Ποδόσφαιρο

Θέος: “Καμαρώνουμε για το πρωτάθλημα του Άρη στην Κ17”

Ο επί σειρά ετών προπονητής στις ακαδημίες του Άρη, Τάσος Θέος μίλησε για την προπονητική του καριέρα, τα ταλέντα που πέρασαν από τα χέρια του αλλά και το τι χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο από τα τμήματα υποδομής. Όπως ήταν φυσικό μίλησε και για τον Άρη.

Όσα είπε στο gazzetta.gr:

«Όπου ήμουν, ήθελα να παρακολουθώ τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Στον Άρη είχα την τύχη να δω αρκετούς σπουδαίους προπονητές. Όπως Έκτορ Ραούλ Κούπερ και γενικά κόουτς από την Λατινική Αμερική, με αποτέλεσμα να δω τον τρόπο λειτουργίας και τη φιλοσοφία τους και να μάθω πράγματα. Ήταν ένα κέρδος ενώ ήταν και ο κ. Μπάγεβιτς όσο ήμουν εκεί. Έπαιρνα κομμάτια από αυτούς».

– Πείτε μου για τον Κούπερ…

«Φοβερός άνθρωπος, επικοινωνιακός, του άρεσε η αμυντική λειτουργία και εκτός από το τακτικό κομμάτι, ήθελε από τον κάθε ποδοσφαιριστή να βγάλει τον καλύτερο τους εαυτό με βάση τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Θυμάμαι τον Κόκε για παράδειγμα. Προσπαθούσε να τον αξιοποιήσει στην προπόνηση για το πως θα πάει η μπάλα με κύριο αποδέκτη τον Κόκε και σε αυτή τη λειτουργία ήθελε γρήγορα εξτρέμ γιατί ο Κόκε είχε κράτημα μπάλας και ωραία μεταβίβαση. Οπότε η μπάλα να πάει στον Κόκε και σε πρώτο χρόνο να πάει αριστερά ή δεξιά»

– Στον Άρη για τι πράγμα καμαρώνετε που αφήσατε πίσω σας;

«Πάντα όταν μιλάμε για λειτουργία ακαδημίας, τα αποτελέσματα μένουν στο τέλος γιατί είμαστε στην Ελλάδα. Αλλά βέβαια είναι και το πόσοι ποδοσφαιριστές από τη κάθε φουρνιά έφτασαν στο υψηλό επίπεδο γιατί πολλά παιδιά ενώ είχαν τα προσόντα, δεν έφτασαν ψηλά και σε αυτό έχουμε ευθύνη και εμείς, κάτι δεν κάναμε καλά είτε οι προπονητές, είτε η ακαδημία, είτε η ομάδα, είτε το σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από τον Άρη θα μου μείνει το πρώτο πρωτάθλημα με την Κ17 και η φουρνιά που μπήκαν στην πρώτη ομάδα όπως ο Διούδης, ο Κατίδης, ο Γιαννιώτας, ο Μπουγαίδης, ο Αγγελούδης, ο Σουνάς και άλλα παιδιά, συγνώμη αν τα ξεχνάω. Είναι η φουρνιά που τα είδαμε να παίζουν σε υψηλό επίπεδο».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button