Μπάσκετ

Εφηβικό μπάσκετ: “Στόχος το πρωτάθλημα και το Πανελλήνιο”

Οι εκπρόσωποι του εφηβικού μπάσκετ, Βαλάντης Κουρτίδης, Γιάννης Σιδηροηλίας και Κώστας Βλάσιος φιλοξενήθηκαν στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “ο ερασιτέχνης έχει φωνή” με την Ελένη Γρηγοράκη και τον Πάνο Τσίκαλα.

Για το πως πάει η σεζόν

Βαλάντης: Στην αρχή είμασταν κάπως, νωθροί. Έπρεπε να το βρούμε μεταξύ μας. Εμείς οι παλιοί έχουμε εμπειρία από το πρωτάθλημα και οι υπόλοιποι που ήρθαν από το παιδικό μπήκαν σε μια διαδικασία να ενσωματωθούν για να γίνουμε μια ομάδα. Όπως είπα δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά όμως στην συνέχεια το βρήκαμε και καταφέραμε να κάνουμε ένα σερί νικών. Τώρα συνεχίζουμε, έχουμε έναν αγώνα με τον Ηρακλή, μετά παίζουμε 2-3 ματς πλει-οφ και πάμε στο Φάιναλ Φορ εφήβων.

Γιάννης: Κάναμε μια άσχημη ήττα στο ξεκίνημα αλλά στην πορεία βρήκαμε και με τα παιδιά του παιδικού που ανέβηκαν. Έχουμε κάνει μια πολύ καλή πορεία μέχρι τώρα, ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι, να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να κατακτήσουμε τον τίτλο αν γίνεται.

Κώστας: Μέρα με την μέρα τα βρίσκουμε καλύτερα. Βρίσκουμε αυτοματισμούς στις προπονήσεις και δουλεύουμε σκληρά. Τώρα ξεκινάν τα σημαντικά, τα πλει-οφ και το Φάιναλ Φορ και εκεί πρέπει να μπούμε πιο δυνατά απ’ ότι στην κανονική διάρκεια για να υπερασπιστούμε τον τίτλο.

Για τα ισάριθμα καλάθια που πετυχαίνουν

Γιάννης: Έχει κάνει πολύ καλή διαχείριση ο κόουτς, ο Δημήτρης Μπουσβάρος.

Βαλάντης: Και οι τρεις έχουμε καλή συνεργασία μεταξύ μας γιατί είμαστε 2-3 χρόνια μαζί και ο κόουτς έχει φτιάξει το παιχνίδι ουσιαστικά πάνω σε εμάς τους τρείς και είναι τα άλλα παιδιά από πίσω που βοηθούν αρκετά.

Κώστας: Έχουμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας. Πριν γίνουμε συμπαίκτες γνωριζόμαστε από Εθνικές και από κλιμάκια. Είχαμε πολύ καλή επαφή από πολύ μικροί.

Τι θέσεις παίζουν

Βαλάντης: Παίζω 3,4.

Κώστας: Εγώ είμαι ο κοντός της παρέας, παίζω  1.

Γιάννης: Εγώ παίζω 2,3 περιφέρεια .

Για την προπόνηση με τον Καστρίτη

Βαλάντης: Ήταν πολύ καλή προπόνηση με τον κόουτς. Το να προπονήσε με το ανδρικό έχει τεράστια διαφορά. Άλλος ο βαθμός δυσκολίας. Είχαμε κάνει και με τον κόουτς τον Αγγέλου πιο πριν προπόνηση.

Κώστας: Εγώ αυτό που παρατηρώ στις διαφορές, εντάξει περίπου μπορεί να είναι και το ίδιο μπάσκετ, αλλά υπάρχουν διαφορές στην ταχύτητα, στην δύναμη και γενικά στην αντίληψη του παιχνιδιού. Υπάρχει διαφορά.

Γιάννης: Έχει διαφορά στην δύναμη, την ταχύτητα και πιστεύω είναι τεράστια εμπειρία και το όνειρο κάθε παιδιού που ξεκινάει από αυτήν την ακαδημία να παίξει στον Άρη, να ανδρωθεί σε αυτήν την ομάδα.

 

Για το σχολείο και τους στόχους τους

Βαλάντης: Προσπαθούμε να συνδυάσουμε σχολείο, προπόνηση και γυμναστήριο. Είναι πολύ δύσκολο. Ειδικά για τα παιδιά που διαβάζουμε να περάσουμε κάπου. Εμείς έχουμε και σχολική ομάδα στο σχολείο και προπόνηση οπότε προσπαθούμε να κάνουμε ένα πρόγραμμα.

