Ποδόσφαιρο

Χαριστέας: «Δεν θα διαφωνήσω για μία απόφαση του διαιτητή, αρκεί να παίρνει τις ίδιες αποφάσεις για τις δύο ομάδες»

Ο Άγγελος Χαριστέας παραχώρησε μιλώντας για την εικόνα του στον Άρη, την επιλογή του Ένινγκ, αλλά και το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Αναλυτικά όσα είπε στον Σπορ FM:

Δεν αισθάνομαι σαν παράγοντας. Ένα κομμάτι μου είναι στο γήπεδο, το μικρόβιο του ποδοσφαιριστή δεν φεύγει εύκολα

Για το πόστο του στον Άρη:

Σίγουρα το να είσαι τεχνικός διευθυντής σε μία ομάδα σαν τον Άρη, από μόνη της είναι μία θέση ευθύνης. Κλείνουμε 3 μήνες σήμερα. Αυτό που ήθελα και δουλεύω καθημερινά είναι να αποκτήσει μία οργάνωση σύμφωνα με τις εικόνες που έχω από το εξωτερικό. Πρώτα έξω από το γήπεδο, για να νιώθει πιο άνετα ο παίκτης, ώστε να αποδίδει και στον αγωνιστικό χώρο καλύτερα.

Όσο καιρό είμαι στην ομάδα, από την πρώτη μέρα που ήταν ακόμα ο κ. Παντελίδης, στόχος μου ήταν να καταλάβω τι παιδιά είχαμε στην ομάδα, σαν προσωπικότητες και χαρακτήρες. Το σημαντικό κριτήριο είναι να ταιριάζει ο προπονητής, όχι μόνο τακτικά, αλλά και σαν προσωπικότητα με τους παίκτες.

Για την επιλογή του Ένινγκ:

Χρειάστηκε λίγος καιρός για να το καταλάβω, αλλά ήξερα λόγω εμπειριών και προσωπικής εμπειρίες με τον Μίχαελ, πως θα ήταν η ιδανική λύση για τον Άρη. Θέλαμε έναν προπονητή που όχι μόνο δούλεψε στο κορυφαίο επίπεδο όπως η Γερμανία, αλλά έναν άνθρωπο που οργάνωσε πολλές ομάδες στο κομμάτι των υποδομών. Κι ήθελα έναν προπονητή να φέρει την γερμανική κουλτούρα και πειθαρχία στο πιο μοντέρνο στιλ. Είναι κολλητός του Κλοπ.

Υπάρχει μια ανοιχτή γραμμή μεταξύ τους, που είναι θετικό τόσο για την ομάδα, όσο και τον ίδιο. Τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα στο ποδόσφαιρο. Ημουν σίγουρος πως θα τον συμπαθούσαν πρώτα πρώτα οι ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Το σημαντικότερο είναι πως όταν έψαχνα για προπονητή, είχα στον μυαλό μου έναν μπούσουλα με βάση τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας, αλλά και των εμπειριών μου, για να πάρω εξολοκλήρου την ευθύνη.

Μέχρι τώρα στον 1,5 μήνα που είναι στην ομάδα, όλοι κατάλαβαν ότι δίνει βάση στους μικρούς σε ηλικία.

Πλέον στο ποδόσφαιρο οι καλοί προπονητές και οι καλές ομάδες, δίνουν μεγαλύτερη βάση στην δική τους ομάδας και κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες στον αντίπαλο. Πάνε οι εποχές που μελετούσαμε πολύ τον αντίπαλο. Αυτό δίνει πολύ αυτοπεποίθηση στους παίκτες.

Στο ματς με την ΑΕΚ βγήκε ίσως για πρώτη φορά αυτό που δουλεύαμε καιρό. Σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν μπορείς να αλλάξεις μία νοοτροπία ομάδας, που είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.

Όταν ήρθε ο προπονητής είχαμε μόλις 5 πόντους, αν και με καλό ποδόσφαιρο. Εκεί ήταν το δύσκολο, σου κόβει τα φτερά, διότι όλη η ουσία είνα οι βαθμοί. Βάλαμε ψηλά το ταβάνι για να κάνουμε την ομάδα μας πιο επιθετική, χωρίς να ξεχνάμε πως δεχθήκαμε πολλά γκολ με συγκεκριμένο τρόπο.

