Γενικά

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τους σπουδαίους Dead Can Dance που έρχονται στην πόλη!

Η συναυλία των Dead Can Dance, στο θέατρο Δάσους, μας κάνει να ανυπομονούμε να έρθει το καλοκαίρι. Είναι ένα ιδιαίτερα αγαπημένο μουσικό σχήμα με ιστορία πολλών ετών. Καθώς μετράμε αντίστροφα μέχρι την 1η Ιουλίου, βλέπουμε την πορεία του μοναδικού συγκροτήματος σε 9+1 βήματα.

  1. Οι Dead Can Dance ιδρύθηκαν το 1981 στη Μελβούρνη. Με τους Brendan Perry (φωνητικά και κιθάρα), Lisa Gerrard (φωνητικά), Paul Erickson (μπάσο) και Simon Monroe (ντραμς).
  2. Τον Μάιο του 1982 η μπάντα μεταφέρθηκε στο Λονδίνο, όπου υπέγραψε συμβόλαιο με την εναλλακτική ροκ δισκογραφική εταιρία 4AD.
  3. Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 27 Φεβρουαρίου 1984, με ήχο επηρεασμένο από το post punk και το gothic rock. Στο εξώφυλλο βλέπουμε τους ελληνικούς χαρακτήρες «ΔΞΛΔ CΛΝ ΔΛΝCΞ» οι οποίοι συμβολίζουν το όνομα του άλμπουμ και του συγκροτήματος «DEAD CAN DANCE.
  4. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα άλμπουμ Spleen and Ideal (1985), Within the Realm of a Dying Sun (1987), The Serpent’s Egg (1988) και Aion (1990).
  5. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το άλμπουμ Into the Labyrinth πούλησε 500.000 αντίτυπα παγκοσμίως.
  6. Το 1994 έκαναν παγκόσμια περιοδεία. Η live εμφάνισή τους στην Καλιφόρνια μαγνητοσκοπήθηκε και κυκλοφόρησε σε βιντεοκασέτα και αργότερα, σε DVD.
  7. To 1996 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Spiritchaser και λίγο αργότερα το συγκρότημα διαλύθηκε.
  8. Μετά από χρόνια απουσίας ανακοίνωσαν την επανένωση τους και το 2012 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Anastasis. Ακολούθησε η περιοδεία τους σε όλο τον κόσμο.
  9. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, με τίτλο Dionysus, κυκλοφόρησε το 2018, από τη δισκογραφική εταιρεία PIAS.
  10. Οι Dead Can Dance λατρεύουν και εμπνέονται από την Ελλάδα και τη μυθολογία της.

Έτσι λοιπόν ανυπομονούμε για την συναυλία τους, στη 1 Ιουλίου στο θέατρο Δάσους.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button