Ποδόσφαιρο

Κακός ο Άρης, ήττα με γκολ-φάντασμα στη Τούμπα

Οι “κίτρινοι” έχασαν (1-0) από τον ΠΑΟΚ, που είχε την ξεκάθαρη εύνοια της διαιτησίας

Με ένα… άκυρο γκολ από πλευράς ΠΑΟΚ, αφού έγινε ξεκάθαρο φάουλ του Κουλιεράκη στον Πίρσμαν, στη φάση του τέρματος των “ασπρόμαυρων”, ο Άρης ηττήθηκε με 1-0. Ηταν μια άθλια διαιτησία από πλευράς του Ούγγρου (ευθύνες και στο VAR) και αυτή την “πλήρωσε” ο Άρης, όπως και την κακή του εμφάνιση, αφού δεν παρουσιάστηκε όπως θα έπρεπε.

Στο 4′ ο Πίρσμαν βρέθηκε έξω από την μεγάλη περιοχή και από τα αριστερά σέντραρε αλλά οι γηπεδούχοι απομάκρυναν ενώ τα πρώτα 6-7 λεπτά κύλησαν με τον Άρη να έχει περισσότερο την μπάλα στην κατοχή του. Ενα φάουλ του Νταρίντα προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του ΠΑΟΚ σε στημένη φάση, χωρίς όμως να απειλήσουν τον Άρη.

Ο Κουέστα είπε “όχι” σε πέναλτι-δώρο στον ΠΑΟΚ

Ακολούθως, υπήρχε χαμένο πέναλτι για τον ΠΑΟΚ στο 21’… Ελέγχθηκε φάση στο VAR, σε κεφαλιά που πήρε ο Ολιβέιρα και η μπάλα “πήγε” στον Ιτούρμπε, ο οποίος ήταν πολύ κοντά στον Πορτογάλο. Ο Μπόγκναρ είδε τη φάση και έδειξε πέναλτι, για χέρι του Παραγουανού… Το πέναλτι, έτσι, “χαρίστηκε” στον ΠΑΟΚ, ωστόσο ο Κουέστα βρήκε την μπάλα σε εκτέλεση του Σβαμπ και αυτή κατέληξε στο δοκάρι! Ο Άρης μετά το πρώτο 10λεπτο είχε ρίξει στροφές ενώ στο 24′ το σουτ του Νταρίντα πέρασε αρκετά άουτ.

Σημαντική ευκαιρία με Μαντσίνι, δοκάρι για τους γηπεδούχους

Στο 30′ η ομάδα του Πάρντιου έχασε σπουδαία ευκαιρία… Ο Μαντσίνι πήρε την μπάλα από τα δεξιά, πέρασε δύο αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή και έπιασε το σουτ αλλά αυτό δεν ήταν καλό. Η μπάλα κατέληξε άουτ, σε μια ιδιαίτερα καλή φάση για τους “κίτρινους” προκειμένου να διαμορφώσουν το 0-1. Μετέπειτα, στο 35′, ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Ματέο έχασε την μπάλα, οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Νάρει είχε δοκάρι σε διαγώνιο σουτ που επιχείρησε. Πάλι, ο Αργεντινός έκανε λάθος, στο 40′, ξανά ο Νάρει προσπάθησε να απειλήσει αλλά ο Κουέστα έδιωξε την μπάλα.

Ο Κουλιεράκης “γκρέμισε” τον Πίρσμαν και ακολούθησε το 1-0, με Μπόγκναρ και VAR να μη βλέπουν τίποτα!

Η διαιτησία στο ντέρμπι ήταν εκτός τόπου και χρόνου και ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Ινγκανσον λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, σε μια φάση που ο Κουλιεράκης “γκρέμισε” τον Πίρσμαν. Του έκανε πεντακάθαρο φάουλ μέσα στην περιοχή, αυτό δεν δόθηκε και στην πορεία της φάσης έγινε το 1-0 υπέρ των “ασπρόμαυρων”. Ούτε ο Ούγγρος διαιτητής, ούτε το VAR είχαν την “ευαισθησία” να ακυρώσουν το τέρμα του ΠΑΟΚ, που ήταν μπροστά στο ημίχρονο, κατά την διάρκεια του οποίου ο Άρης έκανε πολλά εύκολα λάθη.

Aλλαγές για να αλλάξει η εικόνα του Άρη που προβλημάτιζε μεσοεπιθετικά

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου υπήρχε πεντάλεπτη διακοπή για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από καπνογόνα ενώ ο Γκαρθία πήρε εντολή να μπει στο ματς. Στο 61′ ο Άρης κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο από τα δεξιά, ο Ιτούρμπε πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Παραγουανός αντικαταστάθηκε από τον Ισπανό, που πέρασε στο παιχνίδι στο 63′.

Εν συνεχεία, στο 68′, το σουτ του Ζίβκοβιτς μέσα στην περιοχή πέρασε πάνω από τον Κουέστα. Ο Κοτάρσκι μπλόκαρε μετά από σέντρα του Μαντσίνι ενώ στο 75′ πέρασε ανεκμετάλλευτο το κόρνερ από πλευράς Άρη. Οι “κίτρινοι” εξακολουθούσαν να μην μπορούν να γίνουν απειλητικοί επιθετικά και ο Πάρντιου έριξε στο ματς τον Καμάτσο, που πήρε τη θέση του Νταρίντα.

Λίγα τα 7′ καθυστερήσεων…

Στο παιχνίδι δόθηκαν 7 λεπτά καθυστερήσεις, που έμοιαζαν… λίγες με τις πολλές διακοπές που υπήρχαν στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι. Στα έξτρα λεπτά του αγώνα έγιναν λάθη από τους παίκτες του Άρη ενώ στο 93′ η ομάδα του Πάρντιου κέρδισε φάουλ. Η εκτέλεση ήταν κάκιστη και δεν έτσι δεν απειλήθηκε ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ. Ο αγώνας τελείωσε με 1-0…

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκη, Ρ. Σοάρες, Σβαμπ, Αουγκούστο, Νάρεϊ (76’ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας (82’ Φ. Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς (87’ Μουργκ), Ολιβέιρα (77’ Τόμας).

Αρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα (79’ Καμάτσο), Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε (63’ Γκαρθία), Μαντσίνι, Γκρέι

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button