Ποδόσφαιρο

Τι “έδωσε” ο Μάνου Γκαρθία στον Άρη…

Η “ακτινογραφία” του στον πρώτο γύρο

Το καλοκαίρι ο Άρης έκανε οικονομική υπέρβαση για να αποκτήσει τον Μάνου Γκαρθία ο οποίος αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας των “κιτρίνων”. Ο Ισπανός, αναμφίβολα, είναι ένας παίκτης με… μπόλικο ταλέντο. Κάποιες φορές το φανέρωσε, σε άλλα παιχνίδια ενδεχομένως να υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες από αυτόν βάσει της αγωνιστικής ποιότητάς του.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Γκαρθία έχει πολλές δυνατότητες και θα είναι ιδανικό αυτές να τις “ξεδιπλώσει” σε μεγαλύτερο βαθμό στον δεύτερο γύρο της Super League καθώς και στην διοργάνωση του Κυπέλλου. Άλλωστε, έναν καλύτερο Γκαρθία περιμένει και ο Άλαν Πάρντιου… “Εάν θέλει να δικαιολογήσει τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για αυτόν, πρέπει να γίνει πιο ουσιαστικός στην τελική ενέργεια”, δήλωσε -μεταξύ άλλων- πρόσφατα ο Άγγλος. 

Ας δούμε, όμως, μέσα από τους αριθμούς του Ισπανού, τι έχει κάνει στον πρώτο γύρο… Η μπάλα περνάει από τα πόδια του περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον παίκτη του Άρη. Είναι πρώτος στις μεταβιβάσεις με 100, με μέσο όρο 8,3 πάσες σε κάθε παιχνίδι. Εχει 10 τελικές προσπάθειες δίχως κάποιο γκολ και οι επτά εξ αυτών ήταν με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής.

Από εκεί και πέρα, έχει δώσει δύο ασίστ ενώ έκανε 27 γεμίσματα. Από αυτά τα 12 ήταν εύστοχα. Τα κλεψίματά του ήταν 22 στον πρώτο γύρο και τα λάθη του 71. Επίσης, κέρδισε 32 φάουλ. Όλα τα παραπάνω, σε 893 λεπτά συμμετοχής… Αυτός είναι ο χρόνος που έχει παίξει στο πρωτάθλημα, στο οποίο είχε 12 συμμετοχές και βασικός ήταν σε 9 αγώνες.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button