Reporter724ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Σοκ για τη Λέστερ: Επικυρώθηκε η αφαίρεση έξι βαθμών – Μεγάλος κίνδυνος υποβιβασμού στην τρίτη κατηγορία

Οι «αλεπούδες» δεν κατάφεραν να κερδίσουν την έφεση για την ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών, η οποία επιβλήθηκε λόγω παραβίασης των οικονομικών κανονισμών της EFL, συνεπώς το -6 επικυρώθηκε και πλέον το σενάριο του υποβιβασμού στην League 1 είναι πιο υπαρκτό από ποτέ!

Η τιμωρία, που αποφασίστηκε τον Φεβρουάριο, έριξε την ομάδα από τη 17η στην 20ή θέση, και έκτοτε η κατάσταση έχει χειροτερεύσει, με τη Λέστερ να βρίσκεται πλέον στη ζώνη υποβιβασμού της Championship, έναν μόλις βαθμό μακριά από τη σωτηρία, ενώ απομένουν πέντε αγωνιστικές.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Μάιο του 2025, όταν η Premier League κατηγόρησε τον σύλλογο για παραβίαση των κανόνων βιωσιμότητας (PSR) για τη σεζόν 2023-24. Μετά τον υποβιβασμό, την υπόθεση ανέλαβε η EFL, η οποία τελικά έκρινε την Λέστερ ένοχη.

Ο σύλλογος υποστήριξε ότι η αξιολόγηση έπρεπε να γίνει σε περίοδο 36 μηνών αντί για 37, λόγω καθυστέρησης στην υποβολή οικονομικών στοιχείων. Ωστόσο, η επιτροπή απέρριψε αυτό το επιχείρημα, καταλήγοντας ότι η υπέρβαση έφτασε τα 20,8 εκατομμύρια λίρες πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Παρά την έφεση που ακολούθησε, η απόφαση παρέμεινε σε ισχύ. Την ίδια περίοδο, η ομάδα προχώρησε και σε αλλαγή προπονητή, με τον πρώην ποδοσφαιριστή της, Ρόουτερ, να αναλαμβάνει προσωρινά μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αγωνιστικά, η πρωταθλήτρια του 2016 της Premier League βρίσκεται σε κακή κατάσταση, με μόλις μία νίκη στα τελευταία 12 παιχνίδια, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την προσπάθεια αποφυγής ενός δεύτερου διαδοχικού υποβιβασμού. Η διοίκηση τονίζει πως πλέον όλη η προσοχή στρέφεται στα εναπομείναντα παιχνίδια, με στόχο η ομάδα να παλέψει μέχρι το τέλος για την παραμονή της.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button