Μπάσκετ

Χαβαλές: “Όπλο του Άρη το ότι είναι οικογένεια- Τυχερός όποιος παίκτης παίζει στο Παλέ με τέτοιους οπαδούς”

Στο Yellow Radio 101.7 και την εκπομπή “Ερασιτέχνης” φιλοξενήθηκε ο μπασκετμπολίστας της εφηβικής ομάδας του Άρη, Στέλιος Χαβαλές ο οποίος μίλησε για την πρόκριση της ομάδας στο Final 4, την δική του μεγάλη εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά και το μέλλον του στην ανδρική ομάδα των κιτρινόμαυρων.  

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Ιάσονα Μίσχο :  

Αρχικά, για την κούραση της εβδομάδας που προηγήθηκε  ανέφερε:  

Σίγουρα ήταν μία πολύ κουραστική εβδομάδα γιατί τα παιχνίδια ήταν πάρα πολύ απαιτητικά αλλά εκτός αυτού είχαμε και σχολικές υποχρεώσεις με τις σχολικές μας ομάδες και έτσι δεν είχαμε χρόνο ξεκούρασης.  

Για την παρουσία του Άρη στο Final 4 :  

Σίγουρα η όλη παρουσία του Άρη στο Final 4 είναι πάρα πολύ θετική από την αρχή της χρονιάς έχουμε σαν ομάδα μία τεράστια άνοδο. Θεωρώ ότι πρώτον ένα από τα πλεονεκτήματα μιας ομάδας στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα είναι να το είναι  μία οικογένεια και μετά όλα τα υπόλοιπα και πιστεύω πως αυτό το καταφέραμε . Άσχετα αν βγήκαμε δεύτεροι είναι μία τεράστια νίκη για την ομάδα μας.  

Για το τι έκανε τη διαφορά σε σχέση με την αρχή της σεζόν και ο Άρης είχε αυτή την ανοδική πορεία :  

Καταρχάς, μέσα στη σεζόν είχαμε πάρα πολλά προβλήματα, κάποιες αποχωρήσεις είχαμε γενικά κάποια θέματα όμως παρόλα αυτά το προπονητικό μας τιμ πίστεψε σε εμάς και μας βοήθησαν και κάποια ταξίδια που κάναμε για το τουρνουά του Rising Star. Όλα αυτά βοήθησαν και μας έκαναν μία οικογένεια.  

Για την πολύ καλή προσωπική του εμφάνιση στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:  

Καταρχάς το μάτς με τον ΠΑΟΚ ήταν στην αρχή του Final 4 για εμάς άρα ήμασταν πάρα πολύ έτοιμοι γι’ αυτό το παιχνίδι. Δεύτερον είχαμε ένα έξτρα κίνητρο για να κερδίσουμε γιατί ήταν το ντέρμπι της πόλης απέναντι στον ΠΑΟΚ. Όσο για την εμφάνιση μου άσχετα από τους πόντους πίσω από ένα ριμπάουντ που πήρα υπάρχει ένα πολύ καλό μπλοκ άουτ, πίσω από μία ασίστ υπάρχει ένα πολύ καλό τελείωμα ενός συμπαίκτη μου. Για την εικόνα μου βοήθησε όλη η ομάδα. 

Για το τι είδους παίκτη χαρακτηρίζει τον εαυτό του :  

Πιστεύω πως αυτό που με αντιπροσωπεύει είναι ότι αγαπάω τον συμπαίκτη μου και ότι όταν ο συμπαίκτης μου είναι καλά και σε καλή μέρα τότε είμαι και εγώ. Άσχετα από την εμφάνιση μου πάντα θέλω να φτάνω στην νίκη, δεν μου αρκεί κάτι λιγότερο. Είμαι στην ουσία ένας κλασικός πλέι μέικερ, αυτό πρέπει να περιμένει ο κόσμος του Άρη από εμένα.  

Για τα παιχνίδια που έρχονται με Κρόνο και Περιστέρι:  

Είμαστε πάρα πολύ έτοιμοι γι΄ αυτά τα παιχνίδια και δεν φοβόμαστε πραγματικά τίποτα γιατί με την βοήθεια του κόουτς και τις συμβουλές του πιστεύω πως θα φτάσουμε στο πανελλήνιο. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί για τον προπονητή που έχουμε.  

