Ποδόσφαιρο

Για τον Βοτανικό σκίζουν τις ποδιές, για το γήπεδο του Άρη “αγρόν ηγόρασε” η κυβέρνηση

Το γήπεδο του Άρη όπως διαβάσαμε πριν από μερικούς μήνες και μετά τη σύσκεψη στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας από τους αρμόδιους φορείς έχει μπει στις ράγες. Μάλιστα είχε μπει και πλάνο υλοποίησης του γηπέδου και των γύρω εγκαταστάσεων από αυτό στην καλύτερη περίπτωση το 2026 αλλά λόγω γραφειοκρατίας το 2032.

Μέχρι σήμερα όμως τίποτα το ουσιαστικό ή τίποτα που να γνωρίζουμε.

Αντιθέτως η κυβέρνηση… σκίζει τις ποδιές της για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και τη Διπλή ανάπλαση, καθώς η τελευταία ενημέρωση που υπάρχει είναι η εξής: πως στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου θα γίνει η δημοπράτηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό.

Μία διαδικασία που θα κρατήσει συνολικά -μίνιμουμ- 9 μήνες, δηλαδή έως τον Φεβρουάριο του 2023 μέχρι να φτάσει στην τελική μειοδότηση, διότι υπάρχουν ακόμη αρκετά θέματα που πρέπει να διευθετηθούν.

Η πλευρά της δημοτικής αρχής έχει αρχίσει πάντως να «τρέχει» εδώ και καιρό τις εξελίξεις, γύρω απ’ τα τεύχη δημοπράτησης. Την ίδια ώρα οι μελέτες του γηπέδου, έχουν συνταχθεί από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι έχουν παραδοθεί στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Και βάσει αυτών συντάσσονται ήδη τα τεύχη δημοπράτησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 του Ν. 4412/2016.

Επίσης, η εκπόνηση μελέτης κυκλοφοριακών επιπτώσεων για την ανέγερση του ποδοσφαιρικού γηπέδου έχει ολοκληρωθεί κι έχει υποβληθεί προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (ΥΠΟΜΕΔΙ) για έγκριση. Η εν λόγω μελέτη θα συνοδεύει την περιβαλλοντική αδειοδότηση του γηπέδου από το συναρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δεδομένου μάλιστα, ότι το ποδοσφαιρικό γήπεδο έχει ήδη εδώ και χρόνια οικοδομική άδεια, με την έγκριση περιβαλλοντικών όρων θα «ανοίξει» πλέον ο δρόμος για την τελική δημοπράτησή του.
 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button