Με τη συνδρομή Μπόγκναρ και VAR ο Άρης ηττήθηκε στη Λεωφόρο! (3-1)
Οι κιτρινόμαυροι παρουσιάστηκαν αισθητά βελτιωμένοι επιθετικά, εμφάνισαν τα γνωστά τους αμυντικά ζητήματα όμως δικαιούνται να έχουν σοβαρά παράπονα από την κάκιστη διαιτησία του Ούγγρου Μπόγκναρ και της συμπατριώτισσάς του στο VAR!
Άρης και Παναθηναϊκός αναμετρήθηκαν στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, στο μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.
Πολύ νωρίς στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, σε μια φάση όπου η ανασταλτική λειτουργία του Άρη ήταν κατώτερη των περιστάσεων.
Aπό εκτέλεση κόρνερ του Παναθηναϊκού με κομπίνα, ο Παντελίδης στο πρώτο δοκάρι έκανε ωραίο γύρισμα με το τακουνάκι και ο Ερνάντεθ έστειλε αμαρκάριστος από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Τελείως παθητική η αντίδραση της άμυνας του Άρη, η οποία δε βγήκε πρώτη στη μπάλα σε διαδοχικές περιπτώσεις.
Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 23′. Σέντρα του Κυριακόπουλου προς τον Σφιντέρσκι, εκείνος έκανε το κοντρόλ και εκτέλεσε άμεσα, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.
Μετά το 1-0 ο Άρης ανέλαβε τα ηνία της κατοχής της μπάλας, χωρίς όμως να καταφέρνει να απειλήσει καθόλου τα καρέ των πρασίνων.
Η πρώτη τελική προσπάθεια των κιτρινόμαυρων στο ματς έφερε μια τεράστια ευκαιρία. Στο 27′ ο Καντεβέρε εκμεταλλεύτηκε το ασταθές διώξιμο των αμυντικών του Παναθηναϊκού προς τα πίσω, δοκίμασε εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι και σημάδεψε το δεξί οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λαφόντ. Κοντά σε ένα πανέμορφο παρθενικό γκολ ο φορ από τη Ζιμπάμπουε.
Μακρινό σουτ του Κοντούρη στο 30′, πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Αθανασιάδη.
Φάουλ σε καλό σημείο για τον Άρη στο 42′, στο τείχος η εκτέλεση του Ράτσιτς.
Το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη φάση και με το σκορ πάντα στο 1-0.
Με δύο αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Άρη. Δώνης και Μεντίλ έδωσαν τη θέση τους σε Αλφαρέλα και Τεχέρο αντίστοιχα.
Γέμισμα του Ράτσιτς στο 50′, η κεφαλιά του Καντεβέρε έφυγε άουτ.
Στο 57′ ο Αθανασιαδής απομάκρυνε λανθασμένα προς την “καρδιά” της περιοχής, προσπάθησε ενώ ήταν εκτός εστίας να τον νικήσει ο Τζούρισιτς, η μπάλα κόντραρε σε σώματα.
Στο 61′ της αναμέτρησης ο Νόα Φαντιγκά αποχώρησε τραυματίας, δίνοντας τη θέση του στον Μάρτιν Φρίντεκ. Ο Βέλγος βγήκε εκτός στραβοπατώντας και μη μπορώντας να συνεχίσει στο ματς.Τη θέση του πήρε ο Φρίντεκ, με τον Τεχέρο να μεταφέρεται στη φυσική του θέση στα δεξιά.
Στο 65′ το γύρισμα του Τζούρισιτς από τα αριστερά είχε ως αποδέκτη τον Βισέντε Ταμπόρδα (είχε μπει πριν από λίγο στον αγωνιστικό χώρο), ο οποίος πρόλαβε τον Φρίντεκ και με πλασέ νίκησε τον Αθανασιάδη για να διπλασιάσει τα τέρματα των πρασίνων.
Ο Ούρος Ράτσιτς με δυνατό σουτ μείωσε στο σκορ και έβαλε ξανά τον Άρη εντός διεκδίκησης. Στο 72′ ο Σέρβος έπιασε δυνατό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, η μπάλα κόντρα και κατέληξε εντέλει στα δίχτυα για το 2-1 των κιτρινόμαυρων.
Ευκαιρία για τον Άρη στο 78′, ωραίο πλασέ του Αλφαρέλα που έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 80′ Ο Τεττέη σκόραρε για το 3-1 στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα!
Έγινε η εκτέλεση από τον Ταμπόρδα, βγήκε ο Αθανασιάδης, ο Τεττέη πήγε στην μονομαχία, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα.
Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ του Έλληνα φορ πάνω στον Αθανασιάδη. Μπόγκναρ και VAR τους το αρνήθηκαν
Στο 85′ ο Μπόγκναρ αρνήθηκε καθαρό πέναλτι του Λαφόντ στον Αλφρέλα! Ο Γάλλος τσίμπησε τη μπάλα προ του Ιβοριανου κίπερ, ο οποίος τον ανέτρεψε φανερά! Ο Ούγγρος ρέφερι ήταν μπροστά στη φάση και παρόλ’ αυτά αρνήθηκε να δώσει την παράβαση ή να συμβουλευτεί έστω το VAR!
Κάπως έτσι ο Άρης γνώρισε την ήττα παρά τη βελτιωμένη εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου. Φεύγει με άδεια χέρια αλλά και με απολύτως δικαιολογημένες φωνές για τη διαιτησία του ξένου ρέφερι, ο οποίος καθόρισε σε μεγάλο βαθμό με τις αποφάσεις του την τελική έκβαση του αγώνα!




