Ποδόσφαιρο

Χατζόγλου: «Θα πρέπει να πολεμήσουμε με ό,τι όπλα έχουμε – Πολύτιμο εργαλείο ο Ντιγκινί»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Χατζόγλου.

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη μίλησε για την μέχρι πορεία των «κιτρινόμαυρων», το πως έχει αλλάξει η νοοτροπία της ομάδας λόγω Ένινγκ, για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αλλά και τον αγώνα με την Ξάνθη ενώ τέλος σχολίασε πως ο Άρης αποτελεί σίγουρα το φαβορί για να συνεχίσει στον θεσμό του Κυπέλλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Θα ήθελες να έχεις έναν συμπαίκτη σαν τον Γιάννη Φετφατζίδη;

Εννοείται, είναι πραγματικά πολύ σημαντικός και μάλιστα είναι ένας παίκτης που προσφέρει και θέαμα.

Δίνει αυτό το κάτι παραπάνω..

Ακριβώς, δηλαδή και στον αγώνα της Πέμπτης έκανε 2-3 ενέργειες παραπάνω και το πέναλτι που κέρδισε ο Σάσα ήταν έπειτα από δική του ασίστ. Έδειξε πραγματικά τις ικανότητες του, άσχετα αν έπρεπε κάποιες φορές να «κόψει» την μπάλα. Είναι ο ενθουσιασμός εκείνη την στιγμή που μόλις έχεις κάνει μια όμορφη ενέργεια και πιστεύεις πως «το έχω τελειώσει, ας το κάνω και γκολ». Συμβαίνει αυτό αρκετές φορές με τους επιθετικούς αυτό.

Στον αγώνα της Πέμπτης φάνηκε η απουσία του Ιντέγε..

Εννοείται. Ο Ιντέγε κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στην ομάδα ασχέτως αν χάνει γκολ, το σημαντικό είναι ότι βρίσκεται στις ευκαιρίες. Μπορεί να μην κάνει την μια ευκαιρία γκολ, αλλά κάνει πολλή δουλειά. Έχει πολλά τρεξίματα, είναι αγωνιστής, βοηθάει πολύ την ομάδα και αυτό φάνηκε χθες.

Θεωρείς πως ήταν μια πολύτιμη νίκη;

Εννοείται. Καταρχήν ξέφυγες με τρεις βαθμούς από τις υπόλοιπες ομάδες, είμαστε μόνοι μας πια στην 5η θέση. Πέρα από αυτό, πριν το παιχνίδι είχα φόβο μέσα μου. Το να πετύχεις 4/4 απέναντι σε μια ομάδα σε μια χρονιά, είναι δύσκολο αλλά το καταφέραμε. Σημασία έχει ότι το πήραμε και αυτό μας κάνει μεγάλη ομάδα.

Το ανέφερε και ο Ένγινκ αυτό..

Μα έτσι είναι, είναι μεγάλη επιτυχία αυτό. Ο ένας πλέον ξέρει πως παίζει ο άλλος και γι’αυτό η Ξάνθη «κατέβηκε» έτσι, έπαιξε μόνο για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Είχε διπλή ζώνη άμυνας και έναν καθαρά αμυντικό προσανατολισμό.

Θα αντέξει αυτό το ρόστερ χωρίς «ενέσεις»;

Καλώς ή κακώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Από την στιγμή που δεν μπορούμε μέχρι στιγμής να κάνουμε μεταγραφές, πρέπει να πολεμήσουμε με ό,τι όπλα έχουμε. Δεν είναι καλό να λέμε «δεν έχουμε και δεν κάνουμε», θα πρέπει να πολεμήσουμε με αυτά που έχουμε. Για εμένα ο Ντιγκινί είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει και βοηθάει όποτε μπαίνει στην ομάδα. Ήταν ο σταθερός παίκτης στο «7» όποτε έπαιζε, θα ήθελε να τον έχει οποιαδήποτε ομάδα, πραγματικά όποτε παίζει δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Την Κυριακή να ξεκινήσει ως βασικός.

Πιστεύεις σε αυτή την ομάδα ειδικά μέσα στον Φεβρουάριου θα υπάρχουν αγώνες Κυπέλλου και πρωταθλήματος..

Σίγουρα θέλουμε να μην υπάρξουν ατυχίες σε αυτή την πορεία, αλλά και στις ατυχίες πρέπει να φανούμε δυνατοί. Πέρα από αυτό, το Τετάρτη-Κυριακή κουράζει αλλά, η ομάδα φαίνεται ότι έχει τρεξίματα, δεν φαίνεται κουρασμένη. Βλέπω στα τελευταία παιχνίδια ότι έχει μια σιγουριά μέσα της;

Αυτό είναι «έργο» του Ένινγκ;

Ναι, αυτό είναι δουλειά του προπονητή, τους έκανε να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση. Και το βλέπεις, ο Λάρσον έχει ανέβει αρκετά, ο Δέλη είναισ ε πολύ απλή κατάσταση, ο Κόρχουτ επίσης δηλαδή όλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και γι’αυτό φυσικά παίρνουμε και τα θετικά αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο αυτό, αν εξαιρέσουμε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό που και σε εκείνο το ματς δεν ήμασταν κακοί.

Επηρέασε και η διαιτησία κάπως τον αγώνα..

Ας μην μιλήσουμε καλύτερα γι’αυτό γιατί είναι «πονεμένη ιστορία». Ο Άρης έχει εμπόδια από την διαιτησία αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς γι’αυτό, δυστυχώς.

Ο Ντουρμισάι επιστρέφει και ο Άρης έχει δικαίωμα μεταγραφών από παίκτες που αγωνίζονται στην Ελλάδα.

Σίγουρα θα μας βοηθήσει αυτό ειδικά στο σημείο που έχουμε φτάσει γιατί χρειαζόμαστε παίκτες. Ο Ντουρμισάι θέλει τώρα κάποιο χρονικό διάστημα για να βρει τα πατήματα του αλλά είναι σίγουρα μια πολύ μεγάλη βοήθεια.

Τι βλέπεις στο Κύπελλο; Ο Άρης για αρχή αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο..

Το Κύπελλο δεν έχει καμία σχέση με το πρωτάθλημα, δηλαδή είναι πολύ διαφορετικά παιχνίδια. Μπορεί μια μικρή ομάδα να κάνει την έκπληξη. Στο συγκεκριμένο ζευγάρι σίγουρα εμείς έχουμε το προβάδισμα, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη ποροσχή, θέλει άλλη συμπεριφορά.

Είναι καλύτερα που ο Άρης παίζει πρώτα στην έδρα του;

Θα δείξε το αποτέλεσμα. Σίγουρα το γήπεδο θα είναι γεμάτο, το δείχνει ο κόσμος του Άρη συνεχώς. Όταν το Χαριλάου γεμίζει, γίνεται ο 12ος παίκτης.

Πως βίωσες το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ;

Ήταν το καλύτερο δώρο που μας έδωσαν τα παιδιά. Πραγματικά τους ευχαριστούμε. Είδα έναν ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει, φάνηκε ότι τα είχαν χάσει. Η ατμόσφαιρα όμως και το γεγονός ότι τα γκολ έμπαιναν το ένα μετά το άλλο, σίγουρα επηρέασε. Και πολύ μεγάλο ρόλο έπαιξε και ο κόσμος.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button