Μπάσκετ

Άρης – Ηρακλής (69-63): Κακή αρχή – Ιδανικό τέλος έδωσαν ανάσα για την συνέχεια

Ένα κάκιστο πρώτο δεκάλεπτο μετατράπηκε σε έναν παθιασμένο, από πλευράς Άρη, αγώνα. Τα σπαμπανεβάσματα αρκετά όπως και τα λάθη, αλλά η θέληση του τον βοήθησε να επικρατήσει επί του Ηρακλή

1o δεκάλεπτο…Ατονία, Αστοχία, Άμυνα μηδέν

Άστοχος στάθηκε ο Άρη τα πρώτα λεπτά με τον Ηρακλή να αποκτά από πολύ νωρίς τον έλεγχο, Λάθη και κενά στην άμυνα έφτασαν την διαφορά στους 10 πόντους (5-15). Τα δεδομένα δεν άλλαξαν ούτε ένα λεπτό πριν το τέλος της πρώτης περιόδου με τους «κιτρινόμαυρους» να χάνουν εύκολα την μπάλα και να μην μπορούν να σκοράρουν. Πνοή έδωσαν οι εύστοχες βολές (2/2) του Μποχωρίδη και το κάρφωμα του Μπράουν στα τελευταία δευτερόλεπτα αλλά η διαφορά παρέμεινε εξίσου μεγάλη, δίνοντας την ευκαιρία στον Ηρακλή να πάρει διψήφιο προβάδισμα (9-18).

2ο δεκάλεπτο…Στροφή 360 μοιρών, μείωσε με τον Μπράουν να βοηθάει επιθετικά

Ο Άρης μπήκε δυναμικα, με ένα σερί 9 πόντων των Σλαφτσάκη και Μποχωρίδη μειώνοντας στους 2 (16-18). Βρήκε πατήματα, στάθηκε πιο τυχερός στις βολές του όμως δεν διόρθωσε το κομμάτι της άμυνας.

Με το πρώτο τρίποντο για τους «κιτρινόμαυρους» που πέτυχε ο Γκετσεβίτσιους και το καλάθι του Ντραγκίσεβιτς ο Άρης ξανά μείωσε στους 4 (23-27) χωρίς βέβαια να έχει βρει σταθερότητα στην επίθεση του.

Στα τελευταία λεπτά πριν την λήξη της δεύτερης περιόδου με μια πιο ικανοποιητική άμυνα και με δύο συνεχόμενα καλάθια του Μπράουν, ο Άρης μειώνει κι άλλο, ενώ ο Μποχωρίδης μετά από κλέψιμο, τέλειωσε με λέι απ και έλανε το τελικό 29-30.

3ο δεκάλεπτο….Γύρισε τον αγώνα με πρωταγωνιστές τους Μόρις και Μπράουν

Σταθερός υπήρξε ο Άρης στα πρώτα λεπτά κρατώντας μικρή την διαφορά.

Με την βοήθεια του Μόρις οι «κιτρινόμαυροι» πήραν το προβάδισμα για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Ο Αμερικανός πέτυχε ένα λέι απ, ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, μια εύστοχη βολή και ένα τρίποντο (42-41). Στην συνέχεια με δυο καλάθια του Μπράουν και τρίποντο του Γκετσεβίτσιους ο Άρης μέτρησε ένα σερί 13 πόντων και έφτασε την διαφορά στους 8 (49-41).

Με τον Μόρις να σκοράρει 8 συνεχόμενους πόντους και τον Μπράουν να δίνει πολύτιμες βοήθειες ο Άρης έτρεξε ένα σερί 13 πόντων, προσπερνώντας για πρώτη φορά στο παιχνίδι με διαφορά 9 πόντων (51-42).

4ο δεκάλεπτο…Χαλάρωσε αλλά επανήλθε τα τελευταία λεπτά πετυχαίνοντας την νίκη

Ο Άρης δεν έχασε την φόρμα του και διατήρησε το προβάδισμα συγκριτικά με την ευστοχία του φιλοξενούμενου από την περίμετρο.

Στην μεγαλύτερη διάρκεια της τελευταίας περιόδου η απόδοση και των δύο ομάδων έπεσε, με τον Άρη να χαλαρώνει αρκετά και να πέφτει σε παγίδες. Γι’ αυτόν τον λόγο κιόλας ο Ήρακλής κατάφερε να μειώσει αρκετά την διαφορά στους 2 (60-58).

Χάρη στην εξαιρετική άμυνα ο Άρης το τελευταίο λεπτό κατάφερε να το αποδώσεικαι επιθετικά πετυχαίνοντας 6 σερί πόντους (66-58).

Τον επίλογο έγραψαν οι Μιλοσεβιτς και Γκετσεβίτσιους με (1/1) εύστοχες βολές, «καθαρίζοντας» το ματς με τελικό σκορ 69-63.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button