Ένας χρόνος Πίρσμαν: Στον ΠΑΣ “ανέβασε” τον πήχη, στον Άρη τον “έριξε”…
Πριν ακριβώς ένα έτος ο Βέλγος ερχόταν στη Θεσσαλονίκη με φιλοδοξίες, αλλά…
Ήταν 14 Ιούνη του 2022, όταν ο Μάρβιν Πίρσμαν έφτανε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη, προκειμένου να τελειώσει και τυπικά το deal με τους “κίτρινους”. Δηλαδή, πριν έναν χρόνο ακριβώς… Φωτογραφήθηκε, τότε, με κασκόλ του Άρη και ξεκινούσε με όνειρα και φιλοδοξίες η κιτρινόμαυρη πορεία του. Ένα έτος μετά, δηλαδή… τώρα, ο Βέλγος βρίσκεται στη λίστα των παικτών που ο Άρης επιθυμεί να ολοκληρώσει την συνεργασία μαζί τους.
Ο Πίρσμαν στην διάρκεια της σεζόν 2022/23, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, δεν θύμισε τον παίκτη που βλέπαμε στον ΠΑΣ Γιάννινα και γενικότερα δεν ήταν το ίδιο επιδραστικός στον Άρη, όπως το διάστημα που αγωνιζόταν στους Ηπειρώτες. Στους οποίους είχε “ανεβάσει” τον πήχη με τις πολύ καλές εμφανίσεις που είχε κάνει και μάλιστα πέρυσι γινόταν λόγος ότι ο Άρης αποκτούσε τον καλύτερο αριστερό μπακ του πρωταθλήματος, ή αν θέλετε, έναν εκ των κορυφαίων.
Ωστόσο, στους “κίτρινους” δεν είχε την ίδια σταθερότητα όπως στον ΠΑΣ, δεν ξεχώρισε και ήταν… σπάνιες οι καλές εμφανίσεις του. Ας δούμε ενδεικτικά κάποια νούμερα… Ο Βέλγος στον ΠΑΣ ήταν ο δεύτερος της ομάδας σε εύστοχα γεμίσματα έχοντας 25 (σ.σ. στην κανονική διάρκεια) ενώ στον Άρη ήταν δέκατος, “γράφοντας” μόλις έξι εύστοχα γεμίσματα. Στον ΠΑΣ, στις μεταβιβάσεις ήταν πρώτος με 161 στην κανονική διάρκεια της Super League ενώ στον Άρη ήταν ενδέκατος με 66 μεταβιβάσεις.
Γενικότερα, στους Ηπειρώτες ήταν πιο… δραστήριος και κέρδισε 43 φάουλ (σ.σ. ο δεύτερος του ΠΑΣ για κερδισμένα φάουλ μετά τον Περέα) ενώ στον Άρη είχε 24 κερδισμένα φάουλ (σ.σ. ο όγδοος των “κιτρίνων” σε κερδισμένα φάουλ) στην κανονική διάρκεια. Με λίγα λόγια και όχι απαραίτητα λόγω των αριθμών που αναφέραμε προηγουμένως αλλά εξαιτίας της συνολικής αγωνιστικής του παρουσίας, ο Βέλγος στους “κίτρινους” έμοιαζε… διαφορετικός, “έριξε” τον πήχη τον οποίο είχε “ανεβάσει” για τα καλά στον ΠΑΣ και κάπως έτσι η είδηση πως ο Πίρσμαν είναι στους παίκτες που μπορεί να “χωρίσουν” με τον Άρη, δεν προκαλεί κάποια ιδιαίτερη έκπληξη.