Γενικά

3o Thessaloniki Animation Festival (video)

Το 3ο Thessaloniki Animation Festival (TAF) διοργανώνεται από την AddArt με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης Τμήμα Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων και την πολύτιμη στήριξη του ιδρύματος Heinrich-Böll-Stiftung στον ιστορικό κεντρικό κινηματογράφο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ με προβολές animation από όλο τον κόσμο και την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης για τις ομιλίες και εργαστήρια, από τις 19 έως τις 22 Οκτωβρίου 2017.

To TAF Thessaloniki Animation Festival έχει έρθει στην Θεσσαλονίκη από το 2015 και έφερε την 9η τέχνη στα καλύτερα της στο κοινό της πόλης. Με πάνω από 1.400 ταινίες μικρού μήκους Animation που καταθέτονται κάθε φορά για να επιλεγούν οι καλύτερες και να προβληθούν στο Festival να διαγωνιστούν και να βραβευθούν από την κριτική επιτροπή. Το TAF πέρυσι είχε πάνω από 2,000 επισκέπτες 90% αυτών νέοι. Το αγκάλιασαν τα μέσα με 120 άρθρα σε τοπικά και εθνικά μέσα TV, Radio, εφημερίδες και internet. Το μοναδικό Animation Festival στην Θεσσαλονίκη και το 2ο σε μέγεθος στην Ελλάδα. Και είχε επίσημη πρόταση για συμμετοχή στα βραβεία Event Awards 2016.

To Festival το διοργανώνει η Αστική μη Κερδοσκοπική οργάνωση AddArt με αντικείμενο τη συνεισφορά και προώθηση του πολιτισμού. Για να πετύχει τους στόχους της, η AddArt διοργανώνει ποικίλες δράσεις πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου όπως εκδηλώσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και φεστιβάλ με επίκεντρο τις εικαστικές, οπτικοακουστικές και ψηφιακές τέχνες. Ακόμη, ασχολείται με νέες τεχνολογίες (augmented reality κ.α.), σχεδιάζει εκπαιδευτικά παιχνίδια, δημιουργεί κόμικ, animations, films, ντοκιμαντέρ και γενικά “προσθέτει” τέχνη σε ποικίλες συνεργασίες με φορείς και άλλες οργανώσεις ή εταιρίες. Επιπλέον, η AddArt προχωρεί σε εκδόσεις και παρουσιάσεις των έργων που ολοκληρώνονται στη διάρκεια των δράσεών της με σκοπό την μεγαλύτερη δυνατή διάχυση και την προώθηση του μηνύματος της πολιτιστικής δημιουργίας.

3o Thessaloniki Animation Festival
19 – 22/10/2017
Κινηματογράφος ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ
ΕΙΣΟΔΟΣ : ΕΛΕΥΘΕΡΗ
• Αφιέρωμα «Τα Ελληνικά Animation» short animation της Ελλάδας των τελευταίων ετών όπου και θα διαγωνιστούν ξεχωριστά.
• Αφιέρωμα στο Σέρβικο Animation σε συνεργασία με το BALKANIMA Festival με επιλογές από βραβευμένα Animation της Σερβίας.
• Προβολή επιλεγμένα animation films με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την διαφορετικότητα Humans Rights Animated.
• Workshops, Maserclasses και QnA’s με τους 7 καλεσμένους του Festival.

Οι καλεσμένοι του TAF για το 2017 είναι :
-> Ο Γιάννης Ζουγανέλης, που δεν χρειάζεται συστάσεις να μοιραστεί μαζί μας στο Master Class που θα δώσει για το Voice Acting δηλαδή μυστικά της υποκριτική φωνής με την εμπειρία του σε πολλές ταινίες animation.

-> Ο Θάνος Γιουβανούδης ένας από τους clean up & in between animator στην τελευταία ταινία από το Studio Ghibli το “RED TURTLE” όπου και θα μας μιλήσει για την δουλειά του.

-> Ο πολυβραβευμένος Γερμανός animator Gerhard Funk όπου και θα μιλήσει για τις δικές του μικρού μήκους ταινίες και παραγωγές.

-> Ο Χρήστος Παπαδρεόπουλος αυτοδίδακτος και αυτοδημιούργητος animator της Θεσσαλονίκης όπου και θα παρουσιάσει την δική του σκοπιά στην τέχνη του animation σε ένα ακόμα Master Class.

-> Τέλος οι Chloé Alliez & Violette Delvoye από το Βέλγιο όπου θα έρθουν να μοιραστούν την τέχνη τους στο Stop Motion Animation και να κάνουν μια μικρή παραγωγή ενός επεισοδίου της σειράς που γυρνάν γυρίζοντας και οι ίδιες την Ευρώπη
σε μορφή WorkShop.

Στο TAF θα διεξαχθεί διαγωνισμός ταινιών animation μικρού μήκους, με βραβεύσεις σε διάφορες κατηγορίες. Πάνω από 13 ώρες animation μικρού μήκους από όλο τον κόσμο.

Αφιερώματα που θα συνοδεύουν το διαγωνιστικό :
-> Τα Ελληνικά: Ένα special section όπου θα προβληθούν Ελληνικά animation και θα διαγωνιστούν για να αναδείξουμε την καλύτερη Ελληνική παραγωγή στην τέχνη του animation.

-> Human Rights Animated: Με την στήριξη του ιδρύματος Heinrich-Böll- Stiftung GR και του δικτύου Select Respect θα επιλεχθούν και θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκουςanimation με βασική θεματολογία τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την διαφορετικότητα όπου και το Δίκτυο Select Respect θα βραβεύσει ένα από αυτά με την μνεία SELECT RESPECT.

-> Το Festival Balkanima από Σερβία στην Ελλάδα: Το TAF προσκάλεσε το Balkanima ένα από τα μεγαλύτερα Animation Festival της Σερβίας. Το οποίο μας κάνει την τιμή να μας
στείλει ένα πολύ εντυπωσιακό Σερβικό πανόραμα με ταινίες μικρού μήκους animation.

Άλλες δράσεις και εργαστήρια :
-> Προβολή και εργαστήριο για παιδιά την Κυριακή το πρωί από τον Γιάννη Τεξή:

->Δημιούργησε τον δικό σου χαρακτήρα από πλαστελίνες σε ένα διαδραστικό εργαστήριο για χαρακτήρες animation από τον animator Γιάννη Τεξή. Στη συνέχεια προβολή animation χωρίς λόγια με κοινωνικά μηνύματα και διασκεδαστικά για τους μικρούς μας φίλους.

-> Workshop Stop Motion δημιουργίας ενός ολόκληρου επεισοδίου μαζί με τις Βελγίδες παραγωγούς animation Chloé Alliez & Violette Delvoye.
Το όμορφο project τους “World in (STOP) Motion” είναι μια περιφερόμενη παραγωγή σειράς stop motion animation σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θα μας κάνουν την τιμή να βρίσκονται τις ημερομηνίες του Festival εδώ και να γίνει μια παραγωγή ενός από τα επεισόδια της σειράς τους εδώ κατά την διάρκεια του Festival στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

-> Body Painting Animation Creations Oly Lazou ένα workshop αφιερωμένο στην τέχνη του Body Painting και την μεταμόρφωση μπροστά σε κοινό ενός μοντέλου σε χαρακτήρα εμπνευσμένο από την τέχνη του animation.

Παράλληλες δράσεις
• Πάρτυ έναρξης του TAF 20/10 στις 22:30 στο Δέντρο στο Bar (Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 25)
Οποιοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν για να ενταχθούν στην ομάδα εθελοντών μας παρακαλούνται να επικοινωνήσουν εγκαίρως στο [email protected]

Το πρόγραμμα CINEMA ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ :

Πέμπτη 19/10/2017
17:00-17:30 Έναρξη Festival
17:30-19:30 1ο Διαγωνιστικό πακέτο ταινιών animation μικρού μήκους TAF.
19:30-21:00 Αφιέρωμα στο Σέρβικο Animation σε συνεργασία με το Balkanima ένα από τα μεγαλύτερα Festival της Σερβίας από το Βελιγράδι με επιλογές από βραβευμένα Animation της Σερβίας.
21:00-23:00 2ο Διαγωνιστικό πακέτο ταινιών animation μικρού μήκους TAF.

Παρασκευή 20/10/2016
17:00-18:00 3ο Διαγωνιστικό πακέτο ταινιών animation μικρού μήκους TAF.
18:00-19:30 Master Class για την υποκριτική της φωνής από τον Γιάννη Ζουγανέλη. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό.
20:00-21:30 Ελληνικές παραγωγές animation των τελευταίων ετών Special Διαγωνιστικό.
21:30-22:30 4ο Διαγωνιστικό πακέτο ταινιών animation μικρού μήκους TAF.
22:30 Πάρτυ Έναρξης TAF Festival στο «Δέντρο στο Μπαρ»

Σαββάτο 21/10/2017
17:00-20:00 5ο Διαγωνιστικό πακέτο ταινιών animation μικρού μήκους TAF.
20:00-21:30 Ειδική προβολή της ταινίας animation του Studio Ghibly “RED TUTLE” προς τιμήν του καλεσμένου μας Θάνου Γιουβανούδη.
21:30-23:00 6ο Διαγωνιστικό πακέτο ταινιών animation μικρού μήκους TAF.

Κυριακή 22/10/2017
17:30-19:30 7ο Διαγωνιστικό πακέτο ταινιών animation μικρού μήκους TAF.
20:00-22:00 Αφιέρωμα και ειδική μνεία HUMAN RIGHTS ANIMATED μια επιλογή από animation που θίγουν και ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την διαφορετικότητα. Το αφιέρωμα γίνεται σε συνεργασία με το ίδρυμα Heinrich-Böll-Stiftung & το δίκτυο οργανώσεων SELECT RESPECT.
22:00 Τελετή λήξης Ανακοίνωση νικητών και Βράβευση ακολουθεί και η Προβολή των Βραβευμένων.

Το πρόγραμμα στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ :

Πέμπτη 19/10/2017
18:00-20:00 Master Class του Χρήστου Παπαδρεόπουλου αυτοδίδακτου και αυτοδημιούργητου βραβευμένου animator.

Σαββάτο 21/10/2017
15:00-20:00 World in (Stop) Motion Part 1. Οι animators από το Βέλγιο Chloé Alliez & Violette Delvoye θα βρίσκονται στο TAF για να κινηματογραφήσουν το επόμενο επεισόδιο της Stop Motion σειράς τους με την βοήθεια σας μαθαίνοντας ταυτόχρονα την τεχνική του Stop Motion.
18:00-20:00 Master Class του Θάνου Γιοβανούδη animator που έχει εμπλακεί σε παραγωγές τηλεοπτικών σειρών και τελευταία στην νέα ταινία του Studio Ghibli “RED TURTLE”.
20:00-22:00 H Oly Lazou Make up Artist θα παρουσιάσει ένα workshop αφιερωμένο στην τέχνη του Body Painting και την μεταμόρφωση μπροστά σε κοινό ενός μοντέλου σε χαρακτήρα εμπνευσμένο από την τέχνη του animation.

Κυριακή 22/10/2017
11:00-12:30 «Φτιάχνω τον δικό μου Χαρακτήρα Animation» Ένα εργαστήριο για παιδιά με τον Γιάννη Τεξή και δημιουργίες παιδιών με υλικό την πλαστελίνη.
12:30-14:00 Προβολές Animation για παιδιά ειδικά επιλεγμένα από το TAF χωρίς λόγια άκρως διασξεδαστικά και με κοινωνικά μηνύματα.
15:00-20:00 World in (Stop) Motion Part 2. Οι animators από το Βέλγιο Chloé Alliez & Violette Delvoye θα βρίσκονται στο TAF για να κινηματογραφήσουν το επόμενο επεισόδιο της Stop Motion σειράς τους με την βοήθεια σας μαθαίνοντας ταυτόχρονα την τεχνική του Stop Motion.
18:00-20:00 Master Class του Gerhard Funk πολυβραβευμένου animator που θα μιλήσει για τον ρυθμό στο animation και την δύναμη που έχει την αφήγηση.

YellowRadio.gr

Το ειδησεογραφικό Site για τους Αρειανούς. Από οπαδούς για οπαδούς!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button