Για τον φετινό στόχο του Άρη στο πρωτάθλημα:

Αν δούμε τις ομάδες μία προς μία, μπροστά μας και πίσω μας, εξαιρώντας Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που ξέφυγαν βαθμολογικά, παίζουμε ένα αλλοπρόσαλλο πρωτάθλημα, αλλά είναι ωραίο αυτό. Αυτό που θέλουμε είναι η έξοδος στην Ευρώπη, να μπούμε στην 5άδα όσο πιο δυναμικά γίνεται, χωρίς σκαμπανεβάσματα.

Είναι απλό να πεις μία θέση, αλλά για εμάς το σημαντικότερο είναι να βρει την σταθερότητά της. Υπάρχουν εξηγήσεις για τα κενά στην απόδοσή μας. Να πρωταγωνιστήσει ο Άρης, αυτό είναι το δικό μου το πλάνο.

Ο κόσμος είναι απαιτητικός και πρέπει να είναι και το ξέρουμε όλοι.

Για τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ:

Ίσως καμία φορά, την ώρα του αγώνα, να έχεις αδρεναλίνη παραπάνω, είναι λογικό. Η ένστασή μου ήταν η χρήση του VAR. Ήμουν στην ΟΥΕΦΑ κι έκανα ερωτήσεις πάνω σε αυτό με αξιωματούχους. Η χρήση του VAR πρέπει να είναι τέτοια που μόνο σε μία πολύ κρίσιμη περίπτωση ο διαιτητής θα έπρεπε να ξοδεύει τόσο χρόνο.

Δεν θα διαφωνήσω για μία απόφαση που θα πάρει ο διαιτητής, αρκεί να παίρνει τις ίδιες αποφάσεις για τις δύο ομάδες. Όταν θα γυρίσεις τη φάση να κοιτάξεις μια παράβαση, αναγκαστικά θα πρέπει να το κάνεις συνέχεια και για την αντίπαλη ομάδα. Για μένα τα ματς πρέπει να παίζονται επί ίσοις όροις.

Διαφωνώ με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το VAR. Στην Τούμπα είχαμε πολλές καθυστερήσεις, με την Λάρισα 7 λεπτά, με την ΑΕΚ 8 λεπτά. Οι παίκτες εκνευρίζονται, ο φίλαθλος εκνευρίζεται, χαλάει όλο το προϊόν.

Για τις μεταγραφές:

Εχουμε έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό στο κεφάλι μας, με τον προπονητή. Ήθελα να του δώσω αρκετό χρόνο για να κατασταλάξει. Γι αυτό κάναμε κι ένα δυνατό φιλικό στην διακοπή. Δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν νέο προπονητή να αξιολογεί την ομάδα από την πρώτη μέρα.

Δεν θέλω το φαινόμενο να φέρνει ένας προπονητής πέντε παίκτες, μετά να φεύγει και να μένουν οι παίκτες. Όλοι μαζί με αρχηγό τον κ. Καρυπίδη θα πάρουμε τις αποφάσεις για το πως θα κινηθούμε τον Ιανουάριο. Δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή την διαδικασία. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις μεταγραφές. Εγω διπλά προσεκτικός γιατί έχω ένα δέσιμο με αυτή την ομάδα, δεν το βλέπω απλά σαν δουλειά.

Για τον Ροζ:

Εχουν γίνει μέσα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ πολλά πράγματα, κάποια τα πήρε η κάμερα, κάποια όχι. Στεκόμαστε σε μία χειρονομία ποδοσφαιριστή που γίνεται συνεχώς. Δεν έχω μιλήσει σε τετ α τετ για να δω τι ακριβώς εννοούσε και δεν το έκανα γιατί ξέρω πόσο καλό παιδί είναι και είναι άδικο να τον κρίνεις με μία εικόνα.

Θα μπορούσε κάλλιστα να αφήσω αιχμές στον Μάνταλο γιατί μίλησε έτσι στον Τσιλιγγίρη. Θέλω να το αποφύγω γιατί ξέρω την πίεση του παίκτη και καταλαβαίνω πως ίσως κάνει ένα λάθος. Σαν πρώην παίκτης ας συγχωρήσω την συμπεριφορά του, με δικαιολογία ότι έχει μεγάλη πίεση πάνω του.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button