Μπάσκετ

Έχασε τη συνοχή του και ηττήθηκε στη Ρόδο ο Άρης (81-68)

Δέν μπόρεσε να περάσει το εμπόδιο του Παναθηναϊκού και αποκλείστηκε στον ημιτελικό του SuperCup.

Αναλυτικά οι αρχικές πεντάδες των δύο ομάδων:

Για τον Άρη: DeJulius Μποχωρίδης Nolley Μαντζούκας και Banks

Για τον Παναθηναϊκό: Grant Nunn Grigonis Μήτογλου και Lessort

Δείτε πως εξελίχθηκε η κάθε περίοδος:

Στη πρώτη περίοδο ο Άρης βρέθηκε να είναι ισόπαλος στους είκοσι πόντους με τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη μέχρι στιγμής έχει ξεκινήσει με σχετική ευστοχία, με τους Μαντζούκα και Μποχωρίδη να ξεχωρίζουν επιθετικά εκτελώντας με ποσοστά 50% και 67% αντίστοιχα. Επίσης ξεχώρισε η καλή κυκλοφορία της μπάλας επιθετικά, με τους κιτρινόμαυρους να συνεργάζονται όμορφα μεταξύ τους όντας άκρως ανταγωνιστικοί κόντρα στον πρωταθλητή Ευρώπης.

Όσον αφορά την άμυνα, ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει κατά βάση προβλήματα στη ρακέτα για τον Άρη με έναν έως τώρα καλό Λεσόρ, με την αδράνεια στα ριμπάουντ να συνεχίζει να ακολουθεί την ομάδα από το ματς με τη Βενέτσια.

Έπειτα στη δεύτερη, η ομάδα του Αταμάν συνέχισε τη πορεία που είχε διαγράψει στην αρχή του αγώνα, όντας σταθερή στην απόδοσή της και στα δύο άκρα του γηπέδου. Ο Άρης από την άλλη πλευρά άλλαξε πρόσωπο επιθετικά, χάνοντας το momentum που είχε χτίσει στο σουτ, με το ποσοστό των τριπόντων να καταποντίζεται. Οι περισσότεροι πόντοι της ομάδας προέκυψαν κοντά στο καλάθι με τον Χατζηδάκη να ξεχωρίζει με έξυπνες τοποθετήσεις στο post και όμορφα τελειώματα.

Ένα αρνητικό που κυνηγά τους κιτρινόμαυρους και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι το τέλος του αγώνα είναι αυτό των φάουλ, με τους Χατζηδάκη και Woodbury να έχουν από 3 έκαστος, ενώ τα συνολικά φάουλ της ομάδας του Καστρίτη είναι 18 έναντι μόνο 6 του Παναθηναϊκού.

Μετά την ανάπαυλα η ομάδα δεν μπόρεσε να ορθοποδήσει και να έρθει αντιμέτωπη ούτε με τις παθογένειές της αλλά ούτε και με τον Παναθηναϊκό. Ενδελεχώς, οι κακές εμφανίσεις των Nolley και Woodbury, με τον πρώτο να μετράει 6 λάθη μέχρι στιγμής και τον δεύτερο να αποβάλλεται από το παιχνίδι με 5 συμπληρωμένα φάουλ σίγουρα δεν βοήθησαν τον Γιάννη Καστρίτη, ενώ παράλληλα, Τολιόπουλος και Μαντζούκας δεν συνέχισαν τη πορεία τους στο πρώτο ημίχρονο. Οι μόνοι που έδειξαν κάποια θετικά στοιχεία ήταν ο Banks, ο οποίος έδειξε τρομερή επιθετική σταθερότητα, ενώ παράλληλα βελτιώθηκε αμυντικά, ο Μποχωρίδης που διατήρησε τη καλή του επιθετική φόρμα και τέλος ο Roberts που έπαιξε με ιδιαίτερη ωριμότητα.

Στη τελευταία περίοδο του αγώνα δεν άλλαξαν πολλά συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες, σημείο αναφοράς είναι η αποβολή του Μποχωρίδη, η οποία έβαλε τέλος σε μια εμφατική εμφάνιση για τον Έλληνα διεθνή. Ο ρυθμός του αγώνα χαλάρωσε με τις δύο ομάδες να κάνουν κινήσεις διαχείρισης δίνοντας χρόνο σχεδόν σε όλους τους παίκτες τους. Από τη πλευρά του Άρη έλαμψε το ταλέντο του Βασίλη Πουρλίδα ο οποίος στα 17 του μόλις χρόνια και με μόνο 2 λεπτά συμμετοχής σημείωσε ένα εντυπωσιακό 2/2 στα τρίποντα τελειώνοντας τον αγώνα με 6 πόντους.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button