Βασικά ΘέματαΜπάσκετ

Το τέταρτο δεκάλεπτο που οφείλει να “φτιάξει”

Στη χθεσινή ήττα κόντρα στη Τσεντεβίτα Ολίμπια ο Άρης Midea ξέμεινε για μία ακόμη φορά από δυνάμεις στο τέλος του αγώνα

Έχει γίνει πλέον συνηθισμένο φαινόμενο για τον μπασκετικό Άρη να χάνει διαφορές και αγώνες λόγω της κακής τελευταίας περιόδου τη φετινή σεζόν. Οι κιτρινόμαυροι ξέμειναν ακόμα μία φορά από δυνάμεις και ιδέες και είδαν το +7 της τρίτης περιόδου να γίνεται -7. Μιλάμε δηλαδή για διαφορά 14 πόντων μεταξύ των δύο ομάδων στο επιμέρους σκορ.

Αυτό όμως δε συμβαίνει για πρώτη φορά. Στα δέκα επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη τη φετινή σεζόν, έχει κερδίσει μόνο στα τρία από αυτά το τελευταίο μέρος του αγώνα. Μάλιστα, το ένα είναι το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό για το super cup όταν και το ματς είχε ήδη κριθεί.

Τα άλλα δύο είναι στις νίκες που έκανε η ομάδα κόντρα στη Πανεβέζις και τον Προμηθέα. Σε όλα τα υπόλοιπα ο Άρης έχασε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Και αν σε μερικές περιπτώσεις αυτό δεν επηρέασε ιδιαίτερα μιας και το αποτέλεσμα είχε ήδη κριθεί όπως στα παιχνίδια στο ΣΕΦ και στη Βενετία, σε όλα τα υπόλοιπα που έδωσε στην έδρα του, συν αυτό κόντρα στο Περιστέρι για το μικρό τελικό του super cup, αυτά τα λεπτά ήταν που του στέρησαν τις νίκες.

Ο coach Καστρίτης μίλησε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου για κούραση της ομάδας και ειδικά συγκεκριμένων παικτών αναφέροντας τον Τολιόπουλο και τον Ντε Τζούλιους που χθες αγωνίστηκαν για πάνω από 30′ έκαστος. Δεν είναι ψέμα πως η ομάδα είχε ατυχίες με τραυματισμούς και αποχωρήσεις παικτών. Πρέπει όμως να γίνει η απαιτούμενη διαχείριση δυνάμεων του ρόστερ και οι ετοιμοπόλεμοι να μπορέσουν να τραβήξουν το κουπί μέχρι να ενσωματωθούν οι ανέτοιμοι και οι νέες προσθήκες.

Η χρονιά μπορεί να βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημα της αλλά ο Άρης έχει ξεκινήσει άσχημα τη σεζόν και θα πρέπει να βρει τις νίκες που χρειάζονται προκειμένου να μη μείνει από πολύ νωρίς μακριά από τους στόχους που η ίδια η ομάδα έθεσε το καλοκαίρι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ομάδας σε επίσημα παιχνίδια (σε παρένθεση το σκορ της 4ης περιόδου):

Βενέτσια-Άρης 95-75 (26-18)

Παναθηναϊκός-Άρης 81-68 (15-22)

Άρης-Περιστέρι 69-73 (14-16)

Άρης-Τουρκ Τέλεκομ 63-68 (16-21)

Άρης-ΑΕΚ 59-70 (18-26)

Πανεβέζις-Άρης 74-92 (19-22)

Ολυμπιακός-Άρης 102-72 (26-23)

Άρης-Χάποελ Ιερουσαλήμ 68-78 (17-30)

Άρης-Προμηθέας 86-75 (24-22)

Άρης-Τσεντεβίτα Ολίμπια 75-82 (14-28)

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button