Τα σωστά υλικά, λάθος αποτέλεσμα…
Που μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες για την κατάληξη του σημερινού αποτελέσματος; Ποια είναι τα λάθη που μπορούν να διορθωθούν μέχρι το Σάββατο;
Ο Άρης είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας από την αρχή του παιχνιδιού. Η αναμέτρηση απέναντι στον ΟΦΗ ανέδειξε πως η σύνθεση της ομάδας, μπορεί εύκολα να κρατήσει τον έλεγχο της μπάλας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ εμποδίζει τον αντίπαλο από την επιδίωξη προσπαθειών.
Το πιεστικό-αμυντικό πρόσωπο που χρησιμοποίησαν οι παίκτες, υπήρξε καταλυτικός παράγοντας για την αποφυγή τέρματος από τους Κρητικούς. Σίγουρα, μπορούμε να αναφερθούμε σε μία αρκετά βελτιωμένη άμυνα, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα των φιλικών με ομάδες του βεληνεκούς και των προοπτικών του ΟΦΗ.
Τι συνέβη στην επίθεση; Πέρα από δυναμικές προσπάθειες του Καμαρά, που προσπάθησε να βγάλει «ασπροπρόσωπη» την ομάδα, μαζί με τις τελικές των Σούντγκρεν και Ιτούρμπε, ο Μπερτόγλιο φάνηκε να μην έχει κατάλληλο στόχο. Ο Μάνος, που είχε συμμετοχής διαρκείας 15 λεπτών, δεν κατάφερε να αποδώσει κατάλληλα, ο Γκάμα ήρθε ανέτοιμος στον αγωνιστικό χώρο λόγω ανάρρωσης από τραυματισμό, ο Γκαρσία έλειπε…
Οι διαφωνίες είναι πολλές, όμως η πραγματικότητα είναι μία. Ο σπουδαίος Άρης, αποτελεί ένα σύνολο που έχει «κλειδώσει» σημαντικούς παίκτες, ίσως από τις πιο ενδιαφέρουσες μεταγραφές των «μεγάλων» ομάδων της λίγκας. Με το τέλος των ευρωπαϊκών παιχνιδιών, ακολούθησαν «ροές» μεταγραφών υπό την αυθεντία του Θοδωρή Καρυπίδη, προχωρώντας σε κινήσεις που χρόνια είχε να αντιμετωπίσει και να ενσωματώσει η ομάδα.
Έχουμε τα σωστά υλικά, τι δεν βοηθάει στην εξαγωγή ικανοποιητικού αποτελέσματος; Τι ρόλο έχει το τεχνικό team στην παρούσα εξέλιξη;
Οι τεχνικοί μίας ομάδας αποτελούν την αρχή και το τέλος για την διαμόρφωση του συνόλου, από το πρώτο σφύριγμα έως το τελευταίο του διαιτητή.
Κανείς δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην εμπειρία του Άκη Μάντζιου και να αμφισβητήσει τις προπονητικές του ικανότητες. Μην ξεχνάμε τα ποδοσφαιρικά επίπεδα και τις θέσεις στις οποίες έφτασε την ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια. Ο Έλληνας τεχνικός κατέχει τις γνώσεις, ξέρει πως να οργανώσει τον Άρη σε όλες τις εκφάνσεις του, χωρίς να έχει εργαστεί με τόσο ανανεωμένη αποστολή.
Θα μπορούσε να κυριαρχήσει ο φόβος; Η πιθανότερη απάντηση θα ήταν η καταφατική, το διάστημα ήταν χρονικά «στενό» για να προλάβει να δοκιμάσει, να εντάξει έναν μεγάλο αριθμό νέων παικτών και να τους αναμείξει με τους παλαιότερους. Προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από έναν καθιερωμένο τρόπο παιξίματος, που φάνηκε από το ξεκίνημα, μέχρι τις τελευταίες αλλαγές σαν την ύστατη προσπάθεια να ξεκολλήσει από το μηδενικό σκορ, όπου και κατέληξε.
Οι απόψεις και η συνολική εικόνα του παιχνιδιού, όπως την είδε στο τέλος, ευελπιστούμε πως θα κάνει τον Μάντζιο να αλλάξει τον βασικό σχηματισμό του Άρη, λαμβάνοντας υπόψιν των σιγουρότερων επιλογών του. Είναι κινήσεις που προλαβαίνουν να αποφέρουν «καρπούς» μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.