Ποδόσφαιρο

Χάλαρης: Η φανέλα του Ιντέγε και η αγάπη για το ποδόσφαιρο που γέννησε το μουσείο

Ο Νότης Χάλαρης, ιδρυτής του Chal’s Football Museum, μίλησε στο Yellow Radio 92,8 και στην εκπομπή «Αθλητικό x-press» με τον Γιώργο Τότσικα.

Για το Chals Football Museum

Είναι το πρώτο ποδοσφαιρικό μουσείο της Αθήνας. Εγκαινιάστηκε 9 Φλεβάρη. Μέσα υπάρχει η προσωπική μου συλλογή την οποία έχω εδώ και επτά χρόνια, από τα 14 μου. Ήταν μια πρωτοβουλία κυρίως τρέλας. Προσπαθώ αυτό που αγαπάω να το κάνω επάγγελμα, οπότε θεώρησα ότι αφού τέτοιο μουσείο δεν υπάρχει στην Αθήνα και επειδή οι ποδοσφαιρόφιλοι θα ήθελαν κάτι τέτοιο, είπα να κάνω αυτό το βήμα.

Βρίσκεται στον Πειραιά, Ευρυμέδοντας 27.

Tι μπορεί να βρει κάποιος μέσα

Εκεί μέσα υπάρχει το οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κάποιος. Από αντικείμενα διοργανώσεων όπως Champions League, Euro,Μουντιάλ μέχρι φανέλες φορεμένες από τους ίδιους τους παίκτες. Υπάρχουν πολλά ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως του Ιντέγε, αλλά και παγκόσμιας κλάσης. Υπάρχει πολύ υλικό. Υπάρχουν παλιές εφημερίδες, κασκόλ, μπάλες, εισιτήρια. Είναι για όλες τις ηλικίες.

Πως τα συγκέντρωσε όλα αυτά

Όλα ξεκίνησαν στα 14 μου, ο πατέρας μου ήταν ήδη συλλέκτης αλλά με παλιά μπουκάλια. Τον έβλεπα που γυρνούσε από παζάρια με παλιά μπουκάλια και το περίεργο ήταν ότι χαιρόταν. Του είχα ζητήσει να με πάρει και μένα μαζί του και όταν πήγα το πρώτο πράγμα που κόλλησα ήταν παλίες εφημερίδες. Για ένα χρόνο πηγαίναμε κάθε Κυριακή και μάζευα μόνο εφημερίδες. Για τα επόμενα 3 χρόνια πηγαίναμε κάθε Κυριακή και είχα συλλέξει κι άλλα αντικείμενα. Στα 18 ξεκίνησα με τις φανέλες. Στην αρχή ήθελα να έχω ποσότητα και έβρισκα στο Ίντερνετ πιο οικονομικές φανέλες από μπουτίκ αλλά είδα από άλλους συλλέκτες ότι είχαν και φορεμένες.

Του Ιντέγε την πήρα από ένα παλικάρι που έχει δει το μουσείο και του άρεσε η προσπάθεια μου και μου έκανε αυτό το δώρο. Στο μπροστινό μέρος μάλιστα, είναι υπογεγραμμένη από όλους τους παίκτες. Η πιο εύκολη πρόσβαση να πάρω φανέλες είναι το Ebay από εκεί και πέρα ότι μου προσφέρει ο καθένας.

Στα αντικείμενα έχει χαθεί το μέτρημα αλλά στις φανέλες είμαι στις 238.

Αν έχει εισιτήριο εισόδου

Αυτή την στιγμή δεν έχω εισιτήριο εισόδου. Η λογική μου είναι ότι από την στιγμή που δεν έχω έξοδα, τα μόνα μου έξοδα είναι οι φανέλες, θεωρώ λάθος σκέψη να βάλω κάποιον να πληρώσει εισιτήριο για να δει το μουσείο και να πληρώνει τα έξοδα αυτών που βάζω εγώ μέσα. Οπότε, αποφάσισα όταν μεταφερθώ στο επόμενο που θα είναι πιο κεντρικό και πιο μεγάλο τότε θα υπάρχει είσοδος γιατί θα υπάρχει το ενοίκιο.

Η γνώμη του για Άρη

Όταν ανέβηκε κατηγορία χάρηκα. Ειδικά σε εκείνη την φάση που το πρωτάθλημα είχε υποβιβαστεί πάρα πολύ, εμένα δεν μου άρεσε που δεν υπήρχε ανταγωνισμός. Τώρα όταν μπαίνει μια ομάδα που ήταν και είναι ακόμα στο τοπ πέντε της Ελλάδας, βγαίνει στην Ευρώπη και βλέπεις ένα πρωτάθλημα που δεν είναι μόνο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, μου λέει πάρα πολλά.

Ο Άρης θεωρώ επίσης ότι έχει κάνει και σωστές κινήσεις έξω από τα Ελληνικά πρότυπα. Μου αρέσει ο τρόπος που κινείται στις μεταγραφές του. Έχει πάρει 5-6 παίκτες πάρα πολύ σημαντικούς. Πήρε τον Φετφατζίδη που στον Ολυμπιακό τον είχαμε για πέταμα και έχει εξελιχθεί σ’ έναν ποδοσφαιριστή βαρόμετρο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button