Γενικά

Χαλκιδική: Υπό έλεγχο το 85% της φωτιάς – Ζημιές σε σκεπές σπιτιών

Μνήμες από τον Αύγουστο του 2006 ξύπνησαν σήμερα στη Χαλκιδική με την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Μόλα Καλύβα στη Χερσόνησο της Κασσάνδρας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, καίγοντας εκτάσεις πευκοδάσους. Μάλιστα, οι φλόγες έφτασαν κοντά σε σπίτια, προκαλώντας ζημιές στις σκεπές σε δύο σπίτια. Δεν υπήρξαν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, άλλες καταστροφές.

Όπως αναφέρει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Μανώλης Τσολάκης, «αυτή την ώρα η φωτιά είναι σε ύφεση. Έχει κάψει 1.000 – 1.500 στρέμματα, αλλά αυτά θα τα δούμε καλύτερα αύριο». Όπως είπε ο κ. Τσολάκης «το 85% της φωτιάς είναι υπό έλεγχο, ωστόσο, μας προβληματίζει ένα δύσβατο σημείο που εξακολουθεί να είναι ενεργό. Ζημιές υπήρξαν μονάχα σε δύο σκεπές, τα σπίτια δεν κινδύνεψαν περαιτέρω».

Αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα, ενώ συνδράμουν περίπου 40 εθελοντές. Νωρίτερα, επιχείρησαν 5 εναέρια μέσα, τα οποία σταμάτησαν τις ρίψεις πριν από λίγη ώρα.

Πηγή: press724.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button