Γενικά

Κουρτζίδης: Κωλυσιεργία για το γήπεδο του Άρη, με ευθύνη της Κυβέρνησης

Ο Πρόεδρος του ΕΛ.Α, Πάρις Κουρτζίδης μίλησε στο Yellow Radio 101,7 και την εκπομπή “Πρωϊνό KONT_ACT”, για τα γηπεδικά ζητήματα των ομάδων της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στον Κωνσταντίνο Τσακίρη:

«Στη Βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη, αλλά και σ’ όλες τις ακριτικές περιοχές, στα νησιά μας, χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας. Θα πρέπει λοιπόν να φροντίζουμε να είναι ανεπτυγμένες περιοχές. Είναι λυπηρό να βλέπουμε στις περιοχές αυτές, ο κόσμος να εξαθλιώνεται και να φτωχοποιείται. Όλες οι κυβερνήσεις όλο «λένε – λένε» και στο τέλος τίποτα δεν κάνουν απ΄ ότι έχουν πει.

Περιουσία Γ. Τράγκα – Κόμμα ΕΛ.Α

Ανεξαρτήτως από την περιουσία του Γ. Τράγκα, της οποίας το ακριβές μέγεθος δεν γνώριζα και ανεξαρτήτως το πως έγινε, κάτι το οποίο οι αρχές οφείλουν άμεσα να το απαντήσουν για να δούμε αυτοί που έδωσαν το απαλλακτικό βούλευμα το 2020, τους ξέφυγε μια κατάσταση ή δικαίως το έδωσαν; Δηλαδή, να ελεγχθεί αν ξεγελάστηκαν και το έδωσαν (σ.σ το απαλλακτικό βούλευμα) ή αν τελικά «τα πήραν» για να το δώσουν.

Προσωπικά, κρατώ όλα τα καλά του Γ. Τράγκα στη δημοσιογραφία. Το Κίνημα δεν ήταν μόνο ο Γιώργος (σ.σ Τράγκας), υπάρχουν πολλοί συνιδρυτές. Εμένα με ενέπνευσε αυτό που οραματιστήκαμε και αυτό που σχεδιάσαμε όλοι μαζί να κάνουμε, κι έτσι πήγα κοντά του, ως εκπρόσωπος Τύπου. Αυτό το όραμα καλούμαι να συνεχίσω και τώρα. Πλέον ξεκαθαρίζουμε τι είμαστε. Ποιοι είμαστε. Τι πιστεύουμε και τι πρεσβεύουμε. Το ΕΛ.Α είναι το Ριζοσπαστικό Κοινωνικό Κέντρο που δεν απεμπολεί καμία ουσιαστική έννοια και βασική αρχή. Δεν χαρίζουμε αριστερά και δεξιά τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ελευθερία του Τύπου. Τα δικαιώματα των ελευθεριών του ανθρώπου, το δικαίωμα στην εργασία, την αξιοπρεπή διαβίωση, στη σίτιση, τη στέγαση. Δίνουμε έμφαση στην οικογένεια, υπερασπιζόμαστε την πατρίδα και πιστεύουμε στο χριστιανισμό αλλά σεβόμαστε έμπρακτα την ανεξιθρησκεία. Μακριά από εμάς, όμως, ιδεοληψίες, εμμονές και ιδεολογικο-καπηλείες. Η ιδεολογία μας διακρίνεται από λογική και ρεαλισμό και προτάσσουμε τον άνθρωπο. Απευθυνόμαστε λοιπόν σ’ όλες τις Ελληνίδες και σ’ όλους τους Έλληνες από τις παρυφές της λεγόμενης αριστεράς μέχρι τις παρυφές της λεγόμενης δεξιάς. Ακρότητες και γραφικότητες, όμως, μακριά από εμάς.

Διαθήκη- Κόμμα ΕΛ.Α

Όσον αφορά στις διαθήκες, γνωρίζουμε ότι το 2018 κατέθεσε με πληρεξούσιο η χήρα (Μαρία Καρρά) την διαθήκη σε συμβολαιογράφο στο Μονακό, κάνοντας δύο τροποποιήσεις μέσα στο ίδιο έτος. Είναι απορίας άξιον γιατί καθυστέρησε την εμφάνιση της διαθήκης, αφού γνώριζε την ύπαρξή της. Είναι για μένα μέρος μιας έρευνας, να δούμε αν υπήρξε και διαθήκη το 2021 και ειδικά στα τέλη του έτους, ακόμη και μέσα από το νοσοκομείο, αλλά και ποιος θα μπορούσε να την έχει.

Ο Γ. Τράγκας δεν ήθελε μόνο αυτόνομο και αυτοχρηματοδοτούμενο το Κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι». Ήθελε να ιδρύσει και να χρηματοδοτήσει κι ένα ίδρυμα με φιλανθρωπικό και κοινωνικό σκοπό, κι εκεί σ’ αυτό θα στέγαζε και το μεγάλο δημοσιογραφικό του αρχείο. Είναι περίεργο λοιπόν, πως αυτό τα άφησε στον «αέρα» όλα αυτά από το 2018 και μετά, αφού είχε κάνει διαθήκη το 2018. Πως δεν την διόρθωσε αργότερα και μάλιστα όταν ήταν πλέον άρρωστος, με μια ασθένεια που ήξερε ότι μπορεί να οδηγήσει και στον θάνατο.

Αθλητική βία

Θα έπρεπε με τη δολοφονία του Άλκη να είχαν συνεννοηθεί όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου και μαζί οι παράγοντες του αθλητισμού, πως θα παράξουν ένα σωστό προϊόν. Στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα που έχει γεννήσει τον Ολυμπιακό αθλητισμό, τον πολιτισμό και την παιδεία, εμείς να τρωγόμαστε ή και να σκοτωνόμαστε. Και το εννοώ και κυριολεκτικά, όπως στην περίπτωση δυστυχώς του Άλκη, αλλά και με τη μεταφορική έννοια, όταν βλέπουμε επιχειρηματίας να στρέφεται κατά επιχειρηματία, πολιτικός να στρέφεται κατά πολιτικού. Ειδικά όταν δεν το κάνουν ευθέως αλλά κρύβονται. Αυτά θα πρέπει να μείνουν πίσω. Ασφαλώς και θα μιλήσουμε με όλες τις ομάδες. Το ΕΛ.Α θα μιλήσει με όλους για το πως μπορούμε να έχουμε υγιή αθλητισμό.

Γήπεδα ΑΡΗ-ΠΑΟΚ

Η κύρια ευθύνη είναι της κυβέρνησης, για ότι γίνεται ή δεν γίνεται. Δεν μπορεί να βλέπουμε δαίμονες, αντιπάλους επιχειρηματίες. Ξέρετε, ο καθένας από την πλευρά του θέλει το συμφέρον το δικό του και της ομάδας του. Από εκεί και πέρα, για το γενικό καλό, την κατεύθυνση αλλά και την τελική απόφαση την έχει η Πολιτεία, η εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης από τη μία να υπόσχεται γήπεδο στον Άρη, από την άλλη να υπόσχεται γήπεδο του ΠΑΟΚ, και στη συνέχεια να εγκλωβίζεται ποιο θα κατασκευαστεί πρώτο και ποιο θα πάει πιο πίσω. Άκουσα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να λέει πρόσφατα ότι ο ίδιος γνωρίζει πως υπάρχουν κωλύματα και θολά σημεία για το γήπεδο του Άρη. Είναι ντροπή!

Πρέπει όλοι να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να δουν τι πρέπει να γίνει, έτσι ώστε να αποκτήσει δικαιωματικά γήπεδο και ο Άρης. Είναι μια ιστορική ομάδα, στο δε μπάσκετ είναι μια τεράστια ομάδα. Κάποια στιγμή όλη η Ελλάδα σχεδόν δήλωνε Άρης. Είναι κρίμα ο πρωθυπουργός να κρύβεται πίσω από επιχειρηματίες και να μην βγαίνει ο ίδιος μπροστά και να μην κάνει το δίκαιο για όλες τις ομάδες. Η κάθε ομάδα στην Ελλάδα θα πρέπει να βοηθηθεί και βεβαίως να εισφέρει και η ίδια, ώστε να αποκτήσει το δικό της γήπεδο και ένα καλύτερο προϊόν.

Μίλησα και για το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Βγήκαν ορισμένοι και έγραψαν ότι είπα πως φταίει ο Μαρινάκης. Δεν υπάρχει Μαρινάκης. Υπάρχει Μητσοτάκης. Ο Μαρινάκης ρίχνει λεφτά στην ομάδα του. Έχει γήπεδο και έχει φτιάξει ισχυρή ομάδα. Ο Μητσοτάκης είναι αυτός που πρέπει να ελεγχθεί για το τι κάνει με το γήπεδο του Άρη και το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Να ξεκαθαρίσει την πρόθεσή του στους επιχειρηματίες και βεβαίως να το ξεκαθαρίσει στον λαό αυτών των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης. Κι αν πράγματι θέλει να φτιάξουν γήπεδο, οφείλει να πάρει άμεσες πρωτοβουλίες. Να ηγηθεί των προσπαθειών και να λύσει τα ζητήματα που προκύπτουν. Κι εμείς να τον βοηθήσουμε, ώστε να μην διχάζεται ο κόσμος»

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button