Ποδόσφαιρο

Χαριστέας, Κούης και άλλοι «Θεοί του Ελληνικού Ποδοσφαίρου» στο νέο βιβλίο του Θάνου Σαρρή

Πριν λίγες ημέρες έφτασε στα χέρια μου το καινούργιο βιβλίο του Θάνου Σαρρή, «30 Θεοί του Ελληνικού Ποδοσφαίρου», που πραγματεύεται ότι ακριβώς αναφέρει και ο τίτλος του. Έλληνες ποδοσφαιρικούς θεούς που έχουν αφήσει τον μύθο τους στην χώρα και όχι μόνο.

Για να τα πάρουμε όμως από την αρχή, ο Θάνος Σαρρής γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πάρο. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στις Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Πολιτικό της Νομικής. Έχει εργαστεί σε αρκετά ΜΜΕ, για έξι χρόνια ήταν αρχισυντάκτης στο gazzetta.gr, ενώ πλέον εργάζεται ως head of content σε εταιρεία μάρκετινγκ. 

Τον διαβάσαμε, σαν συγγραφέα πλέον, από την έκδοση του πρώτου του βιβλίου, «Η μπάλα στην κερκίδα», που μπορείτε να μάθετε παραπάνω στοιχεία εδώ.

Στο νέο του βιβλίο, «30 Θεοί του Ελληνικού ποδοσφαίρου», δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να περιηγηθεί σε ανέκδοτες ιστορίες ποδοσφαιρικών μύθων του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, ενώ άξιο αναφοράς είναι οι συνεντεύξεις που πάρθηκαν αποκλειστικά για το βιβλίο από μεγάλες προσωπικότητες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως ο «δικός μας» Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο Φερνάντο Τόρες, ο Κίκε Φλόρες και πολλοί άλλοι.

Ανάμεσα στους «30», συναντάμε ποδοσφαιριστές που έγραψαν την δικιά τους ιστορία στον Άρη, όπως ο Ντίνος Κούης, ο Άγγελος Χαριστέας, ο Τάκης Λουκανίδης και ο Νίκος Αναστόπουλος.

Ο Θάνος Σαρρής παραχώρησε στους αναγνώστες του YellowRadio.gr ένα κομμάτι από τις ανέκδοτες ιστορίες του Άγγελου Χαριστέα, που προϊδεάζει για τι στοιχεία μπορεί να βρει κανείς στο βιβλίο για τους παίχτες, ενώ με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό και την εικονογράφηση του το κάνει ευκολοανάγνωστο ακόμη και σε αυτούς που δεν αρέσκονται στο πολύ… διάβασμα.

Το απόσπασμα για τον Άγγελο Χαριστέα:

«Όταν επέστρεψε από τον Αθηναϊκό, οι διοικούντες ήθελαν να τον στείλουν ξανά δανεικό. Ήταν τόσο απογοητευμένος, που σκέφτηκε ακόμα και να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Τελικά, η παρέμβαση των οπαδών ήταν εκείνη που τον κράτησε στην Θεσσαλονίκη, αλλάζοντας την ιστορία».

Στοιχεία έκδοσης
ISBN: 9786185427313
Συγγραφέας: Θάνος Σαρρής
Ημερομηνία Έκδοσης: Ιούνιος 2020
Τιμή: 11,99 €
Αριθμός σελίδων: 128

Panos Tsikalas

Τον μάθατε σαν γεννημένο... offside, μιλά και γράφει πάντα διαλεκτικά. Οι πρώτες του εμπειρίες ήρθαν μέσα από το χαρτί του ΠΡΙΝ, συνέχισε σαν offside24.gr και το YellowRadio.gr ήρθε σαν επιστέγασμα που συνεχίζει. Αρθρογραφεί στο HUMBA και είναι δημοσιογράφος σε πολιτικά σάιτ, με μεγάλη αγάπη όμως στο... αθλητικό. Δίνει παρουσία καθημερινά στο Yellow Radio FM 101.7 κάθε πρωί στις 10:00, μετά από μια περιπλάνηση σε όλες τις ζώνες του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button