Ποδόσφαιρο

Ανασκόπηση 2019: Όλα όσα έγιναν στον «πλανήτη» Άρη (videos)

Το 2019 φτάνει σε λίγες μέρες στο τέλος του, ο Άρης τελείωσε τις υποχρεώσεις του και το Yellow Radio θυμάται όλα όσα έγιναν σε Super League 1, Europa League, φιλικά και εκτός γηπέδου.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Η ομάδα του Άρη επιστρέφει στα γήπεδα στις 14 Ιανουαρίου με «βαρύ» κλίμα, μετά από κακά αποτελέσματα, απόλυση Πάκο Ερέρα, πρόσληψη Σάββα Παντελίδη και ντροπιαστικό αποκλεισμό στο Κύπελλο.

Το πρώτο ματς της χρονιάς, λοιπόν, είναι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τη Λαμία. Το «κρύο» της Θεσσαλονίκης, ο απογοητευμένος κόσμος και η κακή ψυχολογία των παικτών συνέβαλαν στο να γίνει ένα κακό παιχνίδι, με τον Άρη όμως να παίρνει τη νίκη στην «εκπνοή» με εκτέλεση φάουλ του Ματίγια.

Χρειάστηκε να πάει στη Ξάνθη ο Άρης για να ξεκινήσει την «επανεκκίνηση» του, την τελευταία μέρα του μήνα. Οι «κίτρινοι» με γκολ του Γκαρσία φεύγουν από τη θρακική πρωτεύουσα με το 1-0, που ήταν η αρχή του σερί.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Ο νέος μήνας μπαίνει ιδανικά για την -τότε- ομάδα του Παντελίδη. Ο Άρης τον Φεβρουάριο δεν γνώρισε ήττα, ενώ δέσποζε το ντέρμπι της Τούμπας που έληξε ισόπαλο 1-1, με τους «κίτρινους» να μπορούσαν να φύγουν με τη νίκη.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Με εξίσου καλό ρυθμό θα ξεκινήσει τον Μάρτιο ο Άρης νικώντας με 2-0 την ΑΕΚ, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Οι «κίτρινοι» θα ηττηθούν από τον Ολυμπιακό, εκτός έδρας (4-1), αλλά θα αποτελέσει εξαίρεση καθώς θα έρθουν νέες νίκες με καλές εμφανίσεις.

Στις 25 Μαρτίου, ο Άρης Θεσσαλονίκης θα κλείσει 105 χρόνια ζωής, με τους οπαδούς της ομάδας να το γιορτάζουν στα Κάστρα της πόλης κάνοντας τη νύχτα… μέρα. Αξίζει επίσης να παρακολουθήσετε και το αφιέρωμα της ΠΑΕ.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Ένας μήνας που θα θέλει να ξεχάσει ο Άρης είναι ο Απρίλιος, καθώς σε τρία ματς που έδωσαν οι «κίτρινοι» εκείνον τον μήνα, θα κερδίσουν μόνο το ένα και στα υπόλοιπα δεν θα πάρουν ούτε έναν βαθμό. Ήττα στην Αθήνα από τον Παναθηναϊκό (2-0) και στη συνέχεια ακόμα μία στη Θεσσαλονίκη από τον Ατρόμητο με το ίδιο σκορ.

ΜΑΪΟΣ

Ο Άρης κλείνει τη σεζόν χωρίς άγχος μιας που από την αγωνιστική με τον Ατρόμητο ήξερε πως είτε καταλήξει στην 4η ή στην 5η θέση, θα πήγαινε στον ίδιο προκριματικό γύρο του Europa League.

Στο μοναδικό ματς εκείνου του μήνα, το τελευταίο της σεζό, σε ένα γιορτινό κλίμα, ο Άρης φιλοξενεί τη Ξάνθη και βρίσκει δίχτυα… επτά φορές. Κορυφαία στιγμή εκείνου του απογεύματος το πρώτο γκολ του Σιώπη που πανηγυρίστηκε στα κάγκελα της θύρας 3.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Η καλοκαιρινή προετοιμασία του Άρη ξεκινάει στην Ολλανδία, με τον Σάββα Παντελίδη ως τεχνικό. Οι «κίτρινοι» έδωσαν τρία φιλικά τα οποία δεν κέρδισαν, αλλά έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα. Η «παρουσίαση» της ομάδας έγινε στις 18 Ιουλίου, σε φιλικό με τον Ατρόμητο (2-1).

Στις 25 Ιουλίου ο Άρης επιστρέφει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, με την ΑΕ Λεμεσού. Το «Κλεάνθης Βικελίδης» είχε εορταστική ατμόσφαιρα, το ματς όμως ήρθε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Στην πρώτη μέρα του μήνα, η ρεβάνς στην Κύπρο έδωσε την πρόκριση στον Άρη με γκολ του Ντιγκινί από την άσπρη βούλα και το όνειρο για πρόκριση έμεινε ζωντανό.

Ο Άρης κληρώνεται με τη Μόλντε και το πρώτο ματς στη Νορβηγία έληξε 3-0 υπέρ των γηπεδούχων. Κόσμος και ομάδα όμως δεν έχασαν την πίστη τους στη ρεβάνς. Το γήπεδο «Χαριλάου» ήταν γεμάτο, η κερκίδα ήταν εντυπωσιακή και οι «κίτρινοι» σε ένα ματς θρίλερ κατάφεραν να κάνουν το 3-0 και να ισοφαρίσουν το συνολικό σκορ.

Στην παράταση ο Άρης συνέχιζε να πιέζει όμως ένα γκολ… από το πουθενά για τη Μόλντε, στέρησε την πρόκριση στα πλέι οφ για τους Θεσσαλονικείς.

Το νέο πρωτάθλημα ξεκινάει με τον Άρη να κάνει αρνητική πρεμιέρα με τον ΟΦΗ (1-1). Οι «κίτρινοι» δεν εντυπωσίασαν και άφησαν «πικρή» γεύση σε όλους. Την επόμενη αγωνιστική έρχεται «σκληρή» ήττα από το νεοφώτιστο Βόλο με 1-0, στο Πανθεσσαλικό και αμέσως μετά η παραίτηση του Σάββα Παντεκλίδη.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Οι «κίτρινοι» αλλάζουν εντελώς τα συναισθήματα των φίλων τους καθώς «ξεσπούν» στον Παναθηναϊκό πετυχαίνοντας μία μεγάλη νίκη ψυχολογίας με 4-0 και μερικές μέρες αργότερα χάνουν τη νίκη στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο 96′, όταν οι «ασπρόμαυροι» ισοφάρισαν σε 2-2 (σ.σ. τελικό σκορ).

Ο Σεπτέμβριος έκλεισε άσχημα όμως για τον Άρη καθώς ένα θεωρητικά εύκολο ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» χάνεται από την ΑΕΛ (2-3) με ολική ανατροπή.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Ο Άρης θα προσπαθήσει να βγάλει αντίδραση, αλλά «πλήρωσε» την κακή του άμυνα ξανά, αυτή τη φορά με τον Ολυμπιακό (1-2).

Θοδωρής Καρυπίδης και Άγγελος Χαριστέας παίρνουν την απόφαση να μη συνεχίσουν με τον Τόλη Τερζή (υπηρεσιακός προπονητής) ως πρώτο προπονητή και φέρνουν στη Θεσσαλονίκη τον Μίχαελ Ένινγκ.

Ο Γερμανός προπονητής φέρνει σταθερότητα στον Άρη, παίρνει τη νίκη στη Ξάνθη (0-1) και μετά τους τρεις βαθμούς με τον Παναιτωλικό (2-0).

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα με Ένινγκ θα έρθει στη Νέα Σμύνρη, με τους «κίτρινους» να παίρνουν το «Χ» από τον ουραγό Πανιώνιο, στο 85′, με γκολ του Ροζ (1-1).

Στις 10 Νοεμβρίου ο Άρης θα κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1, λίγο πριν το τέλος του αγώνα θα κάνει ντεμπούτο ο 19χρονος τερματοφύλακας, Αποστόλης Τσιλιγγίρης και την επόμενη αγωνιστική θα ξεκινήσει βασικός στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ο νεαρός γκολκίπερ θα τα πάει περίφημα, θα βγει MVP της αγωνιστικής και ο Άρης θα έρθει ισόπαλος με την «Ένωση» (1-1).

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Με νέα ισοπαλία θα ξεκινήσει ο Άρης τον Δεκέμβριο, αυτή τη φορά στην έδρα του με τη Λαμία, με σκορ 1-1 και στη συνέχεια ακόμα μία στο Περιστέρι (2-2) με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Η πρώτη ήττα του Μίχαελ Ένινγκ στον πάγκο του Άρη έρχεται στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον ΟΦΗ (3-1) σε ένα ματς που οι «κίτρινοι» έκαναν πολλά αμυντικά λάθη.

Το «ξέσπασμα» θα έρθει στις 19 Δεκεμβρίου με τον Άρη να παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και να ρίχνει τεσσάρα στο Βόλο (4-0).

Στο τελευταίο ματς του 2019, οι «κιτρινόμαυροι» με κούραση στα πόδια τους θα έρθουν ισόπαλοι στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό, σε ένα ματς που δεν προσέφερε γκολ αλλά λίγες καλές ευκαιρίες.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button