Μπάσκετ

“Έριξαν” τον Άρη τέσσερις θέσεις γιατί (γι’ αυτούς)… έτσι έπρεπε!

Η απόλυτη γελοιοποίηση του ελληνικού μπάσκετ μέσα σε μια εβδομάδα και ο Άρης που… δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια

Έπειτα από τις νίκες επί της ΑΕΚ και του Απόλλωνα Πάτρας, ο Άρης είχε μεγάλες βλέψεις. Βρισκόταν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας βέβαια και με άλλες ομάδες, αλλά έδειχνε έτοιμος-ικανός να βάλει από… κάτω τους ανταγωνιστές του, παρά το ότι έχει το μικρότερο μπάτζετ σε σχέση με αυτούς. Όλο αυτό, κάποιους τους “φόβιζε”.

Τους “τρόμαζε”… Τους θορύβησε το γεγονός πως ο Άρης έχει μονίμως γεμάτο το Παλέ, βρίσκοντας κάθε τόσο λύσεις, σε -σημαντικά- οικονομικά “αγκάθια” του παρελθόντος. Μέσα στη χρονιά, ήδη, υπήρχαν κάποια “μηνύματα” πως η πορεία του Άρη δεν τους άρεσε… Υπήρχαν πολλά φαλτσοσφυρίγματα, αλλά απέναντι στο Περιστέρι και την Καρδίτσα, τα όρια ξεπεράστηκαν. Και η ομάδα του Καστρίτη το “πλήρωσε” αυτό με δύο ήττες. Έτσι, ο Άρης -μετά από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα- από την τρίτη θέση που βρισκόταν, “έπεσε” τέσσερις θέσεις και τώρα είναι στην έβδομη θέση της βαθμολογίας.

Η’ για να είμαστε πιο ακριβείς, κάποιοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μπει “φρένο” στο σύνολο του Καστρίτη και με τις “σφαγές” που υπήρξαν, “έριξαν” τους “κίτρινους” τέσσερις θέσεις. Είναι αυτοί, που… δεν μπορούν να βλέπουν ψηλά τον Άρη, αφού όταν αυτός “ορθοποδήσει” και “καθαρίσει” με τα χρέη που -επί σειρά ετών- τον ταλαιπωρούν, τότε θα αποκτήσει ρόλο πρωταγωνιστή. Ως τότε, τον θέλουν απλό… κομπάρσο. Είναι φανερό αυτό, αφού προτεραιότητα είναι να είναι ευχαριστημένο ένα… παρεάκι του ελληνικού μπάσκετ και οι ομάδες τους. Ακόμη και η προοπτική η ομάδα του Καστρίτη να πάρει το εισιτήριο για το Champions League, μάλλον τους “χαλάει”.

Μέσα σε μια εβδομάδα, λοιπόν, “έριξαν” τέσσερις θέσεις τον Άρη, γιατί (γι’ αυτούς)… έτσι έπρεπε! Γιατί, οι “κίτρινοι” “απειλούν” και αυτό δεν είναι μέσα στα “σχέδιά” τους. Γιατί, ο “Αυτοκράτορας” έχει μια τεράστια δυναμική που όταν αυτή “ενεργοποιηθεί” κι άλλο, τότε οι… από πάνω σε σχέση με τον Άρη, θα νιώθουν πολύ άβολα. Ακόμη κι αν το -ήδη υποβαθμισμένο- ελληνικό μπάσκετ γελοιοποιείται με όσα έγιναν πρόσφατα, αυτό που βρίσκεται “καρφωμένο” στο μυαλό τους, είναι ο Άρης να μην είναι ψηλά.

Αν δεν υπήρχαν οι ήττες με Περιστέρι και Καρδίτσα, με τα κωμικοτραγικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν, τώρα η ομάδα του Καστρίτη, θα ήταν στο 11-7 αντί για το 9-9. Μια τωρινή συγκομιδή (σ.σ. το 9-9), η οποία τον έχει αφήσει δύο νίκες μακριά από την πρώτη τετράδα. Η άρση της εμπιστοσύνης της ΚΑΕ στον Νίκο Ζεϊμπέκη και το video με φάσεις της… κλοπής από το ματς με την Καρδίτσα, ήταν απλώς οι πρώτες κινήσεις “αντίδρασης” από πλευράς Άρη, που δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Η επόμενη κίνηση, εφόσον αυτή οριστικοποιηθεί, θα ταράξει τα νερά…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button