Μπάσκετ

Παραμένει στην Αγία Πετρουπολη ο Πασκουάλ – Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο με την Ζενίτ

Ο κόουτς Τσάβι Πασκουάλ, που πήγε στην Ζενίτ το 2020, παρά τις φήμες περί επιστροφής του στην Euroleague, συμφώνησε για νέο συμβόλαιο με την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης. Απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση…

Στην πόλη που μέχρι το 1991 ονομαζόταν Λένινγκραντ και πλέον είναι γνωστή ως Αγία Πετρούπολη θα συνεχίσει να κατοικεί ο Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Ισπανός τεχνικός, που το 2010 κατέκτησε την Euroleague με την Μπαρτσελόνα, όταν ολοκληρώθηκε η συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό (2016-18), έκανε ένα διάλλειμα από την προπονητική και το 2020 επέστρεψε στη δράση με την Ζενίτ. Και τώρα μετά τις πρώτες του τέσσερις χρονιές στη Ρωσία, αποφάσισε πως εκεί θα συνεχίσει να εργάζεται.

Ο 52χρονος, σύμφωνα με Sport Express συμφώνησε με την ομάδα για επέκταση της συνεργασίας του, άρα όσοι τον θεωρούσαν ως στόχο ομάδων της Euroleague, θα πρέπει να αναβάλουν την επιστροφή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Επίσης, ο Πασκουάλ ζήτησε από την ομάδα να κρατήσουν τον ταλαντούχο Αμερικανό γκαρντ, Τρεντ Φρέιζιερ, έναν παίκτη που αποκτήθηκε πέρσι από τη Ζενίτ και έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την καριέρα του στην Ευρώπη.

Πρόκειται για τον 25χρονο απόφοιτο του Ιλινόις, ο οποίος το 2022 βρέθηκε στο Βελιγράδι για την FMP, έκανε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μεγάλη αίσθηση με το παιχνίδι του και σχεδόν αμέσως ο Πασκουάλ τον πήρε στην Αγία Πετρούπολη. Τώρα υπέγραψε τη νέα του συνεργασία μέχρι το καλοκαίρι του 2027 και πήρε χρήματα που εξασφαλίζουν το μέλλον του. Δεν διεκδίκησε όμως, μία θέση στην Euroleague, όπου το ταλέντο και τα χαρίσματά του ανήκουν σε αυτό το επίπεδο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button