Ποδόσφαιρο

Χρηστίδης: “Ο Άρης να μην σκύβει το κεφάλι, το κύπελλο του ’70 χρειάζεται παρέα”

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Άρη, Νίκος Χρηστίδης, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press».

Παρακάτω αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και τον Ιάσονα Μίσχο:

-Για όσα έγιναν στη χθεσινή εκδήλωση:

Εγώ δεν είπα τίποτα παραπάνω από αυτά που έπραξε ο Άρης. Την ιστορία την γράφει η καθημερινότητα. Ο Άρης έχει δική του καθημερινότητα. Χθες συναντήθηκαν παλιοί ποδοσφαιριστές με πολλούς φιλάθλους. Αυτό με ικανοποίησε πολύ γιατί είδα ότι ο κόσμος δεν μας ξέχασε και δεν με ξέχασε. Η καθημερινότητα και η τριβή που ζήσαμε εμείς πολύ δυνατά το 1960 και 1970 που ήμουν στον Άρη. Αυτό το νιώθαμε στο γήπεδο. Κάναμε 1-2 με τον κόσμο. Η χθεσινή συγκέντρωση ανέδειξε ένα πρόβλημα. Ο κόσμος ένιωθε στενάχωρα γιατί ο χώρος ήταν πολύ μικρός. Την επόμενη φορά θέλει μεγαλύτερο χώρο. Αυτό που λέτε είναι ο στόχος. Το επόμενο στάδιο είναι ο στόχος.

-Για το περιστατικό που θυμάται από τα παλιά:

Εγώ ένιωσα χθες ότι ήμουν με τον Παντελάκο και τους υπόλοιπους στα αποδυτήρια, θα πάμε για προπόνηση και περιμένουμε τον προπονητή να μας μιλήσει. Τον Ζεϊμπέκη δεν τον πρόλαβα τον έβλεπα μόνο από την κερκίδα.

-Για το αν τον θυμώνει η ατάκα του Π.Α.Ο.Κ “μια πόλη μια ομάδα”:

Εγώ το θέλω αυτό. Θέλω να λένε μία πόλη μια ομάδα. Αυτή η ομάδα όμως, θα είμαστε εμείς. Ο Π.Α.Ο.Κ για μένα δεν είναι εχθρός. Θα μου πει εμένα ο Π.Α.Ο.Κ να σβήσω και θα το κάνω; Απεναντίας μου δίνει ένα κίνητρο. Γιατί εγώ θέλω να πάω στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό το κατάλαβα το 1960. Ο στόχος να είμαστε πάνω από τον Π.Α.Ο.Κ είχε οικονομικό στόχο. Πάντα φέρναμε μεγάλες ομάδες και γεμίζαμε τα ταμεία. Μετά κατάλαβα ότι ο στόχος αυτός είναι πολύ μικρός. Βγήκαμε τρίτοι το 1969, ρίξαμε την Α.Ε.Κ τότε από την τρίτη θέση και αυτός ο στόχος δεν μας ικανοποίησε. Πρέπει να τον ξεπεράσουμε σε υψηλό επίπεδο.

-Για τη νέα γενιά των ποδοσφαιριστών:

Ο Άρης είχε παράδοση με πολύ καλούς τερματοφύλακες, αλλά οφείλω να πω ότι οι τερματοφύλακες ήμασταν και πολύ καλοί φίλοι μεταξύ μας εκτός γηπέδου. Με τον Γιώργο τον Καντίνα πήγαμε τότε στη Μηχανιώνα να φάμε και αναρωτήθηκαν γιατί είμαστε μαζί. Αλλά τι θα κάνουμε θα πλακωθούμε;

-Για τον Κουέστα:

Μου έδωσε την φανέλα χθες. Δεν μιλήσαμε γιατί δεν ξέρω ισπανικά. Είναι καλός και σύγχρονος τερματοφύλακας γιατί χρησιμοποιεί σωστά τα πόδια του. Μπορεί να παίξει σε ομάδα με υψηλούς στόχους.

-Για τον Καρυπίδη και την προσπάθεια του:

Δεν θέλω και δεν έχω επαφή. Αλλά ευτυχώς που υπήρχε ο Καρυπίδης και ο Άρης λειτουργεί. Στο διοικητικό ο Άρης πάντα είχε έλλειμμα στους παράγοντες. Οι παράγοντες είναι στα σωματεία. Ο Άρης ιδρύθηκε ως σύλλογος και μέχρι σήμερα λειτουργεί με αυτή την αντίληψη. Δεν μπόρεσε όμως, να παντρέψει το συναίσθημα με την διοίκηση.

-Για την πορεία του Άρη:

Ο Άρης βρέθηκε στην Β και στην Γ εθνική. Αυτό σημαίνει ότι οι γνώσεις και οι εμπειρίες είναι μεγάλες. Εδώ το θέμα είναι πως θα τις διαβάσεις, θα τις ερμηνεύσεις και θα τις εκμεταλλευτείς. Έγινε μια αρχή με το να γίνει ένα καινούριο ρόστερ, το οποίο έχει 75- 80% ξένους παίκτες. Έχεις δηλαδή, ετερόκλητα στοιχεία στην ομάδα. Αυτό θέλει πολλή δουλειά. Όλοι ξέραμε ότι το νέο σώμα θα ενσωματωθεί με το παλιό, αλλά εδώ γίνεται το αντίθετο και το παλιό ενσωματώνεται με το καινούριο. Γιαυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.

-Για το μήνυμα στον Άρη:

Ο Άρης θα πρέπει να διεκδικεί και να μην σκύβει το κεφάλι. Είδα το κύπελλο του ΄70 και στεναχωρήθηκα. Ήταν μόνο του μαραζωμένο. Θέλει συντροφιά.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button