1-0 μπροστά ο Άρης στο ημίχρονο χάρη στο γρήγορο γκολ του Μανού
Σε ένα πρώτο ημίχρονο με πολύ… περιεχόμενο, ο Άρης προηγείται του ΟΦΗ χάρη στο γκολ του Μανού στο 3′, στο… δεύτερο ντεμπούτο του Ισπανού με τα κιτρινόμαυρα.
Επίσημη πρεμιέρα για τον Άρη μπροστά στον κόσμο του στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Οι κιτρινόμαυροι υποδέχονται τον φορμαρισμένο και “ευρωπαίο” ΟΦΗ για τη δεύτερη αγωνιστική της Stoiximan Super League. Αμφότεροι οι σημερινοί αντίπαλοι ξεκίνησαν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους για το πρωτάθλημα.
Πριν καν συμπληρωθούν τρία αγωνιστικά λεπτά στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ο Άρης άνοιξε το σκορ με το πρώτο γκολ του Μανού Γκαρθία μετά την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη!
Ο Ντίκμαν έκανε λάθος πάσα στο όριο της περιοχής του ΟΦΗ, ο Ράτσιτς έκλεψε και τροφοδότησε με κεφαλιά τον Ισπανό και εκείνος με απόλυτα ψύχραιμο πλασέ εκτέλεσε τον Χριστογεώργο για το 1-0 του Άρη.
Το τέλειο ξεκίνημα για τους γηπεδούχους που βρήκαν γκολ στην πρώτη φάση του αγώνα. Το γήπεδο πήρε φωτιά από νωρίς χάρη στο γκολ του Μανού, που αποτελεί μια διαχρονική “αδυναμία” της κιτρινόμαυρης κερκίδας.
Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς στο 12′ για τον Μπουχαλάκη, έπειτα από μαρκάρισμα πάνω στον Γκαρέ.
Ο ΟΦΗ πήρε τη μπάλα στα πόδια του μετά το 1-0, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να δημιουργήσει κάποιο ρήγμα κυρίως από τα δεξιά.
Πρώτη κάρτα και για τον Άρη στο 19′, τη χρεώθηκε ο Μανού για φάουλ σε προσπάθεια αντεπίθεσης των φιλοξενούμενων μετά από λάθος του ίδιου.
Μεγάλη χαμένη ευκαιρία από τον Καντεβέρε στο 22′! Λάθος του Νικολάου, για άλλη μια φορά ακριβώς έξω από την περιοχή του ΟΦΗ, ο σέντερ φορ του Άρη προσπάθησε να νικήσει τον Χριστογεώργο με πλασέ σε πρώτο χρόνο το οποίο όμως ήταν αρκετά αδύναμο. Ο Έλληνας κίπερ μπλόκαρε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.
Πρώτη μεγάλη στιγμή για τον ΟΦΗ στο 30′. Ασυνεννοησία μεταξύ Γένσεν και Φαμπιάνο στην άμυνα, την εκμεταλλεύτηκε ο Νους φεύγοντας στην κόντρα επίθεση. Ο Αργεντίνος βγήκε τετ α τετ απέναντι στον Βέλιο, αλλά ο Πορτογάλος είπε εμφατικό “όχι” με τρομερή επέμβαση. Στην εξέλιξη της φάσης ο Αϊτόρ σούταρε άουτ από μακρινή απόσταση.
Νέα καλή ευκαιρία στο 35′ με τον Γκαρέ. Ο Καντεβέρε βρήκε εξαιρετικά τον συμπαίκτη του με το κεφάλι και ο Αργεντίνος δοκίμασε να αιφνιδιάσει τον Χριστογεώργο από πλάγια θέση. Ο τερματοφύλακας των Κρητικών μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια αποσοβώντας κι αυτόν τον κίνδυνο.
Ξανά κοντά στο γκολ ο Γκαρέ 6 λεπτά αργότερα! Μαγική αλλαγή παιχνιδιού από τον Ντέλε-Μπασίρου, ο εξτρέμ των κιτρινόμαυρων έκλεισε προς τα μέσα και σούταρε στην απέναντι γωνία, από την κόντρα στον Αθανασίου η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
Από την εκτέλεση του κόρνερ στο 42′ ο Μανού δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, ξανά παρών ο Χριστογεώργος που “καθάρισε” σε δεύτερο χρόνο.
Γύρισμα του Νους στην “καρδιά” της περιοχής, μπλόκαρε ο Βέλιο. Στη συνέχεια ο Φούντας σούταρε στα σώματα στο 44′.
2 λεπτά ο έξτρα χρόνος, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Άρη να προηγείται 1-0 του ΟΦΗ χάρη στο γκολ του Μανού Γκαρθία μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης.


