Γενικά

Χαρδαλιάς: Αυστηρότερα πρόστιμα για τα κέντρα διασκέδασης

Μέτρα για τον περιορισμό των όρθιων πελατών σε διάφορα κέντρα διασκέδασης, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μετά από απότομη αύξηση κρουσμάτων (1.797), ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, έκανε σχετικές δηλώσεις που αφορούν τον κατευνασμό της έξαρσης του κορωνοϊού στην χώρα.

Έτσι, από Πέμπτη 8 Ιουλίου, απαγορεύονται αυστηρά οι όρθιοι πελάτες σε κάθε κέντρο διασκέδασης, ενώ οι κυρώσεις θα είναι υψηλότερες και αυστηρότερες από τις προηγούμενες.

Επιπλέον αναφέρθηκε πως, ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι στα 27 έτη και το 99% όσων καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι.

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και η άμεση ισχύ τους:

«Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις, θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη μέρα».

  • Για καταστήματα κάτω των 200 τ.μ, θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη μέρα της παράβασης για διάστημα 7 ημερών.
  • Για καταστήματα άνω των 200 τ.μ, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη μέρα της παράβασης για 7 ημέρες.
  • Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη μέρα και για 15 ημέρες.
  • Σε τυχόν τρίτη παράβαση, θα αφαιρείται η άδεια.

Σχετικά με την αναδρομική ισχύ των ποινών: «στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες ώρες, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού, από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button