Ποδόσφαιρο

Χαριστέας: «Η ΕΠΟ γνώριζε από το καλοκαίρι!» – «Ο κ. Γεραπετρίτης να μην υποτιμά το λαό του Άρη»

Το ζήτημα του ΒΑΝ στην ομάδα του Άρη βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης και στη «Δίκη στο ΟΡΕΝ». Την κατάσταση ανέλυσε ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, Άγγελος Χαριστέας.

«Αυτό που βλέπω είναι ένας συνεχής πόλεμος. Μια τριβή μεταξύ των ομάδων με το παιχνίδι να έχει μεταφερθεί εκτός αγωνιστικού χώρου. Ειδικά για τη δική μου την ομάδα. Δε σας κρύβω ότι φέτος είχαμε να ασχοληθούμε περισσότερο με ζητήματα εκτός γηπέδου παρά με θέματα τακτικής και αγωνιστικότητας.»

Απέδωσε για μία ακόμη φορά τις ευθύνες που αναλογούν στη διοίκηση της ΕΠΟ :

«Όταν είσαι σε μία διοικητική θέση , όταν ελέγχεις κάποια πράγματα, οφείλεις να κάνεις πράξεις. Οφείλεις να χτυπήσεις το χέρι στο τραπέζι και αν στο τέλος αποτύχεις, απέτυχες. Αλλά πρέπει να πάρεις αποφάσεις. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μένεις απραγής, να μένεις δηλαδή σε ρόλο κομπάρσου, όπως αυτή τη στιγμή βλέπω τη διοίκηση της ΕΠΟ. Έχουν γίνει τρελά πράγματα φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα, με πολλές ομάδες και ουσιαστικά αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω τελικά είναι ποιος είναι ο στόχος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Σε ποια κατεύθυνση θέλουν να πάει το ελληνικό πρωτάθλημα. Θα είναι ένα πρωτάθλημα που θέλουν για τους τρεις, τέσσερις πέντε ,έξι μεγάλους ; Θα είναι ένα πρωτάθλημα που θα δοθούν ευκαιρίες στις μικρότερες ομάδες να δείξουν πράγματα; Πρέπει να αποφασίσουμε. Για μένα η διοίκηση της ΕΠΟ απέτυχε όλα αυτά τα χρόνια να αλλάξει οτιδήποτε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα. Τα βλέπουμε όλοι. Και εμείς σαν ομάδα του Άρη έχουμε μία ΕΠΟ η οποία δεν μπόρεσε ένα πολύ απλό πράγμα, εφόσον είναι ο μοναδικός μεσάζων μεταξύ FIFA – UEFA και των Ελληνικών ΠΑΕ να δώσει στη δικαιοσύνη και στην επιφάνεια την αλληλογραφία, τις καταδικαστικές αποφάσεις για την ομάδα μας και φτάσαμε αυτή τη στιγμή να μην ξέρουμε πότε και πως θα λυθεί ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα.»

Σχολίασε επίσης για την ελληνική διαιτησία:

 «Είχα αναφερθεί στο πρόβλημα της διαιτησίας και έπεσαν όλοι πάνω μου να με φάνε. Είχα πει ότι η διαιτησία είναι ο καρκίνος του ελληνικού πρωταθλήματος και σε κάθε πάνελ που μιλάμε για το ποδόσφαιρο δεν λείπει ένας διαιτητής. Το πρόβλημα είναι εκεί αλλά δεν βρίσκουμε τη λύση. Ειδικά με την χρήση του VAR για εμένα απαγορεύεται να γίνονται λάθη, αλλά δείχνει για την ώρα να μην βοηθάει στην χώρα μας».

Ο Άγγελος Χαριστέας αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι η ΕΠΟ γνώριζε για το πρόβλημα από το καλοκαίρι, παρόλα αυτά δεν ενημέρωσε ως όφειλε τον Άρη ούτε στην περίπτωση μεταγραφής  για την ομάδα της Κ 17!

«Από το καλοκαίρι είχαμε κάνει τα χαρτιά για έναν μικρό ποδοσφαιριστή της ομάδας μας τον οποίο πήραμε από τη Λεμεσό, για την Κ17, δεν έβγαινε ποτέ το δελτίο και δεν έβγαινε με τη δικαιολογία ότι υπάρχει πρόβλημα μεταξύ FIFA και Άρη. Αυτή η διαδικασία γινόταν τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο και το πρόβλημα του ΒΑΝ έσκασε στον Ιανουάριο μέσα. Δηλαδή όλα αυτά πράγματα μου δίνουν εμένα την εικόνα ότι κάτι συμβαίνει, ότι πρέπει να ψαχτούμε λιγάκι και περιμένω απαντήσεις πάνω σε αυτό το ερώτημα.» 

Στη συνέχεια εξήγησε με ποιον τρόπο η ομάδα έφτασε σε αυτό το σημείο.

«Ο Άρης όπως και άλλες ελληνικές ομάδες χρησιμοποίησε έναν νόμο τότε που ψήφισε η κυβέρνηση, έκανε το αγροτικό του, μετά από λίγα χρόνια η  FIFA πήρε χαμπάρι αυτό που γίνεται σε  χώρες όπως και η Ελλάδα και αποφάσισε να αλλάξει τον κανονισμό, το 2018 νομίζω, με τον οποίο πλέον οι ομάδες που χρησιμοποιούν το ίδιο γήπεδο, το ίδιο σήμα και το ίδιο όνομα, δεν έχουν το δικαίωμα να διαγράφουν τα χρέη τους, ακόμα και μετά την πτώχευση και την αλλαγή του ΑΦΜ. Αυτή τη στιγμή λοιπόν η κυβέρνηση πρέπει να υπερασπιστεί τον δικό της νόμο. Ο Άρης έπραξε νομότυπα και τώρα βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές.»

Σχολιάζοντας τις επαφές του κ. Γεραπετρίτη με τον πρόεδρο της  FIFA, επανέλαβε 

«Εγώ αυτό που θέλω από τον κ. Γεραπετρίτη, είναι να δώσει σαφείς απαντήσεις στη ΠΑΕ Άρης, στον λαό του Άρη και να μην υποτιμά τον κόσμο του.

Αναφερθηκε τέλος και στο νομικό χειρισμό της υπόθεσης.

«Ο κ. Καρυπίδης έχει δικηγόρο τον κ. Ζέμπερη, που ειδικεύεται σε αυτά τα θέματα. Έχω μιλήσει ο ίδιος μαζί του για το θέμα. Οι περιπτώσεις σχετικά με τα παλιά χρέη και με την περίπτωση του ποδοσφαιριστή που εκδόθηκε το δελτίο του από την ΕΠΟ, κακώς όπως φαίνεται, είναι δυο διαφορετικά ζητήματα. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι η δικαιοσύνη. Ζητάμε από το ελληνικό κράτος να υπερασπιστεί το νόμο που το ίδιο ψήφισε.»


YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button