Μπάσκετ

Όταν ο Καββαδάς έλεγε πως ο Καστρίτης έβαλε… πλάτη γι’ αυτόν! Η “αναγέννησή” του με τον Έλληνα κόουτς

“Κλειδί” η παρουσία του Γιάννη Καστρίτη για την μετακόμιση του Βασίλη Καββαδά στον Άρη

Τον Ιούνη το yellowradio.gr ανέδειξε την περίπτωση του Βασίλη Καββαδά για τον Άρη. Δεδομένου πως ο Έλληνας σέντερ είχε υψηλό κασέ, αυτό στο οποίο πόνταραν αρκετά οι “κίτρινοι” ήταν η (πολύ καλή) σχέση του Καββαδά με τον Γιάννη Καστρίτη. Οι δυο τους συνεργάστηκαν σε Αρκαδικό και Ηρακλή και ο Ελληνας σέντερ “αναγεννήθηκε” υπό τις οδηγίες του νυν τεχνικού του Άρη. Ας θυμηθούμε…

Μετά τη θητεία του στον Ολυμπιακό, στον οποίο δεν είχε σημαντικό ρόλο, ο Καββάδας μετακόμισε στον Αρκαδικό (σεζόν 2015/16), όπου είχε προπονητή τον Καστρίτη. Ο Ελληνας σέντερ, τότε, είχε κάνει μια εξαιρετική σεζόν με 14,9 πόντους και 6,4 ριμπάουντ ανά αγώνα. Έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική “απειλή” κοντά στο καλάθι και “εξαργύρωσε” εκείνη την καλή σεζόν με την μετακόμισή του στον Άρη.

Από εκεί και πέρα, ο Καββαδάς συνεργάστηκε με τον Καστρίτη -και- στον Ηρακλή, έχοντας προηγηθεί μια κακή χρονιά με την ΑΕΚ, στην οποία ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και δεν μπόρεσε να φανερώσει τις δυνατότητές του. Σχετικά με την παρουσία του στον “Γηραιό”, ο Ελληνας σέντερ είχε μιλήσει για την συμβολή του Καστρίτη προκειμένου να “κλείσει” στους “κυανόλευκους” (σεζόν 2019/20). Οι δηλώσεις του τον Μάρτιο του 2021 ήταν χαρακτηριστικές για το πόσο πολύ τον βοήθησε ο Καστρίτης… Τι είχε πει;

“Είχα να παίξω από τον Σεπτέμβριο κι είχαμε φτάσει στον Ιούλιο. Φαντάσου πόσο δύσκολο είναι για έναν αθλητή να κάθεται τόσους μήνες έξω. Δεν είχα ομάδα, έκλεισα στον Ηρακλή τον Αύγουστο. Ανέβηκα στη Θεσσαλονίκη, για δύο μήνες δεν έμπαινα καν στο παρκέ, ούτε για να περπατήσω. Έμπαινα μόνο για να κάνω το πρόγραμμα του γυμναστή και έφευγα από το γήπεδο. Δεν με έβλεπαν οι συμπαίκτες μου. Ο προπονητής ήταν ο Γιάννης Καστρίτης, ο οποίος έβαλε ξεκάθαρα πλάτη για μένα.

Ήξερε με ποιον έχει να κάνει αλλά όπως και να έχει, μετά από έναν χρόνο απραξίας, ήταν ρίσκο και γι’ αυτόν. Παρ’ όλα αυτά, έβαλε το στήθος του μπροστά, δεχόταν πιέσεις γιατί με πήραν. Εγώ ξεκίνησα προπονήσεις τον Οκτώβρη. Έπαιζα με χρόνους, όσο έλεγε ο γυμναστής. Ακολουθούσαμε πλάνο”. Με τον Καστρίτη στον Ηρακλή (σ.σ. στο τέλος του Γενάρη του 2020 ο Έλληνας κόουτς αποχώρησε από τον “Γηραιό” και ανέλαβε τον πάγκο της Χάποελ Τελ Αβίβ) άρχισε να φαίνεται ξανά… τι εστί Καββαδάς. Ανέβαζε ολοένα και περισσότερο στροφές αγωνιστικά, δείχνοντας δείγματα των ικανοτήτων του. Mάλιστα, τον χειμώνα του 2020, ο Καββαδάς κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδας για πρώτη φορά μετά το 2016.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button