Η ενίσχυση του Ιανουαρίου πρέπει να έχει επίδραση φέτος, όχι του χρόνου
Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου πλησιάζει και ο Άρης είναι έτοιμος να κινηθεί στο παζάρι των μεταγραφών, πως πρέπει όμως να κινηθεί σε αντίθεση με πέρυσι;
Ας το πάρουμε από την αρχή κάνοντας σύγκριση με την περυσινή μεταγραφική περίοδο. O Άρης πέρυσι απέτυχε παταγωδώς στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αποκτώντας 3 ποδοσφαιριστές σε θέσεις που “καιγόταν” αλλά ήταν πραγματικά ανέτοιμοι να προσφέρουν τη χρονιά που αποκτήθηκαν.
Οι παίκτες αυτοί ήταν οι: Νικόλας Ιωάννου, Κώστας Μήτρογλου και Μπρούνο Φελίπε. Μεγάλο σημάδι της κακής μεταγραφικής περιόδου είναι το μακροπρόθεσμο κομμάτι, δηλαδή το ότι οι 2 εκ των 3 αυτών ποδοσφαιριστών, ένα χρόνο μετά δε βρίσκονται καν στην ομάδα, ενώ ο ένας εξ αυτών είναι στον “πάγο”.
Η κακή αυτή μεταγραφική περίοδος όμως, πρέπει να περάσει ως μήνυμα στον οργανισμό της ομάδας, κανένας δεν είναι τέλειος και πάντα θα γίνοντια λάθη, αλλά η περυσινή μεταγραφική περίοδος πρέπει να είναι οι “οδηγίες χρήσης” της φετινής.
Ο Άρης “καίγεται” για την απόκτηση ενός δεύτερου σέντερ φορ, ενός τρίτου κεντρικού αμυντικού (που να μπορεί να καλύψει τους Μπράμπετς και Φαμπιάνο), έναν τερματοφύλακα και να ενισχυθεί μεσοεπιθετικά.
Η τελευταία περίπτωση φαίνεται να έχει καλυφθεί με το θέμα του Ζαντέ Σίλβα. Από κει και έπειτα, ο Άρης χρειάζεται “έτοιμους” ποδοσφαιριστές, κάτι που χρειαζόταν και πέρυσι και δεν έκανε.
Η υπόθεση του Κώστα Μήτρογλου είναι μια τελείως διαφορετική περίπτωση, ήταν κάτι που ήθελε να κάνει ο ισχυρός άνδρας της ομάδας για να δείξει πως ανεβάζει τον πήχη, ο πήχης ανέβηκε και έτσι έπρεπε να γίνει, απλά έγινε από όλη την υπόλοιπη ομάδα εκτός του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος δεν “έπιασε”.
Αν ο Άρης ενισχυθεί και στη φετινή μεταγραφική περίοδο όπως πέρυσι, τα αποτελέσματα στην εικόνα της ομάδας δε θα αλλάξουν. Αν έρθουν παίκτες που θέλουν ποδοσφαιρική προσαρμογή, θα αργήσουν ακόμη περισσότερο να ενσωματωθούν, ή δε θα ενσωματωθούν ποτέ, όπως πέρυσι.
Ο Άρης χρειάζεται ποιοτική ενίσχυση, ενίσχυση που θα πιάσει καρπούς, δε θέλει άλλες δαπανηρές κινήσεις ρίσκου. Και αυτό φαίνεται πως θα πάει να κάνει.