Ποδόσφαιρο

Όταν ο Άρης «λυτρώθηκε» στο Χαϊδάρι με το γκολ του Βελώνη (video)

Μια από τις πιο έντονες στιγμές, εκείνη τη δύσκολη χρονιά που περνούσε ο σύλλογος, βιώσαμε όλοι και ένα ξέσπασμα  λύτρωσης και ανακούφισης μας κυρίευσε, όταν ο «ήρωας» της τελευταίας στιγμής, ο Χρήστος Βελώνης, έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα.

Αναλυτικά τα όσα ανφέρει η σελίδα «Οι άσσοι του Άρεως»:

Το παιχνίδι ανάμεσα στο Χαϊδάρι και τον Άρη δεν θα έκρινε την άνοδο στη Α’ Έθνική, αλλά την ίδια την ύπαρξη του συλλόγου.

Το “χρυσό” γκολ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα σημείωσε ο Βελώνης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Μέχρι εκείνο το σημείο οι παίκτες μας  προσπαθούσαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, γνωρίζοντας πως την ίδια ώρα ο Θρασύβουλος είχε εύκολο απόγευμα με αντίπαλο τον Πανηλειακό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Αρη. Το Χαϊδάρι μπήκε πιο δυνατά και εκμεταλλεύτηκε το άγχος των παικτών μας.

Στο 18ο λεπτό ο Πετρόπουλος έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους δημιουργώντας αναταραχή στους “κίτρινους” που έβλεπαν την άνοδο να απομακρύνεται απειλητικά.

Στο 36ο λεπτό ο Γκουγκούλιας -ο καλύτερος και πιο δραστήριος παίκτης του Αρη- έφερε το παιχνίδι στα ίσια, δίνοντας το “φιλί” της ζωής στην ομάδα.

Από κει και πέρα, αρχίζει μια μεγάλη προσπάθεια για τη νίκη, μέσα σε κλίμα άγχους, νευρικότητας και έντασης, με το Χαϊδάρι να είναι επικίνδυνο στις αντεπιθέσεις.

Στα τελευταία λεπτά του συγκλονιστικού αγώνα, κι ενώ  τα περιθώρια στένευαν επικίνδυνα, η πίεση έγινε εντονότατη.

Με βαθιές μπαλιές και σέντρες, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου προσπαθούσε να παραβιάσει την εστία του Χαϊδαρίου αλλά το γκολ δεν ερχόταν και η θηλιά στο λαιμό έσφιγγε.

Η  λύτρωση ήρθε στο 91ο λεπτό με την “χρυσή αλλαγή” του “αλενατόρε”.

Ο Σκαρμούτσος κάνει το σουτ, ο τερματοφύλακας αποκρούει και ο Βελώνης με προβολή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Εκεί ο χρόνος σταμάτησε. Ολόκληρο το γήπεδο, κατάμεστο από οπαδούς του Άρη που είχαν ταξιδέψει στην Αθήνα, γίνεται μια τεράστια αγκαλιά. Ανακούφιση για την επιβίωση. Ο Άρης έμεινε ζωντανός, επέστρεψε στην φυσική του θέση.

Ο άνθρωπος που πέτυχε το πιο κρίσιμο γκολ  για τον Άρη έμελλε να είναι Ο Βελώνης βρέθηκε στο σωστό σημείο τη κατάλληλη στιγμή και με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαίδαρίου, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Το τελευταίο σφύριγμα του Μπριάκου βρήκε τους παίκτες και τον κόσμο του Αρη να πανηγυρίζουν έξαλλα ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά “ανεβάζε” τον Αρη στην Α’Εθνική.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι “κίτρινοι” υποδέχονταν στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής την Κέρκυρα, την οποία και νίκσαν και έτσι η ομάδα επέστρεψε και πάλι στα “μεγάλα σαλόνια”.

Δείτε εδώ το γκολ και τους πανηγυρισμούς:

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button