Για την σχέση που έχει με τον προπονητή του Δημήτρη Μήτσικα: 

Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και εκτός και εντός γηπέδου. Με είχε βοηθήσει ιδιαίτερα πιο παλιά και ήταν ένας από τους λόγους που ήρθα στον Άρη. Πραγματικά ο Άρης πρέπει να νιώθει τυχερός που έχει για προπονητή τον Δημήτρη τον Μήτσικα στην εφηβική του ομάδα. 

 Για την εικόνα που θα έχει ο Άρης αν περάσει στο Πανελλήνιο:  

Βλέπουμε μέχρι τότε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, πηγαίνουμε βήμα βήμα και πιστεύω πως στο τέλος θα δικαιωθούμε.  

Για το τι τον οδήγησε στο να επιλέξει τον Άρη:  

Καταρχάς από μικρός υποστηρίζω φανατικά τον Άρη και εγώ και η οικογένεια μου και οι φίλοι μου. Γενικά η πρόταση που έκανε ο Άρης και η ευκαιρία που μου έδωσε μου κέντρισε πάρα πολύ το ενδιαφέρον.  

Για το αν σκέφτηκε ποτέ πως θα ήταν αν την εμφάνιση που έκανε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την έκανε με την ανδρική ομάδα: 

Φυσικά και το σκέφτομαι είναι ο απώτερος στόχος μου , κάτι που το θέλω πάρα πολύ, αποτελεί ένα όνειρο μου.  

Για το ντεμπούτο που έκανε στο Παλέ με την ανδρική ομάδα:  

Πραγματικά όποιος παίζει με τέτοιο κόσμο, με τέτοιους φανατικούς οπαδούς, με τέτοιο κλίμα σε τέτοιο γήπεδο μόνο τυχερός μπορεί να είναι  

Για τις προπονήσεις που κάνει με την ανδρική ομάδα :  

Τα ερεθίσματα που παίρνω από το ανδρικό μπάσκετ είναι τεράστια γενικά οι συμβουλές του προπονητή του Καστρίτη είναι πολύ σημαντικές. Επίσης, ο Όμηρος ο Νεντζήπογλου με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, με παίρνει από κοντά και με συμβουλεύει και πιστεύω ότι αυτή η ευκαιρία που μου δίνεται καθημερινά είναι ένα τεράστιο συν για εμένα.  

Για το μέλλον του ως παίκτης και το που θέλει να φτάσει με τον Άρη:  

Καταρχάς θεωρώ πως πρέπει να δουλέψω πάρα πολύ και πως για κανέναν αθλητή δεν υπάρχει ταβάνι. Βήμα με το βήμα θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ.  

Για το αν έχει αντιληφθεί την αγάπη του κόσμου και πόσο τον βοηθάει:  

Την έχω αντιληφθεί την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπο μου , με βοηθάει πάρα πολύ και μου δίνει ένα έξτρα κίνητρο για να συνεχίσω να προσπαθώ.  

Για το ποιο κομμάτι του παιχνιδιού του πρέπει να βελτιώσει μέσα στα επόμενα χρόνια:  

Θεωρώ πως είναι η φυσική μου κατάσταση, θα δικαιολογηθώ λίγο λόγω του κορονοϊού και της αποχής αλλά πραγματικά η φυσική μου κατάσταση θέλει πάρα πολύ βελτίωση.  

Για το αν στόχος του είναι να πετύχει και στο κομμάτι του σχολείου: 

Στόχος μου είναι να πετύχω και στις πανελλαδικές εξετάσεις και οι γονείς μου με παροτρύνουν γι’ αυτό γιατί σίγουρα δεν γίνεται να στηρίζεσαι μόνο στο μπάσκετ.  

Για το αν θα καταφέρει η ανδρική ομάδα του Άρη να μπει στα Play-off:  

Πιστεύω πως ο Άρης όχι μόνο θα καταφέρει να μπεί στα Play-off αλλά θα τα πάει και πολύ καλά. Είναι μία ομάδα που το αξίζει σε σύγκριση με κάποιες άλλες, η προσπάθεια που κάνουν και η δουλειά που ρίχνουν οι παίκτες είναι απίστευτη.  

Για το κλίμα που επικρατεί στην ανδρική ομάδα : 

Εγώ προσωπικά δεν έχω ξανανιώσει έτσι σε ομάδα, το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον Άρη είναι απίστευτο.  

Για το εντός του Άρη με τον ΠΑΟΚ και το αν θέλει να του δοθεί ευκαιρία συμμετοχής:  

Μακάρι να μην έχω υποχρεώσεις με το εφηβικό και να είμαι παρών σε ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό παιχνίδι. 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button