Ποδόσφαιρο

Χρήστος Παντελή: «Ο Άρης το φαβορί, δύσκολο το έργο μας στο Βικελίδης»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο βοηθός προπονητή της ΑΕΛ Λεμεσού, Χρήστος Παντελί.

Το δεξί χέρι του Ντούσαν Κέρκεζ, μίλησε για την προετοιμασία της κυπριακής ομάδας, γιατί θεωρεί «φαβορί» τον Άρη και τι τον προβληματίζει στον αγώνα στις 25 Ιουλίου.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Ποια είναι η γνώμη σας για την ΑΕΛ Λεμεσού μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας στην Βουλγαρία;

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την βελτίωση της ομάδας μας. Έχει γίνει αρκετή δουλειά σε όλους τους τομείς. Όπως είπε και ο προπονητής μας «αναμένουμε κατά 70-80% στον πρώτο αγώνα με τον Άρη να είμαστε έτοιμοι». Φυσικά δεν μπορείς να είσαι 100% έτοιμος στον πρώτο παιχνίδι που είναι στις 25 Ιουλίου, δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος, χρειάζονται περισσότερα παιχνίδια.

Για αυτή την περίοδο είναι υψηλό ποσοστό ετοιμότητας έτσι;

Το μεγάλο μας «ατού» θεωρώ πως είναι το γεγονός ότι το 90% του ρόστερ μας, είναι περσινοί ποδοσφαιριστές. Έχουν ολοκληρώσει την σεζόν μαζί μας, με πολλούς αγώνες και ήρθαν στην προετοιμασία πιο έτοιμοι.

Ποια είναι τα νέα πρόσωπα της ομάδας;

Ο Ιβάν Κάρλος που αυτή την στιγμή είναι τραυματίας αλλά αναμένουμε να επανέλθει στον αγώνα με τον Άρη, και ο Γκέβοργκ Χαζαριάν που αγωνίστηκε και με την φανέλα της Εθνικής Αρμενίας.

Έχετε χαρακτηρίσει τον Άρη «φαβορί». Ποια είναι η εικόνα σας για την ομάδα;

Ήταν ειλικρινέστατη τοποθέτηση γνωρίζοντας μάλιστα πολλές παραμέτρους, όπως είναι η έδρα του Άρη, το μπάτζετ, οι ποδοσφαιριστές. Με βάση όλα αυτά θεωρούμε αυτή την στιγμή πως είναι φαβορί. Τα φαβορί βέβαια όπως όλοι ξέρουμε, πρέπει να αποδείξουν και στο γήπεδο ότι δικαίως παίρνουν αυτόν τον τίτλο. Εμείς θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο για να περάσουμε στον επόμενο γύρο, όπως και ο Άρης. Ο καλύτερος και πιο τυχερός να κερδίσει.

Ποια είναι η ποδοσφαιρική φιλοσοφία της ΑΕΛ Λεμεσού και ποια τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν ως ομάδα;

Ο προπονητής μας αλλά και εμείς ως ομάδα, θέλουμε και επιδιώκουμε το επιθετικό ποδόσφαιρο. Πάντα βέβαια πρέπει να προσαρμόζεσαι ανάλογα και με τον αντίπαλο που έχεις. Παίζουν αρκετά πράγματα ρόλο. Η φιλοσοφία του πορπονητή είναι ξεκάθαρα το επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό που μου αρέσει σε αυτή την ομάδα είναι ότι μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες αλλά και σε διαφορετική φιλοσοφία.

Όπως είδαμε όμως και μετά τα φιλικά, δυνατό στοιχείο είναι και η άμυνα έτσι;

Ήταν καλά τα φιλικά και όπως είπα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προετοιμασία μας στην Βουλγαρία, μπορεί κανείς να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Θα έρθει αύριο ο κ. Κέρκεζ στην Θεσσαλονίκη να παρακολουθήσει τον αγώνα του Άρη με τον Ατρόμητο;

Ναι, όπως ο Άρης είδε τα δικά μας φιλικά έτσι και εμείς. Πήγαμε και στον αγώνα με την Αϊντχόφεν. Θα έρθει και θα έχουμε την άδεια από την διοίκηση του Άρη ώστε να μας παραχωρήσουν τρεις θέσεις.

Τί είναι αυτό που σας προβληματίζει περισσότερο με αντίπαλο τον Άρη;

Το ένα κομμάτι είναι πως η ομάδα είναι συμπαγής και είναι δύσκολο να την διασπάσεις. Το δεύτερο είναι πως πρέπει να σταματήσουμε τις γρήγορες αντεπιθέσεις και την ατομική ποιότητα των παικτών γιατί μερικοί θεωρώ πως είναι πολύ «επικίνδυνοι» π.χ ο Ιντέγε και ο Ντιγκινί. Είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές που ανά πάσα στιγμή μπορούν να βάλουν γκολ. Δύσκολο το έργο μας στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Να μιλήσουμε για ποσοστά πρόκρισης.

Σίγουρα τον πρώτο λόγο στην Θεσσαλονίκη, τον έχει ο Άρης.

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button