ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Χιούμορ με τους νεκρούς δεν επιτρέπεται. Εκτός κι αν ήδη είσαι ήδη «νεκρός» σε ηθική, αξιοπρέπεια, ανθρωπιά…

Αηδία, σήψη, εικονική πραγματικότητα για μια χούφτα ευρώ. Ή μήπως ρούβλια; Η κατάσταση που βιώνει η αθλητική (και όχι μόνο) κοινωνία της ψωροκώσταινας έχει ξεφύγει από κάθε έννοια αξιοπρέπειας, μέτρου, αισθητικής, όλα θυσία στον βωμό του κέρδους, των εντυπώσεων, της ανηθικότητας.

Χάθηκε όμως το μέτρο στο… πάρτι που ξεκίνησε εδώ και λίγα χρόνια, όταν και μοιράστηκε κουτόχορτο στους ιθαγενείς.

Με μότο «μια πόλη μια ομάδα», με την τακτική του «παιδομαζώματος» και της εξαγοράς όλων, στήθηκε μια βαριά βιομηχανία προπαγάνδας. Το μαύρο έγινε άσπρο, τα οφσάιντ «βαπτίστηκαν» γκολ, οι ωμές αβάντες ως αποθέωση του fair play, η ασπρόμαυρη «παράγκα», ως… μέγαρο εξυγίανσης, οι ομάδες «δορυφόροι» απλά «καλοί αντίπαλοι».

Τρελό πάρτι ανηθικότητας, με μαέστρο το εισαγόμενο μεγάλο αφεντικό. Τίποτε δεν έμεινε όρθιο. Καμία ηθική. Καμία αλήθεια. Όλα ένα μεγάλο ψέμα… Έτσι με το «πες, πες» πίστεψαν κι οι ίδιοι ότι όλα είναι δικά τους. Πόλη, πρωταθλήματα, μέσα ενημέρωσης, οπαδοί. Πίστεψαν το ίδιο τους το ψέμα, έχασαν κάθε επαφή με την πραγματικότητα και την αλήθεια. Κάθε επαφή με το τι συμβαίνει πραγματικά στον κόσμο. Άλλωστε ποιος νοιάζεται το αφεντικό να είναι καλά.

Μήπως έτσι δεν ήταν μαθημένοι χρόνια τώρα; Να ανεβάζουν πανό στο μπαράζ του Βόλου για να εύχονται καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό; Για ποια ηθική μιλάμε;

Μήπως δεν είχαν συνηθίσει να έχουν απλωμένο το χέρι για δεκαετίες; Τους έδωσαν γήπεδα, με δημόσιο χρήμα, τους αγόραζαν εισιτήρια με δημόσιο χρήμα, τους πάγωσαν τα χρέη, άνοιξαν τράπεζες Κυριακάτικα, τους πλήρωναν το πετρέλαιο και το ρεύμα, όλα με κρατικό χρήμα;

Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, πραγματικό εκτροφείο της διαφθοράς και της προπαγάνδας ετράφησαν όργανα της προπαγάνδας, «ιερείς» της διαστρέβλωσης, «γεννήθηκαν» τέρατα.

Τέρατα ανανδρίας, τέρατα που ζουν με το αίμα της προπαγάνδας και σαν άλλοι λυκάνθρωποι παίρνουν ζωή στο σκοτάδι, γιατί απλά το φως της αλήθειας τους τυφλώνει. Τόσο πολύ που έφτασαν σε σημείο κάποια από τα… όργανα τους, να πιάνουν στο στόμα τους νεκρούς, να ισοπεδώνουν ότι ιερό και όσιο μπορεί να υπάρξει.

Πληρωμένοι κάφροι όλων των χρωμάτων, που τους δίνουν πληκτρολόγιο και τους πληρώνουν γιατί «πουλάνε» στην μάζα. «Πουλάνε» οπαδιλίκι και το καφριλίκι, κάτι που η μάζα συνηθισμένη στο ψέμα και την εικονική πραγματικότητα το γουστάρει και το επιβραβεύει.

Δεν είναι, όμως, όλοι έτσι. Αυτό να έχετε στο μυαλό σας. Όλοι να το έχετε.

Χιούμορ με τους νεκρούς δεν επιτρέπεται. Εκτός κι αν ήδη είσαι ήδη «νεκρός» σε ηθική, αξιοπρέπεια, ανθρωπιά…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button