ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Υποβιβασμός για την Τσαπεκοένσε τρία χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα

Ήταν 28 Νοεμβρίου του 2016, όταν συνέβη η αεροπορική τραγωδία που στέρησε την ζωή σε 71 ανρθώπους, ανάμεσα τους και 19 παίκτες της Τσαπεκοένσε.

Μια μέρα πριν από την «μαύρη επέτειο», στις 27 Νοεμβρίου του 2019 η «Chape» υποβιβάστηκε για 1η φορά στην ιστορία της (από το 2014 που είχε ανέβει πρώτη φορά) στην δεύτερη κατηγορία του Βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.

Η ομάδα ηττήθηκε από την Μποταφόγο 1-0, έμεινε στην 19η θέση του βαθμολογικού πίνακα, γεγονός που την υποβίβασε και μαθηματικά πλέον στην β’κατηγορία. Οι άνθρωποι της Τσαπεκοένσε έστειλαν το δικό τους μήνυμα ελπίδας στον κόσμο της ομάδας :

« Τέλος αγώνα. Πλέον, δεν υπάρχουν μαθηματικές πιθανότητες παραμονής στην Serie A. Παρα τη δύσκολη στιγμή δεν θα τα παρατήσουμε. Η υπερηφάνεια της Τσάπε παραμένει παρά τον υποβιβασμό. Με τη δουλειά και τη δύναμη των οπαδών μας, θα επιστρέψουμε σύντομα! »

Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ο αρχηγός της ομάδας, Ντάγκλας που έδωσε την υπόσχεση πως εκείνος και οι συμπαίκτες του θα κάνουν τα πάντα για να επιστρέψουν τον σύλλογο εκεί που πρέπει.

«Είναι μία ιδιαίτερη στιγμή, είναι δύσκολο να βρω λέξεις για να περιγράψω την κατάσταση. Εμείς οι ποδοσφαιριστές ζητάμε συγγνώμη που έφτασε η Τσαπεκοένσε σε αυτό το σημείο, όμως αυτή η ομάδα έχει δείξει πως είναι ενωμένη.

Νομίζω πως είναι η ώρα για όλο τον οργανισμό να ενωθεί ξανά και να εργαστούμε όλοι μαζί για να επαναφέρουμε την Τσαπεκοένσε στην Serie A που είναι και η φυσική της θέση και συνεχίσουμε να γράφουμε αυτή την όμορφη ιστορία».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button