Μπάσκετ

Δέλεαρ για τους ξένους η Ευρώπη…

Ένας… έξτρα λόγος για ευρωπαϊκή συμμετοχή του Άρη

Το θέμα της συμμετοχής του Άρη στο Champions League ή στο Eurocup (σ.σ. εστάλη ο φάκελος συμμετοχής στην διοργάνωση), είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εδώ και αρκετό καιρό.

Μπορεί μια ευρωπαϊκή συμμετοχή να “φέρνει” περισσότερα έξοδα και να κάνει μεγαλύτερη την ανάγκη δημιουργίας μιας πιο ανταγωνιστικής ομάδας, άρα αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι μεγαλύτερο το μπάτζετ, αλλά υπάρχει και κάτι… θετικό από την συμμετοχή στην Ευρώπη, σε ό,τι αφορά το ρόστερ. Αυτό έχει να κάνει με το ότι γίνονται πιο… προσιτοί ξένοι (καλοί) παίκτες, δεδομένου πως βλέπουν μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, σαν μια ευκαιρία να τους δουν… περισσότερα μάτια και κατ’ επέκταση να ανέβει το κασέ τους μετά από καλές εμφανίσεις.

Η προσέλκυση μιας μεγαλύτερης “δεξαμενής” ικανών ξένων καλαθοσφαιριστών, λοιπόν, είναι ένας… έξτρα λόγος για ευρωπαϊκή συμμετοχή, η οποία -όπως παραδέχονται και εκπρόσωποι αθλητών, πέραν αυτού που υπάρχει κατά νου στον Άρη- τους κάνει να πείθονται… πιο εύκολα από ομάδες που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε σύγκριση με το δεδομένο να υπάρχει μόνο μια εγχώρια διοργάνωση. Παράλληλα, δείχνουν πιο διαλλακτικοί να “πέσουν” οικονομικά όσον αφορά το κασέ τους, για λογαριασμό ενός συλλόγου που παίζει στην Ευρώπη. 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button