Διεθνή

Career high o Σακελλαρίδης, πλησιάζει το Top 200

Νέο άλμα στην παγκόσμια κατάταξη σημείωσε ο Στέφανος Σακελλαρίδης, μετά την πρώτη νίκη του σε τουρνουά της ATP.

Ο 21χρονος τενίστας έφτασε ως τον δεύτερο γύρο του Βουκουρεστίου και ανέβηκε 15 θέσεις στο ranking, φτάνοντας στο Νο.210 που είναι και ρεκόρ καριέρας (Νο.220 το προηγούμενο). Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στα προκριματικά του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Σακελλαρίδης επιστρέφει αυτή την εβδομάδα στο Challenger Tour και αγωνίζεται στο κυρίως ταμπλό της Μαδρίτης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, από την πλευρά του, πραγματοποίησε μικρή άνοδο και είναι στο Νο.48 (+1), όμως πέρυσι είχε φτάσει ως τα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο και κινδυνεύει με μεγάλη πτώση αν δεν κάνει καλή πορεία τις προσεχείς μέρες στο πριγκιπάτο. Θυμίζουμε ότι κάνει σήμερα (περίπου στις 16.00) πρεμιέρα στη διοργάνωση και ο πρώτος του αντίπαλος είναι ο Φραν Σερούντολο, Νο.19 στον κόσμο.

Κατά τα άλλα, career high σημείωσε ο ανερχόμενος Ισπανός Ράφα Χόδαρ μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Μαρακές (Νο.57), ενώ ο φιναλίστ Μάρκο Tρουνγκελίτι έκανε την πρώτη του είσοδο στο Top 100 (No.76) στα 36 του χρόνια!

Στις γυναίκες, τέλος, η Μαρία Σάκκαρη έχασε δύο θέσεις και είναι στο Νο.38 του κόσμου. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα ενισχύσει αυτή την εβδομάδα την εθνική στο Group II της Ευρωαφρικανικής Ζώνης του Billie Jean King Cup.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button