ΓενικάΜπάσκετ

«Περιμένουμε να δούμε ξανά τον Άρη σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μας λείπει η ατμόσφαιρα»

Ο Ερέζ, ένας από τους δημιουργούς του πανό προς μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη και φίλαθλος της Μακάμπι, μίλησε στο Yellow Radio 101,7 για την υπόθεση, καθώς και για τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο αγαπημένες του ομάδες, του Άρη και της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Έρχομαι να παρακολουθήσω κυρίως τα ντέρμπι, τελευταία φορά ήταν πριν 2 χρόνια και ήμουν ενθουσιασμένος που θα τους έβλεπα στο European League.

Οι σκέψεις του ίδιου και της Μακάμπι για την δολοφονία του Άλκη: Όλοι μας μάθαμε την ιστορία της δολοφονίας του Άλκη και ήμασταν σοκαρισμένοι που συνέβη και γνωρίζουμε ότι είχε γίνει ξανά κάτι παρόμοιο πριν μερικά χρόνια, με την δολοφονία του Τόσκο. Η ιστορία μας προκάλεσε σοκ γιατί ήταν μικρό παιδί 19 ετών και απλά υποστήριζε την αγαπημένη του ομάδα. Έτσι, όταν είπα την ιστορία στους φίλους μου από την Μακάμπι, να δημιουργήσουμε κάτι για να τιμήσουμε την μνήμη του και ήταν γραμμένο σε όλες τις σελίδες, όχι μόνο της Μακάμπι, αλλά σε όλο το Ισραήλ. Έτσι, φτιάξαμε το πρώτο μας πανό στον αγώνα εναντίον της ΤΣΣΚΑ και δεν ξέρω αν το είδες, αλλά ο Γιάννης μίλησε μετά το παιχνίδι για την υπόθεση.

Υπάρχουν παρόμοια περιστατικά βίας στο Ισραήλ; Όχι, ευτυχώς για εμάς, δεν είχαμε κάποιο τέτοιο περιστατικό. Επίσης, η μπασκετική μας διοργάνωση, στέκεται ενάντια της βίας. Υπάρχει βία ανάμεσα στα διάφορα club αλλά όχι με σκοπό με στόχο να δολοφονήσουν ανθρώπους μπροστά από τα σπίτια τους.

Η υπόθεση ήταν κάτι προσωπικό για εσάς, αφού είχατε 2 Έλληνες προπονητές και παλιότερα Έλληνες παίκτες; Ναι φυσικά, επειδή πολλοί άνθρωποι από το Ισραήλ αγαπούν την Ελλάδα πολύ και έχουν πολύ καλή σύνδεση, σήμαινε πολύ θλίψη το γεγονός αυτό για εμάς. Όλες οι χώρες μίλησαν για ότι έγινε.

Για τον Σφαιρόπουλο, που δεν θα συνεχίσει στην Μακάμπι: Ο Γιάννης βρισκόταν στην ομάδα για 3,5 σεζόν και όταν έφτασε εδώ, τον υποδέχθηκαν με μεγάλη αγάπη. Είχε μπει στην ουσία της ομάδας και τον αγαπάμε πολύ. Μετά από κάθε παιχνίδι έμεναν και μιλούσαν με τους φιλάθλους. Δυστυχώς, δεν είχαμε κάποια καλά αποτελέσματα και δεν κατηγορούμε εκείνον, αλλά κάποιος έπρεπε να «πληρώσει». Δυστυχώς, αυτός ο κάποιος ήταν ο Γιάννης, αλλά θα τον σεβόμαστε πάντα και τον περιμένουμε πίσω.

Πώς θα είναι πλέον η Μακάμπι με την αλλαγή των προπονητών; Δεν ξέρουμε ακόμα, γιατί ο νέος προπονητής δεν φαίνεται τόσο ικανός, αλλά είναι κάτι προσωρινό. Ελπίζω να αλλάξει η ομάδα, έχουμε πολλές αλλαγές να κάνουμε. Νομίζω ότι του χρόνου θα κάνουν τα πάντα για να βρίσκονται και πάλι στους τελικούς 4. Περιμένουμε και τον Άρη στην Euroleague, τα παιχνίδια μας ήταν πολύ ωραία. Μας λείπει η ατμόσφαιρα και οι φίλαθλοι σε τέτοιες διοργανώσεις και μέρος αυτού ήταν ο Άρης και αυτά που ζούσαμε στο Παλέ.

Αν ο ίδιος παρακολουθεί τον Άρη: Βλέπω πολλά παιχνίδια, δυστυχώς δεν μπορούμε να το παρακολουθήσουμε τηλεοπτικά, αλλά το βλέπω στην επίσημη ιστοσελίδα στο facebook, ήμασταν άτυχοι στο Κύπελλο, δεν παίξαμε πολλά παιχνίδια, ήταν πολλά αρνητικά στην σειρά. Αλλά ο Άρης δεν είναι σταθερός, μπορεί να κερδίσει σε ένα φοβερό παιχνίδι και να χάσει αμέσως μετά. Θα έρθω στην Θεσσαλονίκη για το ματς με τον ΠΑΟΚ, μπορεί να μπω στο γήπεδο, ίσως να μην βρω εισιτήριο αλλά δεν έχει σημασία, θέλω να είμαι εκεί.

Έγινα Άρης από τα παιχνίδια με την Μακάμπι, ήταν ο μεγάλος μας αντίπαλος και για αυτό τον σεβόμασταν πάντα. Σούταρα και φώναζα Γκάλης.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button