Προγνωστικά

Χαώδης η διαφορά

Με το κιάλι πλέον ψάχνουμε κανένα ματσάκι που να αξίζει το κόπο να ασχοληθούμε καθώς έχουμε πέσει σε «ξηρασία». Εδώ και μέρες έπεσε το μάτι μου σε ένα… νέο φρούτο που λέγεται 2023 CAFA (Central Asian Football Association) Nations Cup. Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Κεντρικής Ασίας (CAFA) είναι ένα από τα πέντε περιφερειακά όργανα διακυβέρνησης στο ποδόσφαιρο ομοσπονδιών στην Ασία και η οποία απαρτίζεται από 6 μέλη (Ιράν, Τουρμενιστάν,  Ουζμπεκιστάν, Τζατζικιστάν, Αφγανιστάν, Κιργιστάν).

Διαβάστε επίσης: Το αναλυτικό review του Pamestoixima

Αυτά τα 6 μέλη συν το Ομάν ως… εξωφυλαρούχας (είχε προσκληθεί και η Ρωσία αλλά όταν είδε με ποιους θα παίξει…), συμμετέχουν σε αυτό το νεοσύστατο (σε επίπεδο ανδρών) μίνι τουρνουά (διεξάγεται στο Ουζμπεκιστάν και στο Κιργιστάν), το οποίο αποτελείται από δύο ομίλους (4 ομάδες ο ένας και 3 ο άλλος). Οι πρώτες των δύο ομίλων θα παίξουν κατευθείαν τελικό. 

Από τα ονόματα και μόνο καταλαβαίνετε ότι το ποδοσφαιρικό επίπεδο είναι «υπομείον». Έκατσα τις προάλλες να δω το ματς Κιργιστάν – Αφγανιστάν και αρρώστησα. Τέλος πάντων, στο τουρνουά αυτό συμμετέχει και το Ιράν που το βρήκε ως ευκαιρία για να δώσει ματς προετοιμασίας, ενόψει των πιο σημαντικών του υποχρεώσεων. Η κριτική που δέχτηκε η ιρανική ομοσπονδία από τον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας ήταν τεράστια. «Τι δουλειά έχουμε εμείς με αυτά τα καφενεία, την στιγμή που οι άλλες ομάδες δίνουν σοβαρά φιλικά», «τι δουλειά έχουμε εμείς με τους ανύπαρκτους» και κάτι τέτοια ήταν το ζουμί της κριτικής και δεν έχουν και πολύ άδικο. Όταν το νούμερο 22 της ΦΙΦΑ (Ιράν) παίζει με το 155, το 137 και το 109, τι να περιμένεις να δεις;

Δουλειά μου πάντως ήταν να σκαλίσω την εθνική του Ιράν και πρόσεξα πως είναι αρκετά δυνατή. Απουσίες βέβαια υπάρχουν, αλλά όταν συμμετέχουν παίκτες από Περσέπολις, Εστεγλάλ, Σεπαχάν συν τους ξενιτεμένους (είδα και τον Χατζισαφί), καταλαβαίνουμε πως αν παίξουν στοιχειωδώς μπάλα, το κοντέρ θα γράφει αβέρτα. Πρώτος αντίπαλος λοιπόν το Αφγανιστάν. Η τελευταία νίκη του Αφγανιστάν στα επίσημα τουρνουά είναι το 1-0 επί του Μπαγκλαντές στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τον Σεπτέμβριο του 2018. Είναι ενδιαφέρον ότι το Αφγανιστάν και το Ιράν είναι οι πρώτοι αντίπαλοι στην ιστορία των εθνικών ομάδων των δύο χωρών. Έφτασαν σε ισοπαλία χωρίς τέρματα στην Καμπούλ τον Σεπτέμβριο του 1320. Ναι, μην απορείτε, στο Ιράν τώρα έχουν το έτος 1402, συνεπώς το ματς αυτό έγινε το 1941. Σκάλισα επίσης και είδα πως το Ιράν και το Αφγανιστάν (με νέους) αναμετρήθηκαν στους Ασιατικούς Αγώνες του 2002 στο Μπουσάν, οι οποίοι έληξαν με σκορ 10-0 υπέρ του Ιράν (πήρε το χρυσό τότε). Για το Αφγανιστάν οι ειδήσεις είναι σα να ψάχνεις νερό στον Άρη.

Τα πράγματα είναι απλά. Αν το Ιράν μπει σοβαρά και παίξει μπάλα, τα δίχτυα θα αναστενάξουν. Αν το δουν αγγαρεία (οι συμπαίκτες τους κάνουν διακοπές) και φυλάξουν τα πόδια τους, θα έχουμε θέμα. Αν θέλουν να ξεφτιλιστούν, πρόβλημά τους. Εμείς ένα μπετάκι θα χάσουμε στο φινάλε, αλλά αυτοί θα γίνουν “ρόμπα” σε όλη την Ασία και βάλε. Η διαφορά τους πάντως αντικειμενικά είναι χαώδης.

Περισσότερες ειδήσεις για στοίχημα, προγνωστικά και αναλύσεις αγώνων στο Foxbet.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button