Ποδόσφαιρο

Χρυσόγονος: “Μεγάλη τιμή για τον Σχοινά η αντιπροεδρία της Κομισιόν, θα συνεχίσουμε τις ενέργειες για τον Άρη”

Στον Yellow Radio 92.8 και την εκπομπή “Αθλητικό X-Press” μίλησε ο πρώην Ευρωβουλευτής και δικηγόρος Κώστας Χρυσόγονος με αφορμή τον ορισμό του Μαργαρίτη Σχοινά ως αντιπροέδρου της Κομισιόν.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στον επί καιρό συνεργάτη του Μαργαρίτη Σχοινά με τον οποίο μοιράζονται την αγάπη τους για τον Άρη, σχολιάσε την αγωνιστική παρουσία της ομάδας ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει την ανάγκη η πολιτική εξουσία να ενεργοποιηθεί στο θέμα της αναδιαμόρφωσης του “Βικελίδης” και της γύρω περιοχής.

Αναλυτικά όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Πιο δύσκολη είναι η μάχη στην Eυρωβουλή ή στα δικαστήρια;

“Κάθε ένα έχει τα υπέρ και τα κατά αλλά ισχύει αυτό που λέει το τραγούδι, η δουλειά κάνει τους άνδρες”.

Είσαστε σαν γούρι για τον Άρη, πέρυσι πήρατε διαρκείας και στηρίζατε την ομάδα.

“Ξαναπήρα και φέτος φυσικά. Χρόνια παίρνω διαρκείας. Το βασικό κίνητρο φέτος είναι η μύηση του μικρού μου γιου στην “Αρειανοσύνη”. Τον πήγα και στις ακαδημίες του Άρη (Κ6)”.

Αγαπάει τη μπάλα ή είναι επιθυμία του μπαμπά να γίνει ποδοσφαιριστής?

“Το μόνο που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι να είναι Αρειανός”.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι ο νέος αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα. Είχατε στενή συνεργασία και μοιράζεστε την αγάπη σας για τον Άρη. Πολύ μεγάλη τιμή για τον Σχοινά, για την Ελλάδα αλλά και για την ομάδα αυτή η θέση.

“Έτσι είναι. Είναι πολύ σημαντική υπόθεση διότι οι αντιπρόεδροι είναι μόλις 8 στο σύνολο των 27 επιτρόπων. Θα αναλάβει το συντονισμό και άλλων 2 χαρτοφυλακίων, πέραν του δικού του που είναι αυτό της μετανάστευσης. Προστίθεται πλέον η διάσταση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, το οποίο  θα καλύπτει από την καλύτερη προστασία των πολιτών και των συνόρων μέχρι τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ασύλου και την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους νέους.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα. Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα ότι οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό”.

Πόσο σημαντική είναι η θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν; Πόση δύναμη και αναγνώριση σημαίνει αυτό;

“Στην προηγούμενη επιτροπή της Κομισιόν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε αναλάβει απλώς το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης. Τώρα, ο Σχοινάς αναλαμβάνει το ίδιο με ενισχυμένες αρμοδιότητες αλλά και μία θέση από τους 8 αντιπροέδρους. Υπήρχαν διαπραγματεύσεις και με τον Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του αντιπροέδρου αλλά όλες οι πλευρές κατέληξαν στον Σχοινά, έναν άνθρωπο με μεγάλη εμπειρία, αποδοχή και αναγνωσιμότητα στις Βρυξέλλες. Άλλο η Ελληνική πολιτική σκηνή και άλλο η Ευρωπαϊκή”.

Σε μια από τις συνεντεύξεις του στο Yellow Radio ανήμερα των γενεθλίων του Άρη, ο Σχοινάς είχε θυμηθεί την πορεία του και αγάπη του προς τον Άρη. Είναι κομμάτι της Κιτρινόμαυρης οικογένειας.

“Βέβαίως. Μάλιστα ήμασταν μαζί στο Χαριλάου στον Ευρωπαικό αγώνα. Καθόταν στην παραδιπλανή θέση”.

Είναι ένας από εμάς δηλάδη; Ένας από την οικογένεια του Άρη;

“Έτσι ακριβώς”.

Αυτό πως μπορεί να έχει όφελος προς τον Άρη; Μπορεί ο Άρης να αξιοποιήσει μια τόσο ισχυρή προσωπικότητα;

“Οι αρμοδιότητες του δεν έχουν άμεση σχέση με τον αθλητισμό. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε εμείς οι Αρειανοί είναι να στηρίξουμε τις ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου με τη μαζική μας παρουσία, με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας.

Πέρυσι ο Άρης ήταν ο τρίτος πιο εμπορικός σύλλογος στην Ελλάδα στα εισιτήρια. Άρα λοιπόν, είναι μεγάλος σύλλογος με βάση τον κόσμο του και από εκεί και πέρα χρειάζεται να γίνεται σωστή διαχείριση.

Η ομάδα κατέρευσε αγωνιστικά και βρέθηκε στην 3η εθνική λόγω κακής διαχείρισης. Ακόμη και τη χρονιά 2013-14 που βγήκαμε τελευταίοι, η ομάδα είχε το 8ο μπάτζετ στις 16 του πρωταθλήματος. Πιθανώς να μην γινόταν σωστά οι καταβολές των χρημάτων. Παίχτες με βαριά συμβόλαια που δεν άξιζαν τα συμβόλαια τους. Αυτό σημαίνει πως δεν υπήρξε σωστή διαχείριση.

Πέρυσι είχαμε το 5ο μεγαλύτερο μπάτζετ στην κατηγορία και βγήκαμε 5οι. Θα δούμε τι θα γίνει φέτος. Πάντος κατά το παρελθόν το πρόβλημα μας ήταν ότι ενώ υπήρχαν λεφτά, υπήρχε κακοδιαχείριση. Υπόσχονταν μεγαλύτερα συμβόλαια από αυτά που άντεχε η ομάδα.

Άρα όσον αφορά τον Μαργαρίτη Σχοινά και το πώς μπορεί να τον αξιοποιήσει ο Άρης, δεν μπορεί προφανώς η ομάδα να απλώνει το χέρι ως επαίτης. Πρέπει ο Άρης να γίνει ισχυρός και να απαιτήσει από την εξουσία να ασχοληθεί μαζί του. Από εκεί και πέρα, πώς μπορεί να αξιοποιήσει ο Άρης τέτοιες προσωπικότητες;

“Ο Άρης πρέπει να απαιτήσει πράγματα από την εξουσία. Έχει θέματα σε σχέση με την πολιτική εξουσία που αφορούν κυρίως την τοπική πολιτική εξουσία. Είναι απαράδεκτο το γήπεδο Χαριλάου να μην υποστηρίζεται από εγκαταστάσεις πέριξ”.

Είχατε ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για το θέμα των πάρκινγκ;

“Ναι και θα συνεχιστεί αυτή η πρωτοβουλία. Αυτό το χάλι πρέπει να διορθωθεί παράλληλα με μια γενικότερη αναδιαμόρφωση του χώρου. Είναι θέμα του Δήμου Θεσσαλονίκης στον οποίο ανήκει η περιοχή. Πρέπει να δημιουργήσει τις υποστηρικτικές υποδομές για το γήπεδο, όπως πάει να κάνει με άλλες ομάδες”.

Σκοπεύετε να επιστεφθείτε το νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης;

“Τον είδα προχθές, του υπενθύμισα το θέμα του γηπέδου”.

Άρα δεν θα το αφήσετε έτσι το θέμα

“Έτσι ακριβώς. Μαζί με τον Γιάννη Βέννο και όλους τους υπόλοιπους θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν”.

Τηλεφωνίσατε στον Σχοινά;

“Σήμερα θα τον πάρω. Θα του δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια διότι είναι μια ανάθεση που τιμά την Ελλάδα και αντανακλά σε όλους μας. Μια πολύ σημαντική διάκριση που δεν έχει συμβεί στο παρελθόν”.

Προσθέστε λοιπόν στο τηλεφώνημα να ψάξει κανέναν μεγάλο επιχειρηματία για τον Άρη (γέλια)

“Αυτό όλοι το ευχόμαστε”.

Να τον φέρετε και στο γήπεδο. Πρέπει ο πρώτος αντιπρόεδρος της Κομισιόν να είναι στο γήπεδο.

“Έτσι είναι”.

Ο Άρης πρέπει να έχει σχέδιο όταν επισκεφθεί τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

“Πρέπει να ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα”.

Τον Άρη πως τον βλέπετε; Είστε αισιόδοξος;

“Σε αγωνιστικό επίπεδο είμαι προβληματισμένος, η ομάδα ήταν άτυχη στα 3 πρώτα παιχνίδια. Θα έπρεπε να έχει μαζέψει περισσότερους βαθθμούς. Ας ελπίσουμε να βελτιωθεί η εικόνα και να πάρει μια θέση ανάλογης του μπάτζετ.

Εγώ θα ήθελα να βλέπω περισσότερους Έλληνες και παίχτες και στο προπονητικό team. Αυτή η έφεση προς τους ξένους νομίζω θα πρέπει να περιοριστεί”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button