Ποδόσφαιρο

Aυτός ήταν ο Αλβανός VARistas: Κόπηκε σε τεστ της FIFA, στο Άρης-ΠΑΟΚ το… ντεμπούτο του!

“Δεν πέρασε σωματικά τεστ, κακός ο βαθμός στα αγγλικά…” – Τι ανέφεραν στην Αλβανία

Πέραν της ευθύνης που έχει ο ρέφερι, Μοχάμεντ Αλ-Χακίμ, για το ανύπαρκτο πέναλτι του ΠΑΟΚ, το… κακό ξεκίνησε από τον Γιουτζίν Τζάγια, τον Αλβανό που βρισκόταν στο VAR. Kάλεσε τον διαιτητή να τσεκάρει τη φάση των Μπράμπετς-Σβαμπ, δίχως προηγουμένως να δει παράβαση στο πλάγιο που είχαν κερδίσει οι φιλοξενούμενοι. Ας δούμε κάποια δεδομένα για τον Τζάγια…

Πρόκειται για 32χρονο, ο οποίος το 2018 είχε κοπεί σε τεστ της FIFA. “Χάος με τους Αλβανούς διαιτητές, ο Γιουτζίν Τζάγια δεν γίνεται αποδεκτός από τη FIFA”, είχαν γράψει το 2018 στην Αλβανία, προσθέτοντας: “Ο Τζάγια δεν έχει περάσει τα τεστ της FIFA. Το «Panorama Sport» έμαθε ότι δεν έχει πάρει υψηλή αξιολόγηση.

loading...

Ωστόσο, σαν να μην έφτανε αυτό, δεν πέρασε κι άλλο τεστ. Πρόσφατα, υποβλήθηκε στο τεστ αγγλικής γλώσσας, για το οποίο έλαβε κακό βαθμό. Στη χώρα μας γίνονται κάποια σωματικά τεστ για διαιτητές, αλλά όπως φαίνεται, δεν ήταν αρκετά για να περάσει ο συγκεκριμένος διαιτητής με υψηλές βαθμολογίες τα τεστ της FIFA”.

Μετά το 2018, ο Τζάγια συμμετείχε σε ξένους αγώνες. Πιο πρόσφατος, ήταν το παιχνίδι της Φιορεντίνα με τη Σίβασπορ, ένα ματς στο οποίο ο Αλβανός ήταν τέταρτος διαιτητής. Ο τελευταίος -μαζί με δυο συμπατριώτες του- πήρε πιστοποίηση από την FIFA για να είναι διαιτητής VAR, τον Γενάρη του 2023. Αυτό ανέφεραν στην Αλβανία, πριν δύο μήνες.

“Η παραλαβή του σήματος της FIFA ως διαιτητής VAR, είναι μεγάλη συγκίνηση, καθώς συμβαίνει για πρώτη φορά για τους Αλβανούς διαιτητές”, είχε δηλώσει ο Τζάγια. Μάλιστα, το ντεμπούτο του σε διεθνή αναμέτρηση, ήταν στο Άρης-ΠΑΟΚ!

Δεν ήταν ξανά σε άλλο παιχνίδι (σ.σ. σε διεθνή αναμέτρηση), ως διαιτητής VAR. Kάπως, έτσι, μετά τον απίθανο ορισμό του Αλ-Χακίμ, στο ντέρμπι της Κυριακής, με τον συγκεκριμένο ρέφερι να μην έχει εμπειρία από VAR, αφού δεν το χρησιμοποιούν στη Σουηδία, η ΚΕΔ φρόντισε να “βάλει” τον άπειρο Τζάγια, σε ένα πολύ σημαντικό ματς, δίχως να έχει… παρελθόν σε δυνατούς αγώνες.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button