Γενικά

4ο Forum Υγείας στη Θεσσαλονίκη

 

4Ο Forum Υγείας

Θεσσαλονίκη-24&25Νοεμβρίου, Βελλίδειο

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 Σημαντικές πληροφορίες αλλά και ειδήσεις που αφορούν στα νεότερα αποτελέσματα ερευνών καθώς και στις επιστημονικές εξελίξεις γύρω από σοβαρές ασθένειες, χρόνιες παθήσεις  και θέματα υγείας που απασχολούν όλη την κοινωνία αναμένεται να προκύψουν μέσα από το 4ο  Forum για την  Υγεία, την Διατροφή & Ομορφιά που θα διεξαχθεί στις 24 & 25 Νοεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στην Θεσσαλονίκη.

Περισσότεροι από 200 διακεκριμένοι ομιλητές, κορυφαίοι επιστήμονες και ιατροί της Βόρειας Ελλάδας αλλά και εκλεκτοί καλεσμένοι από όλη την χώρα και το εξωτερικό,  εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και καταξιωμένοι ερευνητές συγκεντρώνονται για ένα διήμερο με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και σύνθημα  “Ανοίγουμε την υγεία στην κοινωνία”

Από τις ομιλίες του Forum που αφορούν στα παιδιά και κατ’ επέκταση στους γονείς και σε όλη την οικογένεια, το μεγάλο θέμα της ΔΕΠΥ (Διάσπαση Προσοχής-Παρορμητικότητα – Υπερκινητικότητα) που οδηγεί σε προβλήματα συμπεριφοράς και μάθησης στο σπίτι και στο σχολείο. Το θέμα θα αναπτύξει ο τ. Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών, Καθηγητής Ψυχολογίας & Μαθησιακών Δυσκολιών επί 44 έτη σε γνωστά Πανεπιστήμια Αγγλίας, Ελλάδας και ΗΠΑ κ. Γεώργιος Θ. Παυλίδης (Κυριακή 25 Νοεμβρίου, 15.20-16.00, Αίθουσα Υγεία).

 Όπως ο ίδιος θα αποκαλύψει, υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της ΔΕΠΥ, της ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ και του BULLYING, γι αυτό και η πρόγνωση, η  έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση είναι μέγιστης σημασίας. Συγκεκριμένα, εξηγεί ο κ. Παυλίδης «Τα άτομα με Διάσπαση Προσοχής αλλά κυρίως με Παρορμητικότητα (ανυπομονησία) και Υπερκινητικότητα είναι στο Bullying, 3 φορές περισσότερο θύτες και ως 10 φορές περισσότερο θύματα. Αντίθετα οι Δυσλεξικοί είναι κυρίως θύματα, σε πολύ υψηλότερη συχνότητα από τον μέσο όρο». Σημειώνεται ότι η ομιλία του κ. Παυλίδη για την Δυσλεξία με  θέμα: Πρόγνωση, Διάγνωση, Αντιμετώπιση: ΤΕΣΤ & ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗ, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, 15.20-16.30, στην αίθουσα Υγεία.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Forum στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dyoforum.gr ή στο τηλέφωνο 211100178

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button