Ποδόσφαιρο

Έτσι ρε Άρη! “Πάτησε” τον Παναθηναϊκό και έδειξε τι αξίζει

Oι “κίτρινοι” πιάνοντας πολύ καλή απόδοση, επικράτησαν του -πρωτοπόρου- Παναθηναϊκού με 2-0 και μπορεί να βλέπει ακόμη πιο ψηλά

Το πρώτο εντός έδρας ματς είχε γλυκιά γεύση για τον Άρη! Ο Παναθηναϊκός ερχόταν… φορτσάτος, με τον “αέρα” της πρώτης θέσης στη βαθμολογία αλλά οι “κίτρινοι” τον “πάτησαν”. Κέρδισαν με 2-0, δείχνοντας ότι αυτή η ομάδα έχει ποιότητα και έχει κάθε δικαίωμα να βλέπει πιο ψηλά.

O Παναθηναϊκός μπήκε πιο επιθετικά και στο 7′ είχε κερδίσει δυο κόρνερ. Στο 9′ υπήρχε επικίνδυνη φάση για τους φιλοξενούμενους καθώς ο Κουέστα δεν κατάφερε να μπλοκάρει σωστά ενώ στο 13′ υπήρχε η πρώτη καλή προυποθέση για τον Άρη να απειλήσει τους “πράσινους”.

Ο Βερστράτε έκανε εξαιρετική πάσα προς τον Σουλεϊμάνοφ ο οποίος από τα δεξιά καθυστέρησε και χάθηκε η ευκαιρία για τους “κίτρινους”. Η ατομική προσπάθεια του Ρώσου στο 18′ κατέληξε άουτ και ο Κορέια “χάρισε” την κίτρινη στον Γέντβαϊ για δυνατό φάουλ στον Οντουμπάτζιο στο 19′. Στην συνέχεια, στο 21′, ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ιωαννίδης βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα και ο Ισπανός απέκρουσε.

Μεγάλη ευκαιρία ο Παναγίδης, ανέβασε στροφές ο Άρης

Στο 28′ ο Άρης είχε την δυνατότητα να κάνει το 1-0, αλλά ο Παναγίδης έχασε μια μεγάλη ευκαιρία. Ο νεαρός έκλεψε την μπάλα από τον Κώτσιρα, μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά, σούταρε και ο Μπρινιόλι απέκρουσε, κρατώντας έτσι το 0-0. Στο 31′ ο Κουέστα “έβγαλε” σουτ του Ιωαννίδη από πλάγια θέση, ο Άρης είχε ανεβάσει την απόδοσή του μετά τη φάση με τον Παναγίδη και στο 33′ ο Σουλεϊμάνοφ προχώρησε σε άλλη μια ατομική ενέργεια από τα δεξιά, όμως το σουτ που έκανε, έφυγε άουτ.

O Moρόν κυνήγησε τη φάση και… δικαιώθηκε, κάνοντας το 1-0

Στο 43′ ο Μορόν ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Ο Ισπανός κυνήγησε την φάση, πίεσε τον Μπρινιόλι, έγινε η κόντρα και η μπάλα κατέληξε στον Ισπανό που από κοντά έκανε το 1-0. Στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου, χάθηκε ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, όταν μετά από λάθος του Μοντόγια, η μπάλα έφτασε στον Μπερνάρ αλλά πλάσαρε άουτ. Το ημίχρονο τελείωσε με 1-0.

O Mενέντες το 2-0 του Άρη!

Στο 53΄ ο Γέντβαϊ πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Κουέστα. Στο 60′ ο Μοντόγια γύρισε επικίνδυνα στον πορτιέρο του Άρη ο οποίος ντρίμπλαρε τον Μαντσίνι μπροστά από την εστία και στο 63′ ο Μενέντες πήρε τη θέση του Παναγίδη που νωρίτερα είχε δει την κίτρινη κάρτα. Στο 67′ ο Ζουλ βρέθηκε στο έδαφος από μια φάση που έκοψε τον Τζούρισιτς και στην συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Τζούρασεκ.

Μετέπειτα, στο 68′ ο Μπρινιόλι έπεσε πάνω στον Σουλεϊμάνοφ και ο Πορτογάλος σφύριξε επιθετικό φάουλ. Ο Ρώσος δεν πίστευε στο συγκεκριμένο σφύριγμα, με τον Ιταλό να προλαβαίνει την μπάλα πριν κάνει μαρκάρισμα για κόκκινη. Στο 72′ ο Μενέντες διαμόρφωσε το 2-0 για τον Άρη! Ο Μπρινιόλι σταμάτησε τον Μορόν σε πρώτο χρόνο μετά από ωραία πάσα του Βερστράτε, ο Ιταλός απέκρουσε αλλά ο Μενέντες σκόραρε με υπέροχο σουτ-βολίδα. Στο 89′ ο Κουέστα μπλόκαρε σουτ του Γέντβαι και αμέσως μετά ο Μπρινιόλι “έσωσε” την ομάδα του από το 3-0 μετά από σουτ του Μορόν. Τελικά, το ντέρμπι τελείωσε, με τον Άρη να πανηγυρίζει με 2-0.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε, Ζουλ (70’ Τζούρασεκ), Νταρίντα (90+ Πάρντο), Σουλεϊμάνοφ (90+3 Κάρλσον), Παναγίδης (63’ Μενέντες), Μορόν (90+3 Σαμόρα)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (74’ Βαγιανίδης), Σένκεφελντ, Γιεντβάι (90+2 Πέρεθ), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ, Μαντσίνι (74’ Σπόραρ), Βέρμπιτς (61’ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button