ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Χωρίς γκολ και νικητή το Χιλή – Περού

Χιλή και Περού αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στην πρεμιέρα τους στο Κόπα Αμέρικα στον 1ο όμιλο, παίζοντας στο Άρλινγκτον του Τέξας.

Κατά συνέπεια η κάτοχος του τίτλου Αργεντινή, που ξεκίνησε με νίκη επί του Καναδά (2-0), έγινε αμέσως φαβορί του γκρουπ για πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το 0-0 αντανακλά την επιθετική δυσκολία που αντιμετωπίζουν Χιλή και Περού στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, όπου σε 12 αγώνες έχουν σκοράρει μόλις από τέσσερις φορές.

Ο Αλέξις Σάντσες έχασε την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο 16ο λεπτό. Ο Χιλιανός πρώην επιθετικός της Ίντερ και της Άρσεναλ δέχτηκε τη χαμηλή σέντρα του Βίκτορ Ντάβιλα αλλά από τα έξι μέτρα έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Χιλή έδειξε πιο επιθετικό ταλέντο, αλλά απέτυχε στην κρίσιμη τελική πάσα στο πρώτο ημίχρονο που αμαυρώθηκε από τραυματισμούς, με τον Λουίς Αντβίνκουλα του Περού να αποχωρεί στο 35ο λεπτό και τον Χιλιανό μέσο Ντιέγκο Βαλντές να αντικαθίσταται στο ημίχρονο.

Ο Μιγκέλ Αραούχο του Περού παραλίγο να ανοίξει το σκορ στο 43ο λεπτό, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα της Χιλής, Κλαούντιο Μπράβο, σε δύσκολη απόκρουση με κεφαλιά από το φάουλ του Σέρχιο Πένια.

Παρά το γεγονός ότι ο επιθετικός του Περού Τζανλούκα Λαπαντούλα δημιούργησε τις πιο επικίνδυνες στιγμές του δεύτερου ημιχρόνου, δεν κατάφερε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα τον Μπράβο.

Στο 79ο λεπτό το βολέ του από το κόρνερ του Πένια ανάγκασε τον Μπράβο σε άλλη μια απόκρουση. Η απόδοση του Μπράβο αποτέλεσε μια ξεχωριστή βραδιά για τον πρώην τερματοφύλακα των Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος σε ηλικία 41 ετών, 2 μηνών και 16 ημερών έγινε ο γηραιότερος παίκτης όλων των εποχών που συμμετείχε του Κόπα Αμέρικα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button