Μπάσκετ

Η… ώρα της αλήθειας για την Εθνική

Η… ώρα της αλήθειας έφτασε για την Εθνική, με τον πρώτο από τους… δύο πιο δύσκολους αγώνες -ευχή των Ελλήνων φιλάθλων- που θα δώσει, στον δρόμο προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Αντίπαλός της στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά του Πειραιά, το Σάββατο (6/7, 17:30) είναι η Σλοβενία των ΝΒΑers Λούκα Ντόντσιτς και Βλάτκο Τσάντσαρ.

Η νίκη είναι μονόδρομος για τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη, ενώ αν αυτή επιτευχθεί, θα χρειάζονται μία ακόμη, την Κυριακή (7/7, 21:00) στον τελικό, απέναντι στη νικήτρια του ημιτελικού Κροατία-Δομινικανή Δημοκρατία (6/7, 21:00), για να φτιάξουν βαλίτσες για την «Πόλη του Φωτός». 

Η Εθνική θα έχει μόνο έναν Αντετοκούνμπο στον ημιτελικό με τη Σλοβενία, τον Γιάννη! Ο Κώστας Αντετοκούνμπο τραυματίστηκε στο ματς με την Αίγυπτο, η μαγνητική έδειξε κάκωση στον αριστερό επιγονατιδικό τένοντα με οίδημα και θα μείνει εκτός τόσο απέναντι στη Σλοβενία όσο και από τον τελικό, αν βέβαια προκριθεί η εθνική.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο θα βρίσκεται στο ΣΕΦ ως φίλαθλος, με ειδική μπότα, μετά τη ρήξη στον Αχίλλειο τένοντα στις αρχές Μαϊου με τους Μπακς και έχασε και το Προολυμπιακό Τουρνουά. 

Οι δύο αστέρες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς και ο Λούκα Ντόντσιτς των φιναλίστ του ΝΒΑ φέτος Ντάλας Μάβερικς… συγκεντρώνουν πάνω τους τα βλέμματα, όχι μόνο των 11.000 τυχερών φιλάθλων που θα βρίσκονται στο ΣΕΦ… αλλά όλων των φίλων του μπάσκετ σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρκέ, η εθνική θέλει να τρέξει να βγει σε αιφνιδιασμούς και να προσφέρει σκορ και θέαμα. Ο Σέκουλιτς θα προσπαθήσει να την πάει σε σετ παιχνίδι, για να δυσκολέψει την αξιοποίηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον Σπανούλη και τους υπόλοιπους Έλληνες διεθνείς.

Η απουσία του Κώστα Αντετοκούνμπο στο «5» είναι πλήγμα για την εθνική. Ο Γιώργος Παπαγιάννης έχει κάνει δύο μεγάλα ματς, αλλά χρειάζεται ανάσες στο «5», ειδικά όταν απέναντί του θα έχει τον «νατουραλιζέ» της Σλοβενίας Τζος Νίμπο (16π. μ.ο. και 10,5 ρ. μέσο όρο). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε και στο «5» στην πρεμιέρα με τη Δομινικανή Δημοκρατία και φαίνεται πως θα χρειαστεί να το ξαναπράξει στον ημιτελικο.

Ο Ντίνος Μήτογλου θα πρέπει ν’ ανεβάσει τους πόντους, κάτι που μπορεί να κάνει. Μετρά 11,5 πόντους μέσο όρο και 5 ριμπάουντ μ.ο., αλλά όταν «ζεσταίνεται» έχει αποδείξει με τη φανέλα του πρωταθλητή Euroleague Παναθηναϊκού πως πιάνει πολύ υψηλότερα νούμερα! Κοντά στα νούμερα του Νίμπο σε πόντους είναι, από πλευράς Σλοβενίας και ο Κλέμεν Πρέπελιτς, με 16,5 πόντους μέσο όρο και 5 ασίστ μ.0. 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button