τέτοιο αλλά αν κάποιος υποσχεθεί σε αυτά παιδιά αγωνιστικό χρόνο, εμπιστοσύνη και βοηθήσουν και οι συγκυρίες έστω και η μία συμμέτοχή μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για κάτι πολύ μεγάλο με την ομάδα. Επειδή, θεωρώ οτι αυτές οι καταστάσεις φέτος θα δημιουργηθούν τα παιδιά μπορούν να γίνουν πυλώνες για μια καλή πορεία της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Για την επέκταση του συμβολαίου του Μπράμεπετς:

O Mπράμπετς είναι ένας παίκτης ο οποίος μπορεί να κάνει αντίστοιχους ποδοσφαιριστές της ομάδας να μεγαλώσουνε δίπλα του. Συνεχίζει την παράδοση των κεντρικών αμυντικών του Άρη οι οποίοι έχουν προσωπικότητα οπωσδήποτε αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα για τους μικρούς ώστε να “ωριμάσουν” δίπλα του.

Για τον φετινό, νέο Άρη:

O πρόεδρος έχει κάνει πάρα πολλές κινήσεις, είναι σημαντικό το οτι η ομάδα ενισχύθηκε τόσο πολύ. Νομίζω οτι πρώτη φορά στην ιστορία του Άρη υπάρχουν τόσοι πολλοί ποιοτικοί παίκτες οπότε είναι μεγάλη ευκαιρία για τον φετινό Άρη να κερδίσει επιτέλους έναν τίτλο στον οποίο είναι και πολύ κοντά.

Για τις μεταγραφές τις οποίες έχει ξεχωρίσει:

Tόσο ο Πίρσμαν όσο και ο Μαζικού μου άρεσαν πάρα πολύ, αλλά και ο Γκρέυ είναι ένας παίκτης με τεράστια εμπειρία που θα είναι σίγουρα βαρόμετρο για τον Άρη. Όλοι οι παίκτες είναι πολύ καλοί δεν θέλω να μπω στην διαδικασία και να ξεχωρίσω κάποιον ακόμη και αυτοί που ήρθαν για το κέντρο της ομάδας σίγουρα θέλουνε χρόνο αλλά είναι καλύτεροι από αυτούς που είχαμε τα τελευταία χρόνια χωρίς πάλι να θέλω να αδικήσω κανέναν. Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο προπονητής έκαναν πολύ καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι και αν επιτευχθεί η χημεία στο σύνολο τω ν παικτών η ομάδα θα εκτοξευθεί.

Για τον νέο κεφάλαιο στην καριέρα του και την παρουσία του στον Θερμαικό:

H γ’ εθνική είναι η μεγαλύτερη κατηγορία στην οποία έχει παίξει η ομάδα τα επόμενα χρόνια ίσως αγωνιστεί και σε μεγαλύτερες κατηγορίες πράγμα το οποίο είναι και ο φετινός στόχος. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα με μία μίξη μικρών ταλαντούχων παικτών αλλά και έμπειρων ώστε να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα , να αναδείξουμε παίκτες αλλά και να υπάρχει το στοιχείο της διασκέδασης με θελκτικό ποδόσφαιρο για τον κόσμο που παρακολουθεί την ομάδα ενώ, καλοδεχούμενες φυσικά είναι και οι επιτυχίες.

Για την αγάπη του απέναντι στον Άρη:

Ο Άρης είναι πλέον ένα κομμάτι της καρδιάς μου σίγουρα θα ήθελα κάποια στιγμή να επιστρέψω, δέχτηκα πολύ αγάπη αυτά τα τέσσερα δύσκολα χρόνια στην αρχή της δόμησης των ακαδημιών γιατί η ομάδα προερχόταν από την β’ εθνική, πολλές φορές είμασταν μόνοι αλλά τελικά με την βοήθεια και την οργάνωση της διοίκησης τα επόμενα χρόνια θεωρώ οτι καταφέραμε κάτι πολύ καλό που στο τέλος μας έκανε όλους Αρειανούς. Θεωρώ τον ευατό μου ενεργό μέλος της ομάδας ακόμα και αν δεν εργάζομαι αυτή τη στιγμή στον Άρη

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button