Διεθνή

Μάικλ Φελπς: «Εάν κάποιος βγει θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, δεν θα πρέπει ποτέ να του επιτραπεί να επιστρέψει και να αγωνιστεί ξανά»

Ο Μάικλ Φελπς, ένας από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και σε δηλώσεις φάνηκε πολύ απόλυτος για την ποινή που θα πρέπει να παίρνουν οι αθλητές αν βγουν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ.

Ο Αμερικανός αθλητής Μάικλ Φελπς, γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αφού έχει στεφθεί ολυμπιονίκης 28 φορές κατέχοντας το ρεκόρ για τα περισσότερα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια.

Ο Φελπς είναι πιστός και στα Ολυμπιακά ιδεώδη και στην καθαρότητα του αθλήματος και σε δηλώσεις του προτείνει μια λύση για όσους βγουν θετικοί σε έλεγχο ντοπινγκ, με τον ισόβιο αποκλεισμό τους.

«Εάν βγείτε θετικοί, δεν θα πρέπει ποτέ να σας επιτραπεί να επιστρέψετε και να αγωνιστείτε ξανά, τελεία και παύλα. Αυτό πιστεύω και τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φελπς.

Ακόμη ο ρέκορντμαν της κολύμβησης μίλησε και για τον «πόλεμο» που δέχτηκε αυτός κατά τη διάρκεια της καριέρας του :«Οι άνθρωποι με αποκαλούσαν απατεώνα σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Υπέβαλα τον εαυτό μου σε περισσότερες εξετάσεις – αίματος και ούρων – κάθε εβδομάδα. Γιατί; Για να αποδείξω ότι δεν απατώ και είμαι καθαρός και ιδού τα αποτελέσματα. Το έκανα με τον καθαρό τρόπο. Κέρδισα 23 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια με τον καθαρό τρόπο. Μπορεί να γίνει».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button