Γιάννης: Εγώ γυμναστική ακαδημία θα ήθελα μιας και είμαι και στον χώρο από μικρός. Θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό.

Κώστας: Κι εγώ ΤΕΦΑΑ πιο πολύ γιατί έχουμε και τα μόρια από το μπάσκετ. Έχουμε ευκαιρίες να πάρουμε άνευ με το σχολικό.

Για το αν θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά πάνω σε αυτό που κάνουν τώρα

Γιάννης: Εννοείται πως θέλουμε να ασχοληθούμε με αυτό, γι’ αυτό αφιερώνουμε τόσες ώρες πάνω σε αυτό και γυμναστική και ατομική βελτίωση γιατί θέλουμε να φτάσουμε στο υψηλότερο σημείο.

Κώστας: Θέλουμε να φτάσουμε στο ταβάνι μας, να επιδιώξουμε τα όνειρα μας.

Βαλάντης: Συμφωνώ με τα παιδιά. Τώρα προσπαθούμε να διαβάσουμε για να περάσουμε στην σχολή που θέλουμε ώστε αν συμβεί κάτι από πίσω να έχουμε κάτι, για να ασχοληθούμε.

Για την οικογένεια και την υποστήριξη από αυτήν

Βαλάντης: Εγώ ήρθα από την Ξάνθη και μένω εδώ με την μητέρα μου γιατί ο πατέρας μου δουλεύει, οπότε έμεινε Ξάνθη. Υπάρχει μεγάλη υποστήριξη.

Κώστας: Με την οικογένεια μου είμαστε, όλοι μαζί.

Γιάννης: Είμαι από Θεσσαλονίκη και ο πατέρας μου τρελαμένος Αρειανός, με έγραψε στην ακαδημία από μικρό. Με την σειρά μου επίμεινα και το αγάπησα. Είναι τεράστια τιμή να έχω καταφέρει να κάνω προπόνηση σε μια ομάδα που ξεκίνησα από 6 χρονών. Τεράστια τιμή.

Για την στάση του ανδρικού στην προπόνηση

Κώστας: Προσπαθούσαν να μας εντάξουν στο κλίμα της ομάδας. Σίγουρα υπάρχουν και τα πειράγματα προς τους μικρούς αλλά πιο πολύ προσπαθούν να μας εντάξουν στην προπόνηση και στο κλίμα. Να μας κάνουν να νιώσουμε πιο άνετα.

Αγαπημένοι αθλητές από το εγχώριο και διεθνές στερέωμα του μπάσκετ

Γιάννης: Στο εγχώριο Νίκος Γκάλης και στο διεθνές Μάικλ Τζόρνταν.

Βαλάντης: Πολλοί είναι αλλά στο εγχώριο Δημήτρη Διαμαντίδη και στο διεθνές Λεμπρόν Τζέιμς.

Κώστας: Από Ελλάδα Νίκος Ζήσης, που παίζει και στην θέση μου και διεθνές Κάιρι Ίρβινγκ.

Για το τι θα θέλανε παραπάνω από την ομάδα

Κώστας: Και στο κομμάτι προπόνησης και οργανωτικά και λειτουργικά όλα αντιπροσωπεύουν το κομμάτι που λέγεται «Άρης» δηλαδή το μεγαλείο. Και όταν πάμε στο ανδρικό και βλέπουμε τους ανθρώπους που είναι γύρω στην ομάδα, που τρέχουν για όλες τις δουλειές, να οργανώσουν τα ταξίδια τα φαγητά είναι πολύ σημαντική η δουλειά που προσφέρουν.

Βαλάντης: Στο εφηβικό η οργάνωση είναι πολύ καλή. Έχουμε τον κ.Παουλεάνο σε όλα, να οργανώσει τα πάντα στην ομάδα. Ο κόουτς που κάνει τρομερή δουλειά. Και στο ανδρικό γίνεται τρομερή δουλειά φυσιοθεραπευτές, γυμναστές.

Γιάννης: Παρόλο τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο σύλλογος, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, όσοι ασχολούνται με την ομάδα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και μας προσφέρουν τα πάντα και διατροφολόγο και γυμναστή και ατομική προπόνηση και φυσιοθεραπευτές. Δεν μας λείπει τίποτα.

Προσωπική και συλλογική ευχή

Θέλουμε πρωτάθλημα θέλουμε και πανελλήνιο που το χρωστάμε από πέρυσι.

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button