Ποδόσφαιρο

Το παγκόσμιο που εκτόξευσε τις μετοχές του Ντιαντί (Wyscout Analysis)

Τα παιχνίδια του με την Εθνική Σενεγάλης κάτω των 17 έδωσαν στον Ντιαντί την ευκαιρία να τραβήξει τα βλέμματα.

Ο Άρης είναι πολύ κοντά στη συμφωνία με τον Κλέιτον Ντιαντί, έναν παίκτη τον οποίο «κοιτούσαν» αρκετές ομάδες σύμφωνα τουλάχιστον με όσα γράφονται στην Αφρική.

Ουσιαστικά ο νεαρός αθλητής «συστήθηκε» στο παγκόσμιο κοινό από τις εμφανίσεις που έκανε στο μουντιάλ κάτω των 17 με την Εθνική ομάδα της Σενεγάλης το 2023.

Εκεί έδειξε πως έχει μία μεγάλη άνεση με τη μπάλα στα πόδια, επιχειρώντας 7,8 ντρίμπλες ανά παιχνίδι και έχοντας 55% επιτυχία σε αυτές.

Έξι επιτυχημένες προσπάθειες για ντρίμπλα του Ντιαντί σε οκτώ απόπειρες απέναντι στην Ιαπωνία

Ακόμη, ο νεαρός εξτέμ είχε 3,9 επαφές με τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή, απειλώντας την αντίπαλη εστία, κάτι που έκανε ιδιαίτερα στο παιχνίδι με τη Γαλλία όπου είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Σημαντική ήταν η διάθεση του Ντιαντί να τρέχει στην αντεπίθεση, έχοντας περισσότερα από 5 progressive runs ανά παιχνίδι, ενώ έμπαινε σε 25 μονομαχίες ανά παιχνίδι.

Τα progressive runs του Ντιαντί απέναντι στη Γαλλία

Τέλος σε ότι αφορά το που κινείται ο Ντιαντί, αρέσκεται να παίζε στο αριστερό άκρο της επίθεσης και να συγκλίνει προς την περιοχή, όπως υποδηλώνει και το heatmap του που θα βρείτε παρακάτω.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button