Ποδόσφαιρο

Όλα τα δεδομένα για την πρεμιέρα της Football League

Και το μπάχαλο σε ό,τι αφορά στην έναρξη του πρωταθλήματος καλά κρατεί. Προ ημερών ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος δήλωσε ότι η διοργανωτρια θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε η σεζόν να ξεκινήσει το διήμερο 21-22 Οκτωβρίου, αφού είχε πάρει διαβεβαιώσεις πως στο θέμα της ΕΕΑ θα βρεθεί άμεση λύση.

Ωστόσο, τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί και το τοπίο, σύμφωνα με πληροφορίες του  flnews, θα ξεκαθαρίσει την Τρίτη (17/10).

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του flnews, σκοπεύει να λύσει άμεσα το θέμα παραιτήσεων στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και τη θέση του προέδρου θα αναλάβει ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής πρόεδρος, Γιώργος Ζώης. Έτσι, η ΕΕΑ θα κληθεί να εξετάσει τους φακέλους των ΠΑΕ την Τρίτη (17/10). Ωστόσο, εάν διαπιστωθεί ότι αρκετές ομάδες έχουν σοβαρές ελλείψεις, τότε η λίγκα θα οδηγηθεί στην αναβολή της πρεμιέρας.

Το θέμα της έναρξης χωρίς προηγουμένως να γίνει έλεγχος από την ΕΕΑ δείχνει να έχει εγκαταλειφθεί. Όχι μόνο γιατί έτσι ελλοχεύει ο κίνδυνος να ανοίξουν αντιδικίες μεταξύ ΠΑΕ, αλλά και γιατί θα δημιουργούνταν θεσμικά προβλήματα με την Επιτροπή, η οποία σε μία τέτοια περίπτωση πιθανόν να εξαντλούσε την αυστηρότητά της στη διαδικασία. Εκτός των άλλων εάν παρέκαμπτε την ΕΕΑ η Β’ Εθνική, θα ήταν πολύ πιθανό να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Έτσι, τα πάντα πλέον εξαρτώνται από τον έλεγχο που θα γίνει άμεσα. Εάν υπάρχουν ελλείψεις στους φακέλους, οι οποίες μπορούν να καλυφθούν, τότε θα δοθεί μία προθεσμία στις ΠΑΕ έως το τέλος του μήνα για να τις συμπληρώσουν και το πρωτάθλημα θα εκκινήσει. Σε διαφορετική περίπτωση και αν ένας αριθμός π.χ. τεσσάρων ομάδων εμφανίσει σοβαρές ελλείψεις, η σέντρα θα μετατεθεί. Στο δεύτερο σενάριο, η επικρατέστερη ημερομηνία έναρξης θα είναι η Τετάρτη 1η Νοεμβρίου.

«Αν μπορούσαμε και… χθες θα ξεκινούσαμε το πρωτάθλημα», έλεγαν από τη διοργανώτρια, αλλά σημείωναν πως τα πάντα πλέον εξαρτώνται από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και τη χορήγηση πιστοποιητικών. Εξάλλου, στη Θεμιστοκλέους πιέζονται από την ΕΡΤ και από τις ΠΑΕ, αλλά και η ίδια η Football League επιθυμεί την άμεση έναρξη για να προχωρήσει τις επαφές με χορηγούς.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button