Ποδόσφαιρο

Χατζηνικολάου: «Είναι γνώστης του ποδοσφαίρου ο Ένινγκ, θα φέρει πειθαρχία στον Άρη»

Στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press», του Yellow Radio 92.8 φιλοξενήθηκε ο άλλοτε προπονητής των «κίτρινων», Γιάννης Χατζηνικολάου.

Αναλυτικά όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα & Ιάσονα Μίσχο:

Για το γεγονός ότι ήταν ο αγαπημένος παίκτης του Πρόκοπ και γενικά για τους Γερμανούς προπονητές:

«Γενικά, δεν ήμουν εγώ από τα αγαπημένα παιδιά του Πρόκοπ. Ήταν αρκετοί νεαροί τότε, όπως ο Οικονομίδης και ο Μπουγιουκλής, ο Καρκαμάνης. Ο τελευταίος έπαιξε 16-17 χρονών στην ομάδα και τον στήριζε. Είχαμε νεανική ομάδα με καλά αποτελέσματα. Είχε καλή παρουσία ο προπονητής μας.

Οι Γερμανοί έχουν κουλτούρα που βασίζεται στη πειθαρχία. Το ίδιο έκανε και ο Κράμερ. Ξεκινούν από εκεί και μετά όλα τα άλλα. Μπορεί κάποιος να μην είναι τρομερό ταλέντο, αλλά αν τα δίνει όλα και είναι πειθαρχημένος, θα τον αναδείξουν».

Για το αν μπορεί να γίνει στον Άρη σήμερα:

«Οι εποχές έχουν αλλάξει. Ένας ξένος έρχεται σε ομάδα με ξένους. Αυτό είναι καλό. Το υλικό του Άρη απαρτίζεται από πολλούς ξένους. Ίσως να μην έχουν μπει ακόμα στην Ελληνική πραγματικότητα. Ο Παντελίδης έβγαλε την ομάδα στην Ευρώπη που είναι Έλληνας. Μετά όμως έφυγε. Το καλό είναι ότι ο Ένινγκ μιλά Ισπανικά. Στο επικοινωνιακό θα έρθει γρήγορα κοντά με τους παίκτες. Σε μερικούς αγώνες φάνηκε πως η ομάδα χρειάζεται πειθαρχία. Είναι στο ταπεραμέντο των Ισπανών».

Αν είναι θετική η φιλοσοφία του Ένινγκ:

«Ναι, είναι. Ως φιλοσοφία και σκέψεις, με βάση αυτήν την ομάδα, έχει θετικό πρόσημο. Οι περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη πρώτα φτιάχνουν το τεχνικό τμήμα και μετά φέρνουν προπονητή (σ.σ. όπως είχε δηλώσει ο Χαριστέας).

Ο Ολυμπιακός στο stuff τους έχει χρόνια. Ο προπονητής μόνο αλλάζει. Ο Άρης πρέπει να αποκτήσει δική του ταυτότητα. Όπως και κάθε ομάδα. Να έχει ένα σταθερό τρόπο λειτουργίας. Να υπάρχει η φιλοσοφία για παράδειγμα πως εμείς πάμε για πρωτάθλημα ή εμείς παίρνουμε παίκτες μόνο από εκεί.

Ο ΟΦΗ έφτιαξε ένα stuff με 20 άτομα περίπου με παλιούς παίκτες της ομάδας. Εκπαιδεύονται καθημερινά».

Για το ρόλο του Χαριστέα:

«Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή έχει ρόλο να βρίσκει κάποιους παίκτες, προπονητή κλπ. Πρέπει να πλαισιωθεί με γνώστες ποδοσφαίρου. Να εκπαιδεύσει άτομα και να δώσει στόχο πως θέλουμε να εφαρμόσουμε αυτό το πλάνο. Ο Άρης μπορεί να βρει τέτοιους ανθρώπους. Ο Κώστας Οικονομίδης για παράδειγμα, έχει περάσει από πολλά γήπεδα.

Εγώ είχα έρθει για δύο μήνες αλλά άφησα οργανόγραμμα για το πώς να λειτουργήσουν και οι Ακαδημίες. Εκείνη την εποχή μας ενδιέφερε μόνο να κερδίσουμε την επόμενη μέρα, δεν ενδιαφερόταν κανείς για την επόμενη μέρα».

Για το βιογραφικό του Ένινγκ:

«Έχει προδιαγραφές. Έχει περάσει ως εκπαιδευτής από Γερμανικές σχολές και ήταν και στην Ομοσπονδία. Πέρασε από σπουδαία κλαμπ. Χρειάζονται γνώστες που θα βοηθήσουν τον Άρη να ξεφύγει από τα Ελληνικά όρια, όπως έκανε πρόσφατα ο ΟΦΗ».

Για το κακό ξεκίνημα του Άρη και τη συνέχεια:

«Εννοείται μπορεί να σωθεί η χρονιά. Οι συγκυρίες του έφεραν αρνητικά αποτελέσματα. Μία νίκη στη Ξάνθη θα φέρει και ψυχολογία. Έχει παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού. Για τον κόσμο πιστεύω θα βρεθεί τρόπος και θα είναι στο γήπεδο την Κυριακή».

Κάτι που θυμάται από τον Πρόκομ:

«Είχαμε παίξει παιχνίδια με ΑΕΚ, ΟΦΗ και μεγάλα ονόματα και φέρναμε μεγάλα σκορ. Όπως 4-0 και 3-0. Κάτι άλλο που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι οι προπονητές στην προετοιμασία τότε μας κάνανε τρεις περίπου τη μέρα αλλά αυτός όταν ήρθε τις μείωσε σε δύο. Μείωσε και το χρόνο. Όμως σε λίγη ώρα ήθελε περισσότερη ένταση. Ήταν σύντομες, μία ώρα το πρωί και το απόγευμα αλλά ήταν με μεγαλύτερη ένταση. Δουλεύαμε στη δύναμη και φεύγαμε. Όμως μία πλήρης ώρα».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button