Μπάσκετ

Γκούγκας: “Έχουνε μπει οι βάσεις ώστε να δούμε ένα πιο φωτεινό αύριο για τον Άρη”

Στο Yellow Radio 101,7 και την εκπομπή “Box To Box” φιλοξενήθηκε ο νομικός Γιώργος Γκούγκας, ο οποίος μίλησε για την δυσκολία της διαδικασίας επίλυσης των ban, την συγκρατημένη αισιοδοξία που μπορεί να έχει ο Άρης για το μέλλον αλλά την στάση που κρατά η FIBA απέναντι στους κιτρινόμαυρους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Ιάσονα Μίσχο:

Αρχικά, ανέφερε:

Η αλήθεια είναι οτι το τελευταίο διάστημα ήταν αρκετά πιεστικές οι καταστάσεις προκειμένου να προβούμε σε τέσσερις συμφωνίες για τα ban που είχαν επιβάλει πρώην καλαθοσφαιριστές του Άρη

Για το πόσο δύσκολη ήταν η διαδικασία επίλυσης των ban:

Το δύσκολο ήταν να καταφέρουμε να ικανοποιήσουμε τόσο τους αθλητές που διεκδικούσανε τα δεδουλευμένα ή μη τους όσο και να καταφέρουμε να υπερασπιστούμε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της ομάδας. Τον πρωτεύοντα ρόλο στην διαπραγμάτευση τον είχε ο Χρήστος ο Γρόλιος και εγώ προσπάθησα όσο μπορούσα να επικουρήσω την κατάσταση προκειμένου να έρθει το τελικό ευτυχές αποτέλεσμα.

Για τα χρονικά περιθώρια τα οποία υπήρχαν:

Γενικά στην δουλειά μας και ειδικότερα στις περιπτώσεις αυτές το δυσκολότερο πράγμα είναι οι προθεσμίες τις οποίες έχεις, οι καταστάσεις μου θύμισαν λίγο την περσινή περίοδο που την τελευταία ημέρα πριν τον πρώτο αγώνα κυπέλλου με την Λάρισα πάλι ασχολούμασταν με ορισμένα ban.Πρέπει όποτε υπάρχει ανάγκη να ανταποκρινόμαστε.

Για την περίπτωση του Σανικίτζε:

Είναι δύσκολο το να μπω σε λεπτομέρειες είναι γεγονός πως ο συγκεκριμένος αθλητής τα χρήματα που θεωρεί οτι δικαιούται και που έχει λάβει θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως υπέρμετρα ως προς την προσφορά του στην ομάδα. Είναι παράδοξο κάποιος να διεκδικεί τόσα χρήματα για ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα το οποίο αγωνίστηκε λόγω του τραυματισμού του ωστόσο προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μέσα στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που είχαμε.

Για το αν σε άλλες περιπτώσεις υπήρχε μεγαλύτερη διάθεση από την πλευρά των αθλητών :

Χωρία να θέλω να αναφερθώ ονομαστικά στην κάθε περίπτωση, σε κάποιες υπήρχε διάθεση και σε κάποιες άλλες όχι μόνο δεν υπήρχε προσπαθήσανε να επιβάλλουνε και επαχθείς όρους στην ομάδα. Θεωρούμε πως κάναμε το καλύτερο δυνατό μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων που είχαμε και κάτω από τα ασφυκτικά περιθώρια τα οποία υπήρχανε προκειμένου να επιτευχθεί τελικά το ευτυχές αποτέλεσμα της άρσης των ban.

Για την διοίκηση του Άρη:

Η διοίκηση αυτή έχει καταβάλει προσπάθειες πέρα και πάνω από τις δυνατότητες της, υπάρχουν άνθρωποι που χάρει στα συναισθήματα τους για τον Άρη έχουνε συμβάλει πάρα πολύ οικονομικά περισσότερο από ότι θα περίμενε ενδεχομένως και ο ποιο καλόπιστος οπαδός του Άρη. Χάρη στις προσπάθειες της διοίκησης της ομάδας έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο και μπορούμε αν όχι να είμαστε βέβαιοι για την οριστική λύση των θεμάτων τουλάχιστον να ξέρουμε πως η ομάδα θα πορευθεί με πρακτικές που δεν ζημιώνουν τον σύλλογο αλλά ευνοούνε τα οικονομικά του.

Για το αν ο Άρης φτάνει πλέον στην οριστική λύση των προβλημάτων του:

Νομίζω πως έχουνε μπει οι βάσεις για να δούμε ένα πιο φωτεινό αύριο για την ομάδα. Δεν είμαι μάντης, δεν θέλω να κάνω προβλέψεις αλλά από όσα δείχνουνε τα δεδομένα σίγουρα μπορούμε να αισιοδοξούμε, ίσως η φετινή χρονιά να είναι η βάση και η αφετηρία ώστε να αποτελέσει ένα μεταβατικό στάδιο προκειμένου οι επόμενες χρονιές να μας δώσουν αυτά που θέλουμε και περιμένουμε από την ομάδα.

Για την πορεία την οποία ακολουθεί η ΚΑΕ:

Τα τέσσερα ban τα οποία χειρίστηκε οι διοίκηση του Άρη αφορούν παίκτες οι οποίοι δεν είχαν αγωνιστεί υπό την παρούσα διοίκηση, αυτό δείχνει αφενός πως προσπαθεί να λύσει λάθη και προβλήματα του παρελθόντος τα οποία κληρονόμησε χωρίς χωρίς καμία δική της υπαιτιότητα. Προσπαθεί να προλάβει καταστάσεις και όχι μόνο να επιλύει αυτές του παρελθόντος.

Για το πως ήτανε η επικοινωνία με την FIBA:

Μετά από τόσα χρόνια όπου η αντιμετώπιση της ομάδας δεν ήταν η πρέπουσα τόσο σχετικά με τους αθλητές όσο και με την επικοινωνία της με την FIBA. Έγιναν προσωπικές επαφές του Χρήστου Γρόλιου με τον αρμόδιο της FIBA, έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό μία σχέση εμπιστοσύνης ακριβώς γιατί και η FIBA βλέπει πως οι προσπάθειες μας δεν τελειώνουν στα λόγια αλλά γίνονται και πράξεις. Προσπαθούμε να ανατρέψουμε το κλίμα καχυποψίας και να αποδείξουμε πως είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας.

Τέλος, για τον αν η FIBA εμμένει στην λογική πως οι παίκτες έρχονται πρώτοι:

Η παγκόσμια ομοσπονδία δεν χαρίζεται, προσπαθεί να τηρήσει την νομιμότητα και να διασφαλίσει τα συμφέροντα των αθλητών σε ομάδες που δεν είναι αξιόπιστες απέναντι τους, ακριβώς αυτή την αξιοπιστία ανέφερα για να δείξω οτι η προσπάθεια της διοίκησης αποσκοπεί στο να εξασφαλίσει την αξιοπιστία απέναντι στα διεθνή όργανα και τους δικαιοδοτικούς οργανισμούς. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε το μέλλον και την βιωσιμότητα της δικής μας ομάδας χωρίς να ασχολούμαστε με τα ζητήματα των άλλων ελληνικών ομάδων σε σχέση με την παγκόσμια ομοσπονδία